Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 163

Lagt til: 08 okt 23, 23:14

Jamen altså. Det er nærmest litt for mye å ta inn over seg.

Dette må nesten bli litt personlig: Jeg har vært FFK-fan siden Ajax-kampene i 1960. For en guttunge i Askim ble jo det nærmest en avstandskjærlighet i en tid veldig lenge før vegg-til-vegg-dekning på TV, men faren min tok meg med på cupfinalen i 1961 - med scoringsrekorden som står ennå (og aldri kommer til å bli slått). At dette skulle bli det siste året på ... minst 63 år (og, skal vi være ærlige, trolig mange flere) FFK vant serien, ville ha vært en fullstendig latterlig tanke dersom noen hadde vært dumme nok til å lansere den.

Det ble noen flere cupfinaler med varierende resultat. Siden ble det flytting til Kråkerøy, mange kamper på Stadion og ras nedover i systemet. For min del ble bunnen nådd da FFK møtte Galterud til seriekamp. (Jeg tror vi vant 10-0, men likkavæl da gitt.)

Deretter ble det Ski. Riktignok lovet jeg daværende ordfører Ole Haabeth at jeg skulle flytte tilbake når FFK igjen var i øverste divisjon, men det løftet holdt jeg ikke. Derimot ble det sesongkort hvert år på det nye Stadion. Og det ga til å begynne med et par oppturer, men dessverre også en jevn nedtur som stygt nærmet seg Galterud-nivå - og mange års intens trening i å være motgangssupporter.

Jeg hadde sant å si innerst inne gitt opp håpet om å få se FFK i Eliteserien i min levetid. Men hvis alt går noenlunde bra, skal jeg fylle 75 ved påsketider i 2024, og jeg kommer til å betrakte seriestarten som den beste bursdagsgaven uansett hva barn og barnebarn måtte finne på (men ikke si det til dem).

Man kan godt si at en aldrende mann burde ha alvorligere ting å tenke på, men dette er faktisk stort. Og jeg har en anelse (OK, et håp da) om at det ikke nødvendigvis slutter her. Så jeg får prøve å henge med noen år til.

Gratulerer med dagen!

PS: Mikkjal på sokkel? Kan vi ikke få han der Jaume Plensa til å lage en serie med Mikkjal'er? 

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340