Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 15 des 06, 01:50
Hva innebærer det å være "ansvarlig for det sportslige"? Hva er det konkret av de oppgavene og ansvaret Eggen har hatt tidligere som Morgan Andersen nå tar seg av?

Det fotballfaglige, som jeg antar har å gjøre med ansvarlighet for det sportslige å gjøre, mener jeg hovedtreneren bør ha ansvaret for. Det er han som har kunnskap, erfaring og kompetanse på det rent sportslige; hvordan rammen rundt trening, kampforberedelser og treningsleire bør utformes. Altså, hva som er viktig for å lykkes sportslig. Det er hovedtreneren som sitter med erfaringen, den direkte kontakten med spillergruppen og bør vite hva som skal til. Han bør også ha hovedansvaret for forsterkninger, hvilke spillere som skal tas inn i troppen og hvem klubben kan sende ut på markedet. Men han kan gjerne sende sine innstillinger via en mellomperson, la det være Morgan Andersen, og det beste er naturligvis at det er et godt og tett samarbeid mellom hovedtrener og sportslig leder/direktør. Morgan Andersen har såvidt jeg vet ingen kompetanse eller utdanning i forhold til å vurdere det fotballfaglige/sportslige. Derfor må han samarbeide tett med og lytte til signaler fra hovedtrener som har denne utdannelsen, kompetansen og erfaringen. Når det gjelder spillerkjøp bør Eggen gi beskjed til Andersen om hva han eventuelt ønsker av forsterkninger, f.eks. utarbeide en profil som Andersen (eller en annen person som har det som arbeidsfelt) bruker som mal og utgangspunkt når han finkjemmer markedet. Så skal han rapportere tilbake til hovedtrener som gir beskjed om det er noe man skal jobbe videre med eller ikke på bakgrunn av den informasjonen han får. Til slutt er det hovedtreneren som bør ha det siste ordet om det skal skrives kontrakt eller ikke.

Det var bare et spesifikt eksempel på et sportslig anliggende, spillerkjøp, som jeg mener hovedtreneren bør råde over. Rollefordelingen bør være grei: Hovedtrener signaliserer hva han ønsker, mens andre i klubben (Morgan) tar seg av alt det praktiske med agenter, innhenting av informasjon, forhandlinger og det administrative. Men jeg kan ikke forstå annet enn at slike ordninger krever godt og knirkefritt samarbeid....

Jeg lurer på hva konkret de mener når det er uenighet rundt det å være ansvarlig for det sportslige.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340