Husk meg
Brukernavn
Passord

25 Erik Mellevold Bråthen

Bilde av Erik Mellevold Bråthen
Posisjon Keeper
Alder 36 år (16.09.1987)
Fødested Halden
Høyde 196 cm
Vekt 94 kg
Nasjonalitet NO Norge
Kontrakten utløper 31.12.2012
Sesonger på a-lag 4
Obligatoriske kamper 10 (6 serie, 4 cup)
Andre klubber Kvik Halden FK (-2006). Tiden etter FFK: Rosenborg BK (2010-)

Biografi


Erik Mellevold Bråthen kom til FFK fra Kvik/Halden før 2007-sesongen. FFK-debuten hadde han derimot fått over et år tidligere da han voktet FFKs mål i lagets kamp mot Vansjø/Svindal i Romjulscupen 2005.

Tilfeldigheter gjorde at Bråthen ble keeper, ja i det hele tatt satset på fotball. Som midtstopper (!) for Kvik/Haldens småguttelag begynte han etter hvert å miste motivasjonen.
- Fotballen ga meg ikke så mye. Det var mange andre ting jeg hadde mer lyst til å gjøre. Ikke minst å spille golf, fortalte han til Fredriksstad Blad i 2007.

Etter å ha vært borte fra fotballtreningen i over tre uker, ba Kvik Haldens småguttetrener ham om en siste tjeneste.
- Vi mangler keeper. Kan du stå en match for oss?

Bråthen tok utfordringen, tok plass i målet, og har blitt der siden.
- Det viktigste var at jeg holdt nullen i den første matchen jeg sto. Den følelsen ønsket jeg å få en gang til. Og så var jeg plutselig keeper, fortalte unggutten som fikk fire matcher i 2005-sesongen for Kvik-Halden.

I januar 2006 ble han med FFK på treningsleir i Hamburg. Samtidig ble han, av U19-trener Tor Ole Skullerud, trukket frem som et av Norges største keepertalenter.

Det skulle bli flere anledninger til å bli kjent med sine fremtidige lagkamerater i løpet av 2006-sesongen. Mellevold Bråthen sto i mål for Kvik da FFK i mai vant 7-1 i på Halden Stadion i cupens 1. runde. I november møttes FFK 2 og Kvik/Halden til dobbeltkamper om opprykk til 2. divisjon. Etter 2-2 i Fredrikstad og 0-1 i Halden ble det FFKs rekrutter som rykket opp.

Vinteren 2006 var Mellevold Bråthen aktuell for en overgang til Sparta Sarpsborg. Overgangen strandet og gjennom vinteren trente han nok en gang med FFK. Og unggutten imponerte såpass at han i januar 2007 ble tilbudt en treårskontrakt.

Tippeligadebuten kom i bortekampen mot Ålesund i april 2007. Førstekeeper Rami Shaaban måtte gi seg i pausen etter å ha pådratt seg hjernerystelse. Unge Bråthen grep sjansen og bidro sterkt til at FFK kunne reise hjem med ett poeng etter kampen som endte 3-3.

Vinteren 2007/08 ble Rami Shaaban solgt til Hammarby, og FFK var raskt ute og annonserte at de ønsket å satse på sine to unggutter, Bråthen og Lasse Staw. Før sesongen tok til ble det spekulert i hvem av de to som ville bli klubbens førstevalg. Dessverre for Erik Bråthen slo han i mai opp en gammel bruddskade i hånden. Det var lenge usikkert om keepertalentet måtte operere, men høsten 2008 ble han lagt under kniven. Dermed gikk også resten av sesongen i vasken.

Lasse Staw mistet også høstsesongen på grunn av skader, og som erstattere hentet FFK inn Starts andrekeeper Tommy Runar og AIKs Daniel Örlund. Begge leiesoldatene gjorde sine saker bra, og bidro sterkt til at FFK tok sitt første tippeligasølv.

Til 2009-sesongen var både Erik Bråthen og Lasse Staw restituerte og klare til å knive om posisjonen som FFKs førstekeeper. Det var derimot Staw som trakk det lengste strået da serien tok til, og Bråthen ble kun vist tillit i fem seriekamper. Til tross for at han leverte en kjempekamp da FFK tapte 1-2 borte for Brann 6. juli måtte Bråthen, i likhet med Lasse Staw, tåle kritikk for sitt spill i løpet av vårsesongen, og 20. juli ble canadiske Kyriakos «Kenny» Stamatopoulos leid inn fra Tromsø. Erik Bråthen måtte dermed se resten av sesongen fra benken.

I april 2009 skrev keepertalentet under en ny kontrakt med FFK ut 2012-sesongen, men 8. mars 2010 valgte haldenseren å bytte beite. Samme dag signerte han for Trondheims storlag Rosenborg.

Mellevold Bråthen debuterte på G18-landslaget mot Sveits i Flekkefjord 26.april 2005 (3-2), og har siden fått en rekke landskamper på aldersbestemte landslag.

Les mer om Erik Mellevold Bråthen:
Spillerprofil FFK
Wikipedia

Oppdatert: 8. mars 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340