Husk meg
Brukernavn
Passord

1 Lasse Staw

Bilde av Lasse Staw
Posisjon Keeper
Alder 36 år (01.01.1988)
Fødested Skiptvet
Høyde 190 cm
Vekt 87 kg
Nasjonalitet NO Norge
Kontrakten utløper 30.06.2012
Sesonger på a-lag 8
Obligatoriske kamper 85 (76 serie, 7 cup, 2 e-cup)
Andre klubber Skiptvet, Østsiden, Trosvik IF, Borg Fotball Etter FFK: Syrianska (Sverige), Lillestrøm, Ålesund, Bodø-Glimt

Biografi


Lasse Staw er et keepertalent helt utenom det vanlige. Frem til han var 13 år spilte han midtstopper, og det var rene tilfeldigheter som førte til at han ble keeper. Staw deltok på fotballskole på Østsiden, og ingen ville stå i mål. Lasse tok plassen og har blitt der siden.

16-åringe Lasse Staw i aksjon under debuten
i Stavanger i 2004. Foto: Demokraten

Fra spill for Trosvik og bylaget gikk turen til Sarpsborgklubben Borg. Unggutten gjorde sine saker bra og ble som 15-åring hentet til FFK i november 2003.

Staw fikk sin tippeligadebut som 16-åring i siste serierunde borte mot Viking i 2004. FFK tapte kampen 2-5, men Staw klarte seg meget godt. I 2005 satte en skulderskade ham på sidelinjen en lang periode, men i 2006 var Staw tilbake for fullt. I 2007 fikk han flere kamper fra start. I ”årets kamp” på Fredrikstad Stadion, 4-3-seieren over Rosenborg, sto han en praktkamp.

Staw spilte lenge annenfiolin bak Steinar Sørlie, Alexander Lund Hansen og ikke minst Rami Shaaban. Med salget av Shaaban til Hammarby vinteren 2008 seilte derimot kjempetalentet opp som FFKs førstevalg mellom stengene.

De som mente at FFK ville være svekket av tapet av Shaaban fikk raskt svar på tiltale da 2008-sesongen tok til. Staw leverte en rekke svært kamper og markerte seg raskt som en av Tippeligaens beste keepere. Sin beste kamp så langt sto han muligens da FFK vant 2-1 over Rosenborg på Lerkendal 12. april. Staw reddet blant annet en straffe fra RBKs Yssouf Koné og var ellers svært delaktig i den sterke seieren.

Lasse Staw hadde en strålende vårsesong i 2008, men så
var det stopp. Foto: Plankehaugen

Høstsesongen 2008 ble ikke fullt så morsom. Keeperkollega Erik Mellevold Bråthen hadde allerede fått ødelagt sesongen på grunn av en skade i håndleddet. Inn som reservekeeper hadde FFK hentet Starts Tommy Runar. Leiesoldaten fra Sørlandet var kun tenkt som back up, men da Lasse Staw måtte gi seg med lårskade i hjemmekampen mot VIF 30. juni, ble Tommy Runar kastet til løvene. Runar sto en feilfri kamp og bidro sterkt til at FFK vant 2-1.

Etter kampen ble det klart at Staws skade var av mer permanent grad, og han mistet dermed resten av sesongen. Brått var Starts reservekeeper FFKs førstevalg mellom stengene. Senere i sesongen leide FFK også AIKs Daniel Örlund, og sammen bidro Örlund og Runar til at FFK tok en sensajonell sølvmedalje i serien.

En frsikmeldt Lasse Staw var nok en gang FFKs førstekeeper da 2009-sesongen tok til, men i likhet med resten av laget gikk unggutten inn i en tung periode. FFK kjempet i motbakke hele sesongen, og 20. juli ble canadiske Kyriakos «Kenny» Stamatopoulos leid inn fra Tromsø. Lasse Staw ble henvist til benken resten av sesongen.

Staws fremste styrke som keeper er at han er reaksjonssterk, hvilket gjør han til en fremragende keeper på streken. Potensialet til unggutten er enormt, og han har flere ganger vært og trent med den engelske toppklubben Aston Villa.

Staw har vært fast inventar på de norske ungdomslandslagene siden han var 15 år. Debuten på U21-laget kom mot Estland på Sør Arena 20. november 2007. Staw holdt buret rent, og Norge vant 2-0.

Etter å ha forlatt FFK etter 2012 sesongen spilte han i Syrianska, Lillestrøm, Ålesund og Bodø/Glimt før han la opp som 27-åring etter 2015 sesongen.

Les mer om Lasse Staw:
Spillerprofil FFK
Wikipedia

Oppdatert: 15. februar 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340