Husk meg
Brukernavn
Passord

1 Tommy Runar

Bilde av Tommy Runar
Posisjon Keeper
Alder 42 år (25.04.1982)
Fødested Grimstad
Høyde 184 cm
Vekt 70 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 11 (7 serie, 4 cup)
Andre klubber Imås IL, FK Jerv, IK Start (2003-08). I tiden etter FFK: IK Start (2009), FK Jerv (2010-)

Biografi


Grimstadgutten Tommy Runar begynte sin fotballkarriere i bydelslaget Imås IL. Derfra gikk turen videre til Grimstads og Aust-Agders fotballstorhet, FK Jerv.

Fra 2001 til 2003 fristet Jerv tilværelsen som yoyolag mellom 2. og 3. divisjon. Etter 2003-sesongen ble Tommy Runar kåret til Jervs beste spiller. Storspillet til keeper Runar hadde ikke bare imponert Jervs ledelse, men også vekket interessen til Sørlandets største lag, IK Start.

Lojale Tommy
Om man skal bruke ordet ”lojal” om en spiller, må det være Tommy Runars forhold til Start. Fra klubben hentet ham før 2004-sesongen har han stort sett vært andre- og tredjevalg. Mellom 2004 og 2007 spilte han kun fem seriekamper for Kristiansandslaget. Tippeligadebuten fikk han 24. september 2006 borte mot Vålerenga, en kamp Start tapte 0-1. Grunnen til at Runar fikk sjansen? Førstekeeper Rune Nilssen måtte sone for det røde kortet han hadde pådratt seg i semifinalen på Fredrikstad Stadion samme uke.

Både trenere og supportere har satt stor pris på hans lojalitet. Daværende Starttrener Tom Nordlie karakteriserte Runar på denne måten da han ble intervjuet av Fædrelandsvennen før seriestart 2005:

– Spenstig og rask. Jobba en del med styrke i år, men som dere ser har han like tykke legger som Falko Zandstra.

Keepertrener Erik Ruthford Pedersen beskrev ham på denne måten i september 2006:

– Tommy er god teknisk og er flink til å sette i gang spillet. I tillegg er han trygg med ballen i beina. Han er ikke fysisk stor, men kompenserer med bra spenst.

I løpet av tiden i Start har en rekke klubber vært ute etter å sikre seg Runars tjenester, men han har avslått et hvert tilbud. Riktignok var han i ferd med å finne seg en ny klubb i 2006. Da uttalte han følgende til Agderposten:

– Slik situasjonen er i dag, er jeg ikke god nok for Tippeligaen. Det mest realistiske må være å komme til en klubb i 1.divisjon. Da har jeg i hvert fall mulighet til å spille kamper.

Slik gikk det derimot ikke, og Runar ble i Start. Siden den gang har han takket nei til tilbud fra blant annet Løv-Ham og Sparta Sarpsborg. Etter å ha forlenget kontrakten med ett år fire år på rad, skrev han i august 2007 under en kontrakt som binder ham til Start ut 2010.

Til FFK på lån
Etter at Rami Shaaban forlot FFK til fordel for Hammarby våren 2008, gjorde trener Anders Grönhagen det klart at klubben ville satse på sine to unge målvakter, Lasse Staw og Erik Mellevold Bråthen. Bråthen slo derimot opp en gammel skade tidlig i sesongen, og dermed ble det klart at klubben måtte hente inn en keeper til å ha i backup.

Svenske Bengt Evert Andersson var i første omgang tiltenkt oppgaven som andremålvakt til Bråthen var tilbake, men jobbsituasjonen til den gamle IFK-kjempen gjorde at han ikke kunne oppholde seg i Fredrikstad over en lengre periode.

Dermed rettet man oppmerksomheten mot Start som hadde tre jevngode keepere i Kenneth Høie, Rune Nilssen og Tommy Runar. Høie var klubbens førstevalg, og FFK rettet derfor en forespørsel til Rune Nilssen om han kunne tenke seg å komme til FFK på lån. Nilssen takket nei på grunn av familiesituasjonen.

Tilbudet gikk så videre til Tommy Runar som etter en kort prat med samboeren takket ja. Han ankom Fredrikstad tidsnok til å sitte på benken da FFK 16. mai slo Ålesund 5-0 på Stadion. FFK-debuten fikk han da han sto i mål for FFK 2 i kampen mot Drøbak/Frogn på Stadion 19. mai. Runar måtte se to baller bak seg i kampen FFKs rekrutter tapte 1-2.

Oppholdet i FFK skulle derimot by bør mer ansvar enn først tenkt for sørlendingen. I hjemmekampen mot VIF 30. juni måtte Lasse Staw gi seg med skade i 2. omgang, og Tommy Runar ble kastet til løvene. Runar sto en feilfri kamp og bidro sterkt til at FFK vant 2-1.

Raio Piiroja og Tommy Runar feirer hjemmeseieren mot Vålerenga. Foto: fredrikstadfk.no

Etter kampen ble det klart at Staws skade var av mer permanent grad, og dermed var Starts reservekeeper FFKs førstevalg mellom stengene.

Leieavtalen med Tommy Runar skulle opprinnelig vare til 31. juli, men med både Staw og Bråthen ute ble avtalen 14. juli forlenget til å vare ut sesongen 2008.

Tommy Runar fikk til sammen syv kamper for FFK og reiste tilbake til Sørlandet med tippeligaerfaring, gode minner og en fullt fortjent sølvmedalje i bagasjen. Før avreise sendte han følgende melding til Plankehaugen.

Hei!

Jeg ville bare sende en takk til alle i plankehaugen!
Jeg har hatt en fantastisk sesong i FFK og det er mye takke være dere.
Dere har tatt meg skikkelig i mot og støttet meg ekstra når jeg fikk spille og trengte dere. Jeg har møtt og pratet med mange av dere, å det har vært gøy å bli kjent med mange av dere. Det er også mange av dere jeg aldri vil glemme.
Jeg håper FFK vil fortsette å kjempe i toppen av tippeligaen, det fortjener dere og byen! Jeg håper jeg får muligheten å spille på stadion engang i framtida, for det er en stor opplevelse (selv om jeg er på motstander laget).
Så er jeg utrolig takknemlig for gaven jeg fikk av dere på scenen, bildet havner rett på veggen og whiskey tar jeg i ferien ;-)

Tusen takk for denne gang, vi ses igjen!!

Vennlig hilsen Tommy Runar

Les mer om Tommy Runar:
Spillerprofil IK Start
Wikipedia

Oppdatert: 11. mars 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340