Husk meg
Brukernavn
Passord

7 Kasey Desmond Wehrman

Bilde av Kasey Desmond Wehrman
Posisjon Midtbane
Alder 46 år (16.08.1977)
Fødested Cloncurry, Australia
Høyde 180 cm
Vekt 84 kg
Nasjonalitet AU Australia
Kontrakten utløper 31.12.2009
Sesonger på a-lag 3
Obligatoriske kamper 56 (46 serie, 6 cup, 4 e-cup)
Andre klubber Mount Isa, Acacia Ridge, Queensland Academy of Sport, Brisbane Strikers (1995-99), Perth Glory (1999–2001) (alle Australia), Moss FK (2001–02), Lillestrøm SK (2003-07). I tiden etter FFK: FC Lyn Oslo (2009), Newcastle Jets (2010-2012), Western Pride FC (2013)

Biografi


Under Knut Torbjørn Eggen var det nærmest tradisjon å hente tidligere Mossespillere. Under "Grönis" har FFK fortsatt tradisjonen.

Kasey Wehrman i Moss FK.

Kasey Desmond Wehrman debuterte for Brisbane Strikers i den australske toppserien i 1996. I 1999 gikk turen til Perth Glory. Han markerte seg som en av Australias beste midtbanespillere og spilte totalt 11 kamper for det australske U20-landslaget.

I 2001 gikk ferden videre, av alle steder, til Moss. Debuten kom i en treningskamp mot FFK i januar, og australieren trengte bare syv minutter på å presentere seg, da han dundret inn 1-0 via tverrliggeren fra 30 meter. FFK tapte 1-5.

I Moss ble Wehrman raskt en av klubbens viktigste spillere, men sammen med Simen Brenne, Hans Erik Ramberg og Vidar Martinsen kunne han ikke hindre at klubben i 2002 rykket ned fra Tippeligaen. Wehrman aktet ikke å bli med klubben ned, og tok turen nordover til Lillestrøm da Uwe Rösler meldte sin interesse. På Åråsen ble han en hit med sin oppofrende og kompromissløse spillestil.

Våren 2007 signerte LSK østerrikske Markus Kiesenebner, noe som gjorde Wehrman overflødig. Kasey Wehrman ønsket i utgangspunktet å bli på Åråsen, men Lillestrøm var ikke interessert i å gi ham den kontrakten han ønsket. FFKs assistenttrener Per Morten Haugen kjente Wehrman godt fra sin periode i Moss og tok kontakt for å høre om mulighetene for en overgang. Både Odd og Strømsgodset ønsket Wehrmans tjenester, men selv var han klar: han ville til Fredrikstad. Det blir heltestatus av sånt.

 Wehrman spilte i Lillestrøm SK fra 2003 til 2007.

I slutten av juni 2007 skrev han under for FFK og tok umiddelbart over sjefsrollen på sentral midtbane. Sammen med Ardian Gashi, Raymond Kvisvik og John Anders Bjørkøy dannet han høsten 2007 det som flere mente var Norges beste midtbane.

5. mars 2008 ble han utnevnt til lagets kaptein, og overtok dermed kapteinsbindet etter nevnte Bjørkøy.

- Fuck off, Wehrman!

Utover i 2008 fortsatte Kasey Wehrman å dominere i sin defensive midtbanerolle. Storspillet ble også lagt merke til av andre tippeligaklubber, og i begynnelsen av juni la serieleder Stabæk inn bud på FFKs midtbanesjef. FFK avslo budet kontant.

- Ja, vi fikk et bud på Kasey fra Stabæk. Men han er veldig verdifull for oss, og det er ikke alt som kan kjøpes for penger, fortalte sportslig leder i FFK, Per Morten Haugen til Nettavisen.

Til samme avis fortalte Kasey Wehrman at han var overrasket over at FFK ikke hadde informert ham om Stabæks tilnærming. Han reagerte også på at FFK ikke hadde vært mer interesserte i å forlenge kontrakten hans.

- Jeg må innrømme at jeg er litt skuffet over at de ikke har kommet på banen og gjort noe mer med kontrakten min. Slik jeg forstår det, er det kun halvannet år igjen av kontrakten, og jeg kan dermed skrive under for en annen klubb allerede neste sommer. Jeg har gjort det klart for klubben at jeg ønsker meg en forlengelse her, uten at noe har skjedd.

Fornøyd kaptein etter hjemmekampen mot Aalesund
16. mai 2008. Foto: Plankehaugen

18. juli ble det klart at FFK og Kasey Wehrman var i forhandlinger om ny kontrakt, uten at partene var i nærheten av å bli enige.

- Kasey vet hva vi vil gi, og vi vet hva han ønsker. Men det er uenighet, sa Per Morten Haugen til Nettavisen.

- Vi har snakket sammen i én måned nå, men mer vil jeg egentlig ikke si nå, var Wehrmans svar til samme avis.

Grunnen til uenigheten skulle være at Wehrman ønsket seg en kontrakt ut 2011, mens klubben kun var villige til å strekke seg til 2010. Det hadde også etter hvert blitt klart at FFK slet med til dels store likviditetsproblemer og derfor var redde for å gi etter for for store lønnskrav. I følge Demokraten skulle Wehrmans lønnskrav være 10,2 millioner kroner for en treårskontrakt.

- Amatører, smalt det fra Kasey Wehrman i Nettavisen 15. august med klar adresse til FFKs ledelse. Nok en gang hadde klubben avslått hans ønske om en ny og forbedret kontrakt.
- De satser ikke på å vinne noe, og ser ut til å slå seg til ro med å være en middelhavsfarer. I stedet burde de satse på å fylle tribunene og ha ambisjoner, spesielt siden de har penger etter Tarik-salget. Problemet er at det er altfor få folk med fotballkompetanse i styret.

Nå ønsket Wehrman seg bort fra FFK.

- Jeg ønsker fortsatt å være i klubben. Men med en sånn behandling, håper jeg å gå når sesongen er over. Den siste måneden har spilt og trent med en lyskeskade. Jeg burde egentlig ikke ha spilt i det hele tatt.

Dagen etter sa han følgende til Fredriksstad Blad:

- Jeg har kommet til den konklusjonen at jeg er ferdig i FFK. Jeg er nå mentalt forberedt på at jeg spiller i en annen klubb neste sesong. Jeg har ikke en penny mer å gi i forhandlingene med klubben, ikke en eneste penny.

Samme dag spilte FFK borte mot Odd Grenland i cupens kvartfinale. Bursdagsbarnet Kasey Wehrman spilte en av årets svakeste kamper på kunstgresset på Skagerak Arena, og ble utvist i andre ekstraomgang på stillingen 2-2. Fra tribuneplass så han at Odd vant 5-4 på straffer og gikk videre til semifinalen.

Opptakten til kvartfinalen hadde vært et godt gammelt oppvaskmøte. Per Morten Haugen troppet opp i garderoben før avreise til Skien.

- Nå er vi ferdig med å diskutere kontrakter som man ikke er fornøyde med, eller ikke er lange nok gjennom avisene, tordnet Haugen til spillerne i følge Fredriksstad Blad.
- Det er ikke heldig når fokuset kun blir rettet mot enkeltspilleres kontrakter. Det har vært forstyrrende, medga en av lagets sentrale spillere.

Kasey Wehrman scoret to seriemål i 2008, begge på straffe. Her overlister han Tromsøs Sead Ramovic på Stadion 11. august. Foto: fredrikstadfk.no

Men bråket rundt FFKs kaptein var ikke ferdig, langt der i fra.

- Jeg synes de skal komme til enighet med Wehrman så fort som fy. Han er helt avgjørende for fremtiden - kanskje den aller viktigste spilleren. Han må i boks, var den klare beskjeden fra FFK-investor Terje Høili i Fredriksstad Blad 16. august.

"Fuck off, Wehrman!, var den klare beskjeden fra Demokratens sportskommentator Knut Johannessen 18. august. Han [Wehrman] syter også som ei kjerring over at han måttet spille med skade. Han fremstiller seg selv nærmest som et offer. Har noen tvunget ham?", fortsatte Johannessen som mente at Wehrman hadde gjort seg selv uegnet til å være FFKs kaptein.
"Kasey Wehrman bør umiddelbart fratas kapteinsbindet og gis "gult kort" for sin opptreden. Kort sagt - hold kjeft og gjør den jobben du er betalt for - eller "fuck off"."

- Jeg kjenner ikke denne journalisten, men han har selvsagt rett til sin egen mening, akkurat som jeg har rett til å si min mening. Sterke ord, men det driter jeg fullstendig i når det kommer fra en sånn outsider, var Kasey Wehrmans kommentar til VG dagen etter.

20. august sto en angrende Wehrman fram i Fredriksstad Blad:

- For at folk skal ha en ting klart for seg: Jeg ønsker å bli i FFK. Det er derfor jeg også gikk så kraftig ut i media. I ettertid forstår jeg at utspillet kom på helt feil tidspunkt. Det har jeg også beklaget overfor spillergruppa og lederne i klubben.

Kvartfinalen mot Odd ble Kasey Wehrmans siste kamp for FFK i 2008. I september ble det klart at han måtte opereres og mistet dermed resten av sesongen. 26. september smalt det nok en gang fra den frittalende australieren:

- De siste samtalene med klubbledelsen hadde jeg for to og en halv uke siden. Den gang lovte de å komme tilbake, men jeg har ikke hørt et ord fra dem siden da. Er det rart jeg er skuffet. Jeg skadet og må opereres. Alt føles håpløst akkurat nå, sa en oppgitt Wehrman til Fredriksstad Blad.
- Jeg føler på en måte at ledelsen ikke stoler på meg og isteden har gamblet rundt min skade. Hadde de tenkt langsiktig på å ha meg i klubben, hadde de jo gitt meg ny kontrakt, og latt meg få ta den operasjonen for lengte siden. Nå vet jeg ikke hva fremtiden vil bringe. Særlig tillit som kaptein kan jeg heller ikke ha lenger.

Samme dag fikk han krystallklart svar på tiltale fra Per Morten Haugen:

- Jeg er dritt lei sytinga hans. Det er ingen selvfølge at spillere skal få ny, lengre og bedre kontrakt etter en god sesong. Han har skrevet under på en kontrakt han var fornøyd med da han kom. Fotballlverden er kynisk, og vi vil ikke skrive ny kontrakt med en spiller som skal opereres, før vi vet om han blir frisk.

Før 2009-sesongen mistet Wehrman kapteinsbindet til Abgar Barsom. Australieren var fast på FFK-laget gjennom sesongen, men i likhet med resten av laget fikk han en vanskelig sesong. Han leverte en rekke svake kamper, og sommeren 2009 gikk FFKs ledelse ut og sa at det ikke var aktuelt å forlenge kontrakten med midtbanespilleren.

27. august 2009 ble Tom Nordlie ansatt for et nedrykkstruet FFK. Nordlie hadde vært Wehrmans trener i Lillestrøm, og dermed involvert da Wehrman ble vraket på Åråsen. Fire dager senere, få minutter før overgangsvinduet stengte, ble Kasey Wehrman leid ut til Lyn. Han var dermed ferdig i FFK.

Les mer om Kasey Wehrman:
Spillerprofil FFK
Wikipedia (engelsk)

Oppdatert: 1. september 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340