Husk meg
Brukernavn
Passord

4 Vidar Martinsen

Bilde av Vidar Martinsen
Posisjon Forsvar
Alder 42 år (11.03.1982)
Fødested Råde
Høyde 182 cm
Vekt 80 kg
Nasjonalitet NO Norge
Kontrakten utløper 31.12.2014
Sesonger på a-lag 8
Obligatoriske kamper 189 (164 serie, 19 cup, 1 e-cup, 5 kvalik)
Andre klubber Råde IL (-2001), Moss FK (2002-06)

Biografi


Allerede i 2003 ble Vidar Martinsen lagt merke til i Fredrikstad. I siste bortekamp i 1. divisjon møtte FFK Moss i en kamp Moss vant 1-0. Matchvinner? Vidar Martinsen, som også pådro seg to gule kort og utvisning i samme kamp. Det tok ikke lang tid før samme navn var et hett samtaleemne blant supportere. I nesten hvert overgangsvindu siden verserte det rykter om en overgang for unge Martinsen til FFK. Daværende hovedtrener, Knut Torbjørn Eggen, la heller ikke skjul på at ønsket seg Rådeguttens tjenester i forsvaret.

Mossespiller Vidar Martinsen i kamp mot FFK.
Foto: Brynjel Johnsen/mossfk.no

Vidar Martinsen hadde allerede fått sin debut i Tippeligaen i 2002 da han ble hentet til Moss fra Råde. I en kamp mot Rosenborg ble han byttet inn, men det ble ikke altfor mange kamper på øverste nivå. Moss rykket ned samme år, og har forblitt værende der, med Martinsen ventende tålmodig på å få sjansen til å spille i Tippeligaen igjen.

Han kunne allerede i 2006 blitt Tippeligaspiller, da Molde viste interesse for spilleren og fikk akseptert et bud på midtstopperen. Han takket i midlertidig nei Molde, mye på grunn av familiære årsaker. Kanskje ikke så dumt rent sportslig heller, ettersom Molde rykket ned til Adeccoligaen det året. I januar 2007 begynte ryktene på ny å komme om en overgang til Tippeligaen. Denne gangen var det Tromsø som ville knytte til seg spilleren. Moss avslo budet fra Tromsø, og like etterpå ble FFK trukket inn i ryktene omkring Martinsen.

Etter at Eggen hadde prøvd i et par år å sikre seg spilleren, var det med Grönhagen som hovedtrener at Martinsen ble FFK-spiller. Etter fire sesonger i Moss ville Martinsen spille Tippeliga, og med kontrakt med Fredrikstad kunne han også bli boende i Råde, noe som gjorde valget enda enklere.

Vidar Martinsen og Brian West feirer seriesølvet i 2008.
Foto: Ken-Thomas Nilsen

Vidar Martinsen imponerte umiddelbart i sine første kamper for FFK. Hans nådeløse – av og til hodeløse – forsvarsspill ble satt pris på av supporterne. Dessverre fikk Martinsen ødelagt store deler av sesongen på grunn av et kranglete kne. Det var bruskdannelse i det ene kneet som har satt ham på sidelinjen.

Problemene fortsatte i 2008. I slutten av mai innrømmet Martinsen ovenfor ffksupporter.net at det var frustrerende å ikke vite noe om fotballfremtiden:
- Jeg har trent bra gjennom hele vinteren, men har stadig merket at kneet ikke er helt som det skal. Jeg har fått noen innhopp denne sesongen, både på A- og 2. laget, men det har vært perioder hvor jeg har hatt så store smerter at jeg ikke kunne spille.
I verste fall kunne karrieren være over.
- Det er en viss mulighet for det, men det ville være forferdelig. Jeg føler at jeg har mange år igjen.

Og det kan det virke som om midtstopperen har. I løpet av høstsesongen hadde Martinsen trent seg opp såpass at han fikk noen innhopp, og i de to siste kampene var han på banen i samtlige 90 minutter.

På grunn av Patrik Gerrbrands skadefravær ble Rådegutten Raio Piirojas makker da 2009-sesongen tok til. Vidar Martinsen tok utfordringen på strak arm, og til tross for at året endte med nedrykk til Adeccoligaen, ble 2009 året hvor Vidar Martinsen for alvor etablerte seg på FFK-laget. Han spilte 24 av 30 kamper og fikk også æren av å fastsette sluttresultatet til 3-0 hjemme mot Tromsø 7. mai.

Martinsen ble i klubben til han ikke fikk fornyet kontrakten etter 2014 sesongen.

Les mer om Vidar Martinsen:
Spillerprofil FFK
Wikipedia

Oppdatert: 10. november 2014

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340