Husk meg
Brukernavn
Passord

23 John Anders Bjørkøy

Bilde av John Anders Bjørkøy
Posisjon Midtbane
Alder 45 år (08.01.1979)
Fødested Kjelsås
Høyde 180 cm
Vekt 76 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 3
Obligatoriske kamper 73 (63 serie, 8 cup, 2 e-cup)
Andre klubber Gjelleråsen IF, Skjetten SK (1998-99), Raufoss (2000-03), Hønefoss BK (2004-05). I tiden etter FFK: Lillestrøm SK (2008-09), Odd Grenland (2009-)

Biografi


Romerikingen John Anders Bjørkøy er en hardtarbeidende midtbanespiller som kom til FFK fra Hønefoss for å erstatte Roger Risholt sommeren 2005. Bjørkøy ble lagt merke til av FFK etter å ha vært en dominerende spiller i 1. divisjon. I 2004 ble han kåret til HBKs beste spiller og i juni 2005 var han sentral da 2. divisjonsklubben sensasjonelt slo Rosenborg ut av cupen.

11. juli ble "Jonna" klar for FFK. Overgangsummen skal ha ligget på 750.000 kroner.

Bjørkøy debuterte for FFK mot Lyn 24. juli 2005. FFK vant 2-1, og midtbanespilleren imponerte stort i det som også var Raymond Kvisvik og Mihály Tóths debutkamp. Siden var han fast inventar på A-laget. Bjørkøy trivdes best sentralt, men vikarierte også som kantspiller og back. Begge oppgavene taklet han med bravur. Han viste seg også som en særdeles målfarlig herremann. I 2007 endte han på syv mål, bare Tarik Elyounoussi var bedre med sine ni. John Anders Bjørkøy var FFKs kaptein i 2006 og 2007.

Få timer etter at kaptein Bjørkøy hadde hevet FFKs ellevte Kongepokal på Ullevål i november 2006, ble han tatt ut på det norske landslaget som skulle møte Serbia tre dager etter. Landslagsdebuten måtte han derimot vente med til kampen borte mot Kroatia 7. februar 2007, en kamp Kroatia vant 2-1.

Brukbart fornøyd "Jonna" med kongepokalen på Ullevaal 12. november 2006. Raio Piiroja er ikke noe mindre fornøyd. Kong Harald og NFFs Sondre Kåfjord ser også ut til å kose seg med FFK-gull.

Vinteren 2006 overrasket han de fleste ved å signere en ny kontrakt som bandt ham til FFK ut sesongen 2009.

Storspillet i FFK ble lagt merke til av andre klubber. Høsten 2007 forsøkte FFKs gamle trener Knut Torbjørn Eggen å hente Bjørkøy til Rosenborg. Klubbene var enige seg i mellom, men forhandlingene strandet da det kom til spillerens personlige kontrakt.

Før 2008-sesongen ble det klart for alle at kjemien mellom John Anders Bjørkøy og trener Anders Grönhagen ikke var det beste.

Før avreise til innendørsturneringen Tyskland i januar, hadde Bjørkøy gitt beskjed om at han ikke ønsket å spille på det harde underlaget i Hamburg Sporthalle. Han var redd for at muskulaturen ikke ville være i slag til seriestarten tre (!) måneder senere.

- Det er tydeligvis viktigere at jeg spiller noen minutter her enn at jeg er 100 prosent pigg til seriestart
, sa en oppgitt Bjørkøy til Fredriksstad Blad.
- At John Anders spiller er ikke risikabelt for hans muskulatur, var den klare beskjeden fra "Grönis".

Bjørkøy var også skuffet over at FFK i løpet av sommeren 2007 hentet inn Ardian Gashi og Kasey Wehrman.

- La meg si det slik at når klubben henter inn ytterligere forsterkninger på det som er min posisjon er en mulig konsekvens at også noen forsvinner. Når man henter inn to forsterkninger som man gjorde i sommer er dette et kraftig signal
, sa hovedpersonen til Fredriksstad Blad.

Under vinterens La Manga-opphold hadde Anders Grönhagen krevd et klart svar fra de spillerne som ønsket å forlate FFK. Grönhagen hadde sett seg lei av tabloide TV2-oppslag og satte som ultimatum at spillerne måtte komme til ham innen en viss frist om de ønsket seg bort. Bjørkøy var den eneste spilleren som oppsøkte Grönhagen og bekreftet at han ville bort fra FFK.

I løpet av vinteren snuste danske Odense på den tidligere FFK-kapteinen. I stedet kom Lillestrøm på banen, og 3. mars ble "Jonna" presentert som LSK-spiller. Samtidig ble han gjenforent med en tidligere lagkamerat, Simen Brenne. Romerikeklubben la fire millioner på bordet for å sikre seg Bjørkøy, men summen kunne senere stige til 6,5 millioner.

- Vi skulle jo helst hatt ham her, men når han så åpenlyst ville bort er det lite å gjøre med det. Han har villet forlate klubben helt siden jeg kom hit. Vi kan bare ønske ham lykke til i Lillestrøm
, sa Ardian Gashi til VG Nett da overgangen var klar.

Oppholdet på Åråsen ble derimot ingen suksess. Bjørkøy slet med lite spilletid, og i august 2009 gikk han til Odd Grenland hvor han igjen ble lagkamerat med Simen Brenne.

Les mer om John Anders Bjørkøy:
NFF
Spillerprofil Kanaripedia
Wikipedia

Oppdatert: 25. august 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340