Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Fra 2. divisjon til Tippeligaen på fem år

Eggen takker for seg

Suksesstreneren Knut Torbjørn Eggen takker for seg etter fem år i klubben. Den nylig avgåtte hovedtreneren hadde et ønske om å fortsatt være alene på toppen som det sportslige overhodet. Det ville ikke klubben gå med på. Nå ser Eggen seg om etter nye utfordringer, og klubben må ut på trenerjakt.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 17. December 2006 - 21:12
Relaterte saker:
- Klubbens organisasjonskart
- Les klubbens egne ord!
- Knut Torbjørn Eggen går av

- Det er med vemod jeg takker for meg. Det har vært fantastisk å få være med på dette, fortalte Knut Torbjørn Eggen under dagens pressekonferanse.

Møtene med styret har etter hvert blitt mange, men helt til enighet kom de aldri:

- Jeg må bare få presisere at samtalene med styret har vært gode og jeg føler at vi har fått til veldig, veldig mye bra, men samtidig er vi ikke godt nok i mål for min del. Det kan sammenlignes litt med en teatersjef. Det er teatersjefen som må bestemme det teatralske, det vil si hvem som skal spille, hvem som skal bli solgt og lignende.

Morgan har ufortjent fått skylda


Morgan Andersen har blitt beskyldt for å skyve Eggen ut av klubben. Andersen deltok ikke i de siste møtene mellom styret og Eggen, og var heller ikke til stedet under dagens pressekonferanse.

- Dette har ikke noe med personen Morgan å gjøre. Vi er saklig uenig om en del prinsipielle ting, men i høst føler jeg at vi sammen hadde stø kurs rundt prestasjonsgruppa. Jeg har vært med på spillerinnkjøpene, men dessverre kom pengene for sent inn i sommer, så vi hadde for dårlig tid på oss, sa Knut Torbjørn Eggen.

- Flere av dem vi hentet i sommer har dessverre ikke slått til, men det kan jo fortsatt hende at de slår til i løpet av neste sesong.

Styreleder i FFK Sport Asa, Per Kristian Olsen, bekreftet også at Morgan Andersen ikke var mannen bak omstruktureringen av organisasjonen.

- Morgan har ikke vært en del av denne prosessen som sådan. Vi ansatte en direktør som dessverre ble syk og har nå fått inn en ny leder i Morgan. Selve ansettelsen av en administrerende direktør har selvsagt vært en del av prosessen, men denne avgjørelsen om en omstrukturering har styrene vedtatt.

Ut på studietur uten jobbtilbud


Eggen har ikke tenkt til å ligge på latsiden fremover, men Eggen ser frem mot å bruke mer tid med familien. Deretter satser han på videreutvikling.

- Nå har jeg tenkt til å tilegne med enda mer kunnskap som trener. Det er fotballtrener jeg ønsker å være. Jeg har vært så heldig at jeg har fått kommentere fotball på det aller høyeste nivå og har tilknyttet meg en del kontakter rundt om i Europa. Nå blir det nok noen studieturer til de aller største klubbene for å lære mer og utvikle meg videre.

Men Eggen ønsker ikke å utdype hvor han kunne tenke seg å dra:

- Nei, det vil jeg ikke si for da blir det bare skrevet i media, men det dreier seg om topp 30 beste klubber i Europa.

Eggen har tidligere ytret et ønske om å trene en klubb i Europa, men foreløpig har interessen vært fraværende.
 
- Det er klart det hadde vært artig, men det dreier seg om tilgjengelighet og etterspørsel. Nå er i alle fall jeg tilgjengelig, men du skal huske at det kun er en eneste norsk trener som har muligheten til å trene en forholdsvis stor klubb i Europa, og det er Trond Sollied.

Eggen valgte å fratre i dag som trener og ferien kan bli ekstra langt skal vi tro hovedpersonen selv. Ingen klubber har foreløpig tatt kontakt, selv om det har murret litt i media over lengre tid.

- Jeg har ikke noen ny jobb å gå til, men jeg håper at resultatene med FFK og før vil tilsi at etterspørselen blir høy. Akkurat nå er det ikke noe ledig i Norge, men man vet aldri slik fotballen har blitt i dag.

Først nå begynner jakten på ny trener


Klubben har ei heller ingen mann for hånden som umiddelbart kan steppe inn for Eggen.

- Den prosessen har vi ikke startet engang, så det er altfor tidlig å si noe om. Vi har ikke engang noen navn på blokka å forholde oss til, fortalte styreleder Bjørn Jensen.

- Her har vi nå en utfordring. For oss er det viktig å bruke litt tid på denne avgjørelsen. Det blir helt feil å panisk ansette noen med en eneste gang. Vi må definere hvilken type trener vi ønsker og ansette en som står for det samme som det klubben ønsker å stå for.

- Vi er tross alt nesten like ferske som dere når det gjelder denne nyheten. Vi ønsket sterkt å komme til en løsning med Eggen, men det klarte vi ikke og først nå kan vi sette i gang prosessen med å finne en ny trener.

Ahlsen blir midlertidig hovedtrener?


Heldigvis for klubben har spillerne fri frem til 3. januar og innen den tid kan kanskje en trener være på plass. Dersom så ikke er tilfelle vil man benytte seg av de nåværende trenerne i klubben.

- Vi kommer til å benytte trenerapparatet som er i klubben og planlegge sesongoppkjøringen med dem. Vi har ikke fått noen tilbakemelding om at noen av assistenttrenerne kommer til å trekke seg, så det blir i så fall rene spekulasjoner, sa Bjørn Jensen.

Eggen virker heller ikke som han hadde det inntrykket av noen.

- Nei, det kan jeg ikke tenke meg at dem gjør, kommer det med en tilnærmet hånlig latter fra Eggen.

Spillerkjøp selv uten trener


Selv uten hovedtrener på plass, ønsker ikke klubben å ligge på latsiden. Stallen skal slankes og nye forsterkninger kan fort bli hentet inn.
 
- Vi vil ikke fryse innkjøp eller salg av spillere frem til vi har en ny hovedtrener på plass. Sportsutvalget er etablert og i det utvalget er det kun hovedtreneren som mangler, fortalte Bjørn Jensen.

Eggens beste sesong som trener


De sportslige resultatene som ble oppnådd i årets sesong er de beste i Eggens karriere. Endelig skulle han få prøve seg i Europa, men Eggen tenker ikke slik på saken.

- Det trenger man ikke å kaste på havet, men er noe man må ta med seg videre, sa Eggen.

- Jeg føler en form for lettelse at jeg har bestemt meg for en ting, men det blir nok vesentlig mer vemodig og trist når jeg skal begynne å rydde arbeidsplassen og forlate treningsfeltet for siste gang.

Eggen vil ikke utdype når han bestemte seg for å slutte som trener i Fredrikstad.

- Det er ikke bittert det som skjer her i dag for jeg føler veldig sterkt at jeg var ønsket her i klubben, sa Knut Torbjørn Eggen.

En siste oppfordring fra Eggen


ffksupporter.net oppfordret Eggen om å komme med noen siste ord til supporterne.

- Det har aldri vært noen tvil om at jeg er glad i supporterne i byen. Jeg var så dum å si at det ikke er noe spesielt med Fredrikstad en gang, men der tok jeg feil. Fredrikstadfolket er latinsk utagerende i væremåten. Spesielt når det går bra, men jeg har også blitt imponert over hvordan folk har stilt opp i motgang.

- Jeg husker spesielt godt i 2004 da vi opplevde sportslige motgang frem til vi vant i August. Likevel stilte publikum opp for laget.

- Det som også imponerer meg med Fredrikstad er at når man har fått til noe, så er feiringa for allmuen. Det er et godt råd som FFK bør ta med seg videre.

- Ta vare på den allmuen, lyder den siste oppfordringen fra Knut Torbjørn Eggen.

ffksupporter.net takker Eggen for tiden i FFK og for at han med stø hånd ledet oss ut av fotballen bakgård. Nå er vi endelig tilbake i toppfotballen hvor vi hører hjemme. Takk.

Lykke til videre i karrieren, Knut Torbjørn!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f