Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK holdt pressekonferanse

Knut Torbjørn Eggen går av

ffksupporter.net var til stede på dagens pressekonferanse. Der ble det offentliggjort at Knut Torbjørn Eggen trekker seg som FFK-trener på grunn av uenigheter om organiseringen av det sportslige opplegget. FFK har ikke rukket å starte jakten på ny trener. Den jobben starter først nå (saken er oppdatert 17:45)
Tekst av Trond Johansen, På pressekonferansen: Øystein Holt
Lagt ut: 17. December 2006 - 15:10
Relaterte saker:
- Eggen takker for seg
- Klubbens organisasjonskart
- Les klubbens egne ord!


Styreleder i FFK Sport ASA Per Kristian Olsen introduserte pressekonferansen ved å fortelle litt om bakgrunnen for Eggens avgang.

- Vi har tatt et sportslig steg fra 2. divisjon til Tippeligaen. Det har vært en sportslig bra utvikling, men når omsetningen og virksomheten samtidig stiger fra 10 til 100 millioner må det gjøres noe med organisasjonen. Vi ønsker nå å ta steget opp i elitedivisjonen også når det gjelder organisering og styring av klubben. Vi har nå vedtatt en organisasjonsmodell med klar ansvarsdeling og rapporteringsansvar. Knut Torbjørn Eggen var ikke enig i den sportslige biten, og vi beklager å meddele at han nå ser seg om etter nye oppgaver.

Det betyr at Knut Torbjørn Eggen etter fem sesonger i Fredrikstad Fotballklubb velger å trekke seg. Det er for øvrig første gang Eggen forlater en klubb før kontraktsslutt. Begge parter holder fast ved at de er enige om å skille vei.

- Dette er vemodig og jeg vil takke alle folk i Fredrikstad, støtteapparatet, supportere, sponsorer og ledere. Det har vært mye bra, men resultatet av prosessen ble ikke god nok for min del. Jeg sammenligner det litt med et teater. Det må være teatersjefen som bestemmer over det kunstneriske, og hvem som skal spille i rollene og hvordan, forklarte Eggen.

Eggen mener imidlertid det har vært en ryddig prosess.

- Det har vært en positiv prosess og organisasjonen blir på mange felt styrket nå. Men vi kom ikke helt i mål, og det tar jeg nå konsekvensen av. Vi hadde et bra møte i dag med mye positivt, vi ble enige på mange punkter og skilles som venner. Jeg håper også at jeg har lagt igjen mye bra her som det kan jobbes videre med. Kontinuitet er viktig, men det er ikke opp til meg nå.

FFK-leder Bjørn Jensen forklarer at klubben først nå begynner jakten på Eggens etterfølger:

- Prosessen med å finne en ny trener har ikke startet ennå. Vi håpet vi skulle bli enige, men nå starter en ny prosess. Men det er altfor tidlig å si noe om det - vi har ikke engang noen navn på blokka. Det er ingen tvil om at det blir en hastesak, innrømmer FFK-lederen.

Knut Torbjørn Eggen er heller ikke sikker på hva fremtiden vil bringe for hans egen del.

- Jeg har forhåpninger om at det dukker opp noen jobber etter hvert sånn som det norske systemet er... Men det er jo ingen ledige jobber nå for neste sesong. Men jeg har ikke rukket å tenke noe på det. Jeg håper å utvikle min kompetanse som fotballtrener og har kontakter. Det kan bli aktuelt å ta noen studiebesøk til europeiske storklubber for å lære mer.

- Alt er avhengig av tilbud og etterspørsel, svarte Eggen på spørsmål om han må kan tenke seg å trene en utenlandsk klubb.

Vi benytter anledningen til å takke Knut Torbjørn Eggen for alt han har bidratt med i Fredrikstad og ønsker lykke til videre.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340