Husk meg
Brukernavn
Passord

26 Yherland McDonald

Bilde av Yherland McDonald
Posisjon Angrep
Alder 37 år (06.09.1986)
Fødested Alajhuela, Costa Rica
Høyde 170 cm
Vekt 70 kg
Nasjonalitet CR Costa Rica
Sesonger på a-lag 3
Obligatoriske kamper 15 (12 serie, 3 cup)
Andre klubber Proyecto Morera Soto, Costa Rica (-2003). I tiden etter FFK: Colorado Rapids, USA (2007), Asociación Deportiva Carmelita (2008-)

Biografi


Yherland McDonald kommer fra Alajhuela, en av sju provinser i Costa Rica

McDonald og kompisen José Garro ble for alvor oppdaget under U17-VM i Finland i 2003. Ringside satt blant annet FFKs sportslige leder Harry Hansen. Underveis i mesterskapet hadde Hansen et møte med McDonald og Garro hvor de to ungguttene stilte seg positive til en overgang til FFK. Spillerne kom til Fredrikstad på prøvespill, og begge imponerte stort.

José Garro (til venstre) og Yherland McDonald på Haugetun
Folkehøyskole vinteren 2003/04. foto: Geir A. Carlsson

27. november 2003 ble de to klare for FFK. I første omgang ble de innlosjert på Haugetun Folkehøyskole.

- De er først og fremst juniorspillere. Men dette er virkelig talenter, så det blir spennende å se
, sa Harry Hansen da overgangen var klar.

Planen var at de to vekselvis skulle trene med A-laget og juniorlaget, og i første rekke spille 3.divisjonsfotball i 2004. På grunn av FIFAs lovverk var det derimot ikke aktuelt med noen seriedebut for A-laget. Det måtte guttene vente med til de ble 18 år.

På sensommeren 2004 fikk de to costaricanerne innvilget oppholdstillatelse. De var nå klare for å fighte om en plass på FFKs A-lag.

McDonald imponerte umiddelbart i FFK-trøya, og i treningskampene før 2005-sesongen fikk han mange anledninger til å vise fram sitt store tekniske register.

A-lagsdebuten kom i cupkampen mot Gressvik 11. mai 2005 da han kom inn i det 17. minutt for Michael Røn. FFK vant 3-1. 29. mai fikk han sin seriedebut da fikk de siste 13 minuttene i 0-1-tapet borte for Ålesund. Til sammen ble det syv seriekamper (to fra start) og to cupkamper for McDonald i 2005.

I løpet av sesongen hadde McDonald rukket å bli noen av en publikumsyndling. Hovedtrener Egil Olsen var også full av lovord om sitt unge angrepstalent.

- Hadde vi spilt tippeligaen med fire spillere på hvert lag, hadde han blitt tatt ut først
, sa ”Drillo” til Fredriksstad Blad.

Mange trodde at unggutten skulle få sitt store gjennombrudd i 2006, men et beinbrudd satte ham på sidelinjen store deler av vårsesongen. Ikke før i august var han tilbake i trening. Han fikk fem seriekamper i løpet av sesongen. I cupen rakk han å få et innhopp i cupfinalen mot Sandefjord, og han fikk dermed avsluttet sesongen med å løfte FFKs 11. kongepokal på Ullevål.

Yherland McDonald i Colorado
Rapids-drakt. Foto: coloradorapids.com

Så var Yherland McDonalds FFK-karriere over. Han hadde gitt uttrykk for at han ønsket å prøve seg i en større liga, og tidlig i 2007 ble han klar for den amerikanske toppklubben Colorado Rapids.

- Dette var en løsning det var full enighet om. Yherland har lenge gitt signal om at han ønsker å prøve seg i andre klubber – og da helst i USA. Med tanke på de to nye (Ismaël Béko Fofana og Serge Konan Kouadio red. anm.), og antall ”ikke-EU-borgere” i stallen, var derfor dette en greit løsning
, sa administrerende direktør Morgan Andersen til Fredriksstad Blad.

Oppholdet i USA ble ingen stor suksess, og i 2008 returnerte han til Costa Rica hvor det ble spill for toppserieklubben Asociación Deportiva Carmelita.

I 2005 fikk Yherland McDonald æren av å fronte promofilmen som presenterte nye Fredrikstad Stadion.

McDonald har en rekke landskamper for aldersbestemte landslag i Costa Rica.

Yherlands lillebror Jonathan McDonald var på prøvespill i IK Start i februar 2009, men måtte reise hjem til Costa Rica uten kontraktsforslag.

Les mer om Yherland McDonald:
Wikipedia

Oppdatert: 17. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340