Husk meg
Brukernavn
Passord

28 José Garro González

Bilde av José Garro González
Posisjon Midtbane
Alder 37 år (07.06.1986)
Høyde 183 cm
Vekt 77 kg
Nasjonalitet CR Costa Rica
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 1 (1 cup)
Andre klubber Club Sport Herediano, Costa Rica (-2003). I tiden etter FFK: Puntarenas Fútbol Club Sociedad Anónima Deportiva (2007-2009), UCR (2009-2010), Club Sport Herediano (2010-) alle Costa Rica

Biografi


José Garro og kompisen Yherland McDonald ble for alvor oppdaget under U17-VM i Finland i 2003. Ringside satt blant annet FFKs sportslige leder Harry Hansen.

- Han kan minne litt om Tore André Flo
, sa Hansen til Fredriksstad Blad om den høye og tynne søramerikaneren.
Underveis i mesterskapet hadde Hansen et møte med Garro og landslagskameraten McDonald hvor de to ungguttene stilte seg positive til en overgang til FFK. Spillerne kom til Fredrikstad på prøvespill, og begge imponerte stort.

27. november 2003 ble de to klare for FFK. I første omgang ble de innlosjert på Haugetun Folkehøyskole.

- De er først og fremst juniorspillere. Men dette er virkelig talenter, så det blir spennende å se
, Harry Hansen da overgangen var klar. Planen var at de to vekselvis skulle trene med A-laget og juniorlaget, og i første rekke spille 3. divisjonsfotball for FFKs rekruttlag. På grunn av FIFAs lovverk var det derimot ikke aktuelt med noen seriedebut på A-laget. Det måtte guttene vente med til de ble 18 år.

7. juni 2004 fylte José Garro 18 år, og kort tid etter ble det klart at de to costaricanerne hadde fått innvilget oppholdstillatelse. De var nå klare for å fighte om en plass på FFKs A-lag.   

A-lagsdebuten fikk Garro i 1. runde i NM borte mot Gressvik 11. mai da han kom inn som innbytter i det 73. minutt. Trener Egil Olsen hadde stor tro på at unggutten snart var klar for å ta et steg videre.

- En spiller med stor kapasitet. Han har god fysikk, er flink med ballen og ikke minst god i lufta
, fortalte ”Drillo” til Fredriksstad Blad.
- Jeg er ganske sikker på at klubben vil få veldig mye glede av ham i fremtiden, selv om det kanskje tar et år før han virkelig slår gjennom på dette nivået.

Det mente også klubbledelsen, og 31. mai ble det klart at José Garro og Yherland McDonald hadde signert en kontrakt med FFK ut 2008.

- Vi ser et stort potensial i dem begge, sa administrerende direktør Arve Mokkelbost.

José Garro i treningskamp for FFK. Foto: Geir A. Carlsson

Det ble derimot ikke ett eneste minutt førstelagsfotball for Garro i Tippeligaen i 2005, og i januar 2006 var han aktuell for utleie til 1. divisjonsklubben Pors Grenland.

- Vi har ikke gitt opp håpet om at han José i fremtiden skal spille for oss. Det er derfor kun aktuelt å leie ham ut. Slik det ser ut nå, så er veien lang til fast plass på laget. 1. divisjon være en flott arena for ham å spille fast på
, mente Harry Hansen.

Et halvt år senere var FFK-karrieren over for den tekniske og ballsikre midtbanespilleren. 8. september 2006 meldte klubbens hjemmesider følgende:

- Vi løser Jose Garro fra avtalen med FFK, ettersom han ikke får fornyet oppholdstillatelse. Det er et krav om at han må ha spilt minst 50 prosent av kampene hvis han er erklært skadefri. Det har ikke Garro gjort. FFK har derfor valgt å løse ham fra avtalen med klubben. Vi takker for den innsatsen Jose har lagt ned i klubben og ønsker ham lykke til i fremtiden.

Garro fortsatte fotballkarrieren i den costaricanske toppklubben Puntarenas Fútbol Club Sociedad Anónima Deportiva.

José Garro har en rekke aldersbestemte landskamper for Costa Rica.

Oppdatert: 17. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340