Husk meg
Brukernavn
Passord

24 Miikka Aleksi Multaharju

Bilde av Miikka Aleksi Multaharju
Posisjon Midtbane
Alder 46 år (09.10.1977)
Fødested Lappeenranta, Finland
Høyde 183 cm
Vekt 78 kg
Nasjonalitet FI Finland
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 23 (18 serie, 4 cup, 1 e-cup)
Andre klubber Rakuunat (1994), Myllykosken Pallo-47 (1995), Rakuunat (1995 - lån), Myllykosken Pallo-47 (1996), Joutsenon Kullervo (1996 - lån), Myllykosken Pallo-47 (1997-2003) (alle Finland), Denizlispor, Tyrkia (2003-06). I tiden etter FFK: HJK Helsinki (2007-2008), Myllykosken Pallo-47 (2009-) (begge Finland)

Biografi


Miikka Multaharju kom gratis til FFK sommeren 2006. Etter en overgang fra finske MyPa 47 i 2003, tilbragte han de tre neste sesongene i tyrkiske Denizlispor.

Før sesongen 2005/06 skiftet klubben trener. Han kjøpte hele syv nye spillere, noe som førte til lite spilletid for den finske høyrekanten. Multaharjus kontrakt med den tyrkiske klubben gikk ut i slutten av juli 2006, og  hovedpersonen selv uttalte til flere medier at han aldri mer vil spille i Tyrkia.

I begynnelsen av juli reiste den kontraktsløse spilleren til Norge for å søke lykken. Første stopp ble Briskeby og prøvespill for Ham/Kam, og selv om han i følge rapportene leverte en sterk søknad førte det ikke til kontraktstilbud.

- Han var nok kanskje litt for lik de spillertypene vi allerede har
, sa Ham/Kams Markus Ringberg til Fredriksstad Blad.

Multaharju i kamp med VIFs Morten Berre. Foto: Jørgen Grytøyr

Finnen tok så kontakt med FFK for å høre om de var interessert i hans tjenester. 26. juli gjennomførte han sin første trening med rødbuksene.

- Jeg tok kontakt med FFK sist fredag, og fikk komme hit
, fortalte han samme avis.

- Terskelen for å få prøvespille er lav, men den er høy for å få kontrakt, var trener Knut Torbjørn Eggens kommentar.

Multaharju kom seg åpenbart over terskelen med god margin, og to dager senere signerte han en kontrakt som bandt ham til FFK i halvannet år.

Ikke alle var like imponerte over måten FFK jaktet nye spillere. Den tidligere FFK-stjernen Kai Erik Herlovsen uttalte til NRK Østfold at han mente FFK kun testet spillere ingen andre klubber vil ha.

- Sånt skjer omtrent bare for å signalisere av ”vi kjøper spillere vi også”
, sa Herlovsen og hevdet videre at signeringen av Miikka Multaharju virket panisk.

Og det var kanskje ikke så rart at noen var skeptiske til den nye kantspilleren. Finnen ble i hvert fall ikke noen umiddelbar forsterkning. Det ble bare tre innhopp i løpet av høstsesongen 2006, men en slags oppmuntring var det nok at han fikk delta i gullfeiringen på Ullevål etter NM-finalen mot Sandefjord.

Supporterne hadde også liten tillit til finnen, og det var få som trodde at han ville få særlig spilletid da 2007-sesongen tok til. I februar åpnet FFK for å slippe ham til naboklubben Sparta.

- Ja, jeg ønsker meg virkelig Miikka. Det er en spiller som kan bekle både kant- og backrollen på høyresiden, og hans allsidighet vil derfor gi oss flere alternativer, sa Sparta-trener Kai Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Noen overgang ble det ikke, Multaharju ønsket å bli i FFK. Og FFKs nye trener Anders Grönhagen fant etter hvert en brukanes arbeidsmaur i Miikka Multaharju. Svensken omtalte finnen som en ”hjälpgumma”. I de to første seriekampene fikk han tillit fra start.

16. mai berget FFK et sterkt bortepoeng med 2-2 mot Brann i Bergen. Multaharju imponerte voldsomt med å legge ned en enorm arbeidsinnsats og drive Brann-spillerne til frustrasjon.

Totalt ble det 15 seriekamper (11 fra start) i løpet av sesongen. Løpsmaskinen fungerte både som kant og back og gjorde seg sjeldent bort.

Men så var FFK-karrieren over. 7. november meldte klubben følgende på sine nettsider:

Miikka Multaharju, Øyvind Hoås og Christian Bergs dager i Fredrikstad fotballklubb er talte. Kontraktene deres går ut, og de får ikke fornyet tillit i klubben.

Spillerne fikk i dag beskjed om at samarbeidet er avsluttet etter at nå kontraktstiden er utløpt. De står nå fritt til å prøvespille for andre eller finne nye klubber å spille for i fremtiden.

FFK takker Christian Berg, Øyvind Hoås og Miikka Multaharju for den jobben de har gjort i FFK-trøya og ønsker dem lykke til videre i fotballkarrieren.

Multaharju reiste så tilbake til Finland hvor han skrev under for topplaget HJK Helsinki. Før 2009-sesongen returnerte han til gamleklubben MyPa 47.

Miika Multaharju står bokført med seks A-landskamper for Finland.

Oppdatert: 19. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340