Husk meg
Brukernavn
Passord

18 Mathias Lindström

Bilde av Mathias Lindström
Posisjon Forsvar
Alder 43 år (14.01.1981)
Fødested Houtskari, Finland
Høyde 188 cm
Vekt 86 kg
Nasjonalitet FI Finland
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 3 (3 serie)
Andre klubber Pargas IF (1999-2000), FC Inter Turku (2001–04), VG-62 (2000 - lån), AC Allianssi (2005). I tiden etter FFK: FC Hämeenlinna (2006 - lån), Tampere United (2006-2009), HJK Helsinki (2009-) (alle Finland)

Biografi


Finske Mathias Lindström fikk en særdeles kort FFK-karriere, men rakk å gjøre et uslettelig inntrykk. Dessverre ikke på grunn av sine fotballferdigheter.

Lindström kommer fra Åbo (Turku på finsk) og spilte over hundre kamper for toppserieklubben FC Inter Turku fra 2001 til 2004. Før 2005-sesongen gikk forsvarsspilleren til AC Vantaan Allianssi fra Vantaa utenfor Helsinki. I sin nye klubb var Lindström med å vinne den finske ligacupen i 2005.

Sommeren 2005 tok en kinesisk forretningsmann, Zheyun Ye, over klubben, og kort tid etter tapte Alliansi 0-8 for FC Haka. Etterforskning ble igangsatt for å finne ut om kampresultatet var fikset, og det ble klart at unormalt mange asiater hadde spilt på kampen. Det ble spekulert i at summer over 100 millioner kroner hadde blitt satt på at Allianssi skulle tape med mange mål. Allianssi stilte med ni debutanter i kampen mot Haka, og førstekeeperen var blitt sendt på treningsopphold til Belgia. I 2006 innrømmet klubbens tidligere formann Olivier Suray at kampen var blitt fikset og la skylden på et belgisk-kinesisk betting-kartell. 11. april 2006 begjærte AC Vantaan Allianssi seg konkurs.

Men dette skulle handle om Mathias Lindström. I august 2005 prøvespilte han for FFK og overbeviste trener Egil ”Drillo” Olsen såpass at han ble hentet på lån.

- FFK ser ut som en interessant klubb og jeg vil gjerne spille for dem. Derfor håper jeg at klubbene kommer til enighet
, sa Lindström til Fredriksstad Blad etter sin første trening med klubben.

Låneavtalen med Allianssi  strakk seg ut sesongen, men FFK hadde sikret seg opsjon på kjøp.

- En spennende spiller vi har fått gode signaler på. Vi så ham i de to UEFA-cupkampene mot Brann og nå får vi god tid på å vurdere om vi skal kjøpe ham permanent
, sa trener ”Drillo” til Fredriksstad Blad.

Mathias Lindström imponerte såpass på trening at Raio Piiroja ble plassert på benken til hjemmekampen mot Vålerenga 13. september. Resultatet ble 0-4 etter en grusom 2. omgang. Finnen var uansett imponert etter møtet med Fredrikstad-publikummet.

- Jeg er ikke vant til å ha slike flotte rammer rundt kampene i Finland, så dette var noe nytt for meg
, sa han til Fredriksstad Blad etter debutkampen.

Det gikk ikke stort bedre i neste kamp. I bortekampen mot Tromsø 18. september var et hardt presset FFK-lag aldri i nærheten av poeng. Miseren toppet seg da Mathias Lindstrøm ble utvist etter å ha taklet en TIL-spiller som bakerste mann.

Til neste kamp, stygge 1-4 hjemme for Ålesund var han suspendert. Mathias Lindström kom inn i det 89. minutt da FFK tok en viktig 2-1-seier borte over Bodø/Glimt med fire kamper igjen, og mer rakk han ikke å utrette i FFK-trøya.

Lindström ble vraket til de tre siste seriekampene, og etter at FFK hadde berget plassen i den høydramatiske sistekampen på Kristiansand Stadion, fikk han beskjed om at klubben ikke ville benytte seg av opsjonen de hadde på kjøp. Forsvarsspilleren reiste dermed tilbake til Finland.

Gamleklubben AC Vantaan Allianssi var som nevnt i ferd med å gå i oppløsning, og neste stopp ble det finske topplaget Tampere United. Her var Lindström med på å vinne den finske ligaen i både 2006 og 2007. I 2007 spilte laget Champions League-kvalifisering mot Rosenborg men ble slått ut etter dobbeltkamper.

Mathias Lindström har en rekke U21-kamper for Finland.

Les mer om Mathias Lindström:
Wikipedia (engelsk)

Oppdatert: 19. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340