Passord
temp

FFK - Bodø/Glimt 2-0 (0-0)

Gode bytter ga tre poeng

En god andreomgang, to flotte mål og til slutt tre poeng ga Fredrikstad serieledelse etter seieren mot Bodø/Glimt. Kampen startet som et dårlig vorspiel og varte nesten ut omgangen, men derfra og inn var hjemmelaget best og kunne til slutt sikre poengene og målene som trengtes for å gå forbi Viking på tabellen.
Tekst av Stein Andre Sæther, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 21. April 2008 - 22:00
Relaterte saker:
- Spillerbørs: FFK - Bodø/Glimt
- Bilder fra kampen
- Før kamp: FFK - Bodø/Glimt

God stemning, flott vær og en fantastisk gressmatte gjorde at alt lå til rette for en kamp med mye flott spill og sjanser. Førsteomgangen ble alt annet enn det. Pasningene satt ikke og kreativiteten befant seg på benken i form av Kvisvik. De få gangene FFK klarte å trenge igjennom et kompakt bodølag, var det som regel linjedommeren som avsluttet angrepet for FFK, ved å blåse korrekte offsider. Da tempoet i tillegg var på et minimum, kunne man utover i omgangen høre tendenser til piping blant publikum av de som ikke var opptatt med å gjespe. Det var faktisk mer interessant å gjette hvilke kjendiser TV 2 zoomet inn på tribunen gjentatte ganger, enn selve spillet.

Bedre utover omgangen

Selv om FFK overtok banespillet mer etter de første ti minutter, så var det som fryktet Glimts kanter som klarte å skape litt action i kampen. At det tok over førti minutter før FFK fikk sin første corner forteller sitt, men derfra og inn så var laget frempå flere ganger, kanskje var det Grönhagens advarsel med å sende tre i oppvarming som fikk fart i laget? Omgangen avsluttet med et aldri så lite dribleraid av Ramberg som ikke fikk spilt presist nok til at Tarik fikk avsluttet.

Gode bytter

Etter en overflødig hvile, så kom et friskere FFK inn på banen i andreomgang, men det var først etter at Johannsson og en noe anonym Barsom ble erstattet med Tegström og Kvisvik vi virkelig fikk se et FFK som ville spille fotball og som ville ha tre poeng. Like etter er begge involvert sammen med Ramberg hvor angrepet ender med at Kvisvik ikke er kjapt nok ute til å sette ballen i åpent mål etter pasning fra Ramberg. Tegström tester Glimts keeper noen minutter senere. Tarik fikk en vitamininnsprøytning etter byttene og var mer farlig enn før i kampen, blant annet snappet han nesten opp et tilbakespill. Tarik & co. var på hugget og det lå en scoring i luften.

God Gerrbrand

I de bakre rekker har de noenlunde kontroll, og når sidebackene ikke stoppet innleggene, noe som skjedde ofte, var Gerrbrand der og stoppet med alle kroppsdeler. Kun ved få anledninger fikk Staw vist at han akter å være en stabil keeper utover sesongen. Kampen i dag var for øvrig hans første smultring i FFK-trøyen, aldri før har han holdt nullen!

Bedre sent enn aldri

Angrepene kom oftere og oftere for FFKs del utover i omgangen, og når angriperne ikke klarte å sette sjansene, hvem andre enn en flyvende estlender dukker opp på en corner og header inn 1-0 fra presis Kvisvik-corner. Ballen går i en elegant bue og tilskuerne kunne endelig reise seg for å feire.

Glimt var ikke helt fraværende i andreomgang, og kunne fort ødelagt festen ved Martins store sjanse rett før slutt. I steden er det Tarik som endelig får alt til å stemme på overtid og sender en presis ball mot Ramberg foran mål. Han lar ballen passere til en bedre plassert Tegström som fintet vekk både forsvarer og keeper, kunne trille inn 2-0 og serieledelse. Svensken kunne også satt inn 3-0 på overtid, men istedenfor å sette ballen i mål, velger han å spille inn en klynge foran mål som ikke ender i stort.

Et dårlig vorspiel i førsteomgang ble bedre utover i andreomgang, selv om det store festen uteble, men full pott ble det likevel, og det er det viktigste.

Tarik følges med argusøyne

Blant tilskuerne i kveldens oppgjør befant det seg, i ølge NTB, speidere fra en håndfull klubber fra blant annet Premier League. Det er liten tvil om at samtlige ville ta en nærmere titt på spissjuvelen. Unntaket var muligens Ólafur Jóhannesson, den islandske landslagstreneren, som mest sannsynlig var mer interessert i å se hva Gardar Jóhannsson kunne utrede i kampen, fremfor å friste Tarik med islandsk pass. Islendingen jobbet som vanlig godt, mens speiderne som ble igjen etter pause også fikk se at Tarik hadde mer inne enn han viste i førsteomgang.

Fredrikstad FK - Bodø/Glimt 2-0 (0-0)