Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp: FFK – Bodø/Glimt

Bodø/Glimt er flinke til å utnytte sine styrker på den raske kunstgressmatta på Aspmyra, men på Fredrikstad stadion er det naturgress som gjelder. Matta ble i fjor beskyldt for å lugge litt, noe som kan resultere i en omvendt kunstgressfordel for hjemmelaget. Dette lukter tre poeng.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr.
Lagt ut: 19. April 2008 - 18:35
Relaterte saker:
- Ivoriansk «Dedé light»
- Gjensyn med Christian Berg

«De gule» har i seriestarten, relativt til ekspertenes forhåndsdommer, åpnet over evne. Laget har slitt med noen småskader, og Stian Theting er definitivt ute med flere ansiktsbrudd. Inn stepper trolig leiesoldaten Birkir Bjarnason.

Backenes ilddåp

Rutinerte Jan Derek Sørensen utgjør i spann med Thiago Martins og Trond Olsen en meget hurtig og dyktig angrepstrio. Mot Bodø/Glimts hurtige vinger, er det viktig at backene våre går tett i kroppene deres. Aller helst bør pasningene i lengderetningen mot vingene avskjæres i en tidligere fase av spillet.

Kanskje får Pål André Czwartek, som fortsatt har mer fart i beina enn Jan Tore Ophaug, sjansen fra start grunnet Olsens ekstremfart? Dette blir uansett kampen hvor backene våre må vise at de er taktisk kloke nok til å demme opp for Olsen og Sørensen, slik at de unngår for mange rene løpsdueller.

Sentralisert spill

Gjestene kommer til å ligge veldig lavt, noe de at på til gjorde på hjemmebane mot Stabæk. Fredrikstad på sin side må være tålmodige, intelligente og ikke gå hodeløst ut med alle mann i angrep. De må unngå å sentralisere spillet for mye, og i stedet benytte bredden.

Første og andre omgang mot Rosenborg er gode eksempler: FFK spilte bredt og godt i første, men i andre ble det for mye spill sentralt i banen. Legger vi til at FFK at på til klarte å få brudd imot seg på egne dødballer mot et lag med en mann mindre på banen, er det klart at FFK fortsatt har noe å jobbe med.

Brudd ved Runar Berg

Nettopp dette med brudd imot er noe FFK har slitt med i det siste. Dette skal Anders Grønhagen og videoanalytiker Joachim Jonsson ha rettet fokus på i løpet av uka som har passert. Forhåpentligvis vil det vise seg mot Glimt.

Bodø/Glimt spiller nesten med tre midtstoppere, da FFK-kjenningen Christian Berg har en tendens til å ligge ekstremt lavt. Navnebror Runar Berg er en spiller FFK må holde øynene åpne for. Med sitt imponerende overblikk og gode pasningsføtter, samt taklingsstyrke og løpskapasitet, er det liten tvil om at den eldste Berg-utgaven er en sentral mann. FFK må altså unngå brudd sentralt i banen slik at Bodø/Glimt ikke får utnyttet sin kontringsstyrke og hurtige angrepsspillere.

Tre seire på rad

Vi tror Grønhagen har klart å nullstille «guttane», og at RBK-forbannelsen ikke trår til: Lag som vinner på Lerkendal tenderer mot å tape den følgende kampen. Det finnes ikke enkle kamper i Tippeligaen, det er serien altfor jevn til, men vi tror likevel FFK er gode nok til å sende «tannbørstene» poengløse av banen.

PS! Med seier på mandag blir det andre gang FFK tar tre seire på rad i Tippeligaen. Den første seiersrekken var i 2004, 18-20. runde, mot henholdsvis Odd Grenland (h), Sogndal (b) og Ham-kam (h).

FFKs forventede startellever (4-4-2)


Lasse Staw

Jan Tore Ophaug – Raio Piiroja – Patrik Gerrbrand – Fernando Pereira Wallace

Hans Erik Ramberg – Kasey Wehrman (K) – Ardian Gashi – Abgar Barsom

Tarik Elyounoussi – Gardar Johannsson

Bodø/Glimts forventede startellever (4-3-3)


Pavel Londak

Stig Johansen – Alo Bärengrub – Per Verner Rønning – Willis Forko

Runar Berg (K) – Christian Berg – Birkir Bjarnason

Mounir Hamoud – Thiago Martins – Trond Olsen

Tidligere oppgjør på Fredrikstad stadion


2005-06-12 Fredrikstad - Bodø/Glimt 3 - 2
2004-09-26 Fredrikstad - Bodø/Glimt 1 - 0

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling


58 % for hjemmeseier, 29 % for uavgjort, 12 % for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.


Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling


57 % for hjemmeseier, 25 % for uavgjort og 18 % for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakeres oddssetting.


ffksupporter.net tror…


Optimisten:
3-0

Glimt på luggete naturgress. FFK fulle av selvtillit. Barsom tilbake på banen. Det bare må bli seier, og Staw bryter en ny barriere: Han holder nullen for første gang i en seriekamp for FFK.

Realisten: 2-1

FFK scorer alltid mål, men slipper like ofte inn mål. Glimt kommer til å ligge dypt og satse på kontringer. En liten glipp er nok, og da står det 0-1. Det betyr at FFK må score to for å vinne – nok engang.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340