Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Dårlig fysisk fatning:

Ivoriansk «Dedé light»

I januar dukket to stortalenter opp i Fredrikstad etter å ha feriert hjemme i Elfenbenkysten, men trening var ikke det som hadde stått i høysetet.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 19. April 2008 - 15:35
– De var ikke i god nok form etter ferien. Det har tatt tid å få dem «fit for fight», uttrykte Anders Grönhagen da han var nettgjest hos f-b.no i går.

Fofana med runde ansiktsformer.
(Foto: fredrikstadfk.no)

– Når man er på ferie, er det på eget ansvar. Da må man ta det ansvaret det medfører, særlig når man har fremtiden foran seg og visjoner som fotballspillere, forteller Joacim Jonsson til ffksupporter.net, før han legger til at han ikke ønsker å uttale seg om ivorianernes fysiske fatning etter ferien.

– Men Anders Grønhagen mente nok at de var for dårlig fysisk, skyter han likevel inn.

Det er tydelig at Grönhagen stille krav til spillerne. Den tidligere landslagsspilleren uttrykte stor skepsis for den fysiske fatningen og holdningene som rådet i FFK-troppen, da han tok over roret. Nå, litt over ett år senere, er stallen bedre med større bredde, og spillerne er i god form. Skadene har vært få i vinter.

– Vi er fysisk bedre forberedt før denne sesongen, men vi må utvikle spillet vårt videre. Fortsatt savner vi litt av den offensive rytmen, fortalte Grönhagen til f-b.no

– Lagets holdning er også mye bedre enn da jeg kom.

Ingen kan ta fra FFK at de satser på unge talenter. Tarik Elyounoussi har lenge vært et stjerneskudd. I Lasse Staw og Erik Bråthen har FFK to 20-åringer stil å vokte buret, og det er ventet at Joachim Thomassen snart vil få sin debut.

Midt oppe i det hele, er det snart duket for mer ivoriansk magi. Bli ikke overrasket dersom Kouadio skulle få sjansen mot Bodø/Glimt på mandag. Ivorianeren er mest aktuell som kantspiller, og trives best på venstre, da han ofte vandrer innover i banen.

– Kouadio er ikke langt unna laget, og har prestert godt på trening i det siste. Han er en artig spiller som er god mot lag som ligger lavt. Kouadio har evnen til å dra bort to mann til stor frustrasjon for motstanderne, og dermed også skape noe helt på egenhånd, forteller Joachim Jonsson.

Og er det en ting Bodø/Glimt kan, så er det å ligge dypt for å satse på kontringer.

– Fofana har naturligvis en litt lenger vei å gå, siden han har slitt med skader i det siste.

Begge ivorianerne er FFK-spillere på lånt tid, det er Charlton som eier spillerne.

– Ja, det stemmer at de er utlånt til FFK ut 2009.

Har de noen fremtid i FFK?

– De må bevise at de er gode fotballspillere og prestere som alle andre. Noen utkjøpssummer og andre klausuler kjenner jeg ikke til, det er Per Morten Haugen sitt bord, avslutter Jonsson.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340