Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tor-Kristian Karlsen:

- Et spennende kjøp

Slik omtaler landets kanskje mest anerkjente talentspeider FFKs overraskende kjøp av den brasilianske venstrebacken Fernando Pereira Wallace.
Tekst av Trond Johansen og Øystein Holt
Lagt ut: 20. February 2008 - 00:05

Relaterte saker:

Joacim Jonsson: - Eksepsjonelt god venstrefot
Per Morten Haugen: - En spiller som koster
Spillerprofil: Fernando Pereira Wallace

Få nordmenn har mer systematisk og detaljert oversikt over det som rører seg av spennende salgsobjekter i internasjonal fotball enn Tor-Kristian Karlsen. Som tidligere sjefsspeider for den tyske storklubben Bayer Leverkusen var han blant annet med på å hente Lucio og Dimitar Berbatov til Bundesliga-klubben.

Vi tok kontakt med Karlsen for å høre hva han mener om Fredrikstads brasilianske investering.

- Fernando Pereira Wallace til Fredrikstad? Den kom overraskende, svarer Tor-Kristian Karlsen umiddelbart på nyheten.

- Jeg har kun sett han et knippe ganger, og da i Europacup-kamper på sensommeren hvor jeg har scoutet andre spillere. Selv om jeg er usikker på maksnivået til gutten, så har han bemerket seg blant Sheriffs beste spillere. I hvert fall de gangene jeg har sett fyren i aksjon, sier Karlsen til ffksupporter.net.

- Blant annet fulgte jeg Razak Omotooyossi i et par kamper da han var i Sheriff. Han spiller i dag i Helsingborg og har vært bortimot årets komet i Allsvenskan. Jeg hadde da en god følelse i forhold til brasilianeren (Wallace) om at han burde spille i en bedre liga, uten at jeg mistet besinnnelsen og gikk fra konseptene i vill beundring. Men inntrykket var positivt, poengterer Karlsen.

For de fleste av oss er den 21 år gamle brasilianske venstrebacken et ubeskrevet blad. Karlsen hjelper oss derfor litt med å forklare spillerens styrker og svakheter.

- Han er bevegelig og kjapp i føttene. Litt naiv til tider, men flink til å komme hurtig opp i situasjonene. Han har en god innleggsfot og virker dessuten atletisk med gode lunger. Alderen er dessuten perfekt, og utviklingen tyder på at han er en mann i medvind, sier Karlsen.

- I tråd med rådende tendenser trodde jeg Wallace ville havne i Russland eller Ukraina, men så dukker han faktisk opp i Fredrikstad. Et spennende kjøp, avslutter eksperten overfor ffksupporter.net.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f