Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Brasiliansk sambafotball:

- Eksepsjonelt god venstrefot

Venstrebacken Fernando Pereira Wallace (21) er klar for fire rødhvite år. – Jeg har sett ham mer enn kona de siste månedene, spøker Joacim Jonsson overfor ffksupporter.net. Oppdatert: 15:37.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 19. February 2008 - 13:59
Les mer om overgangen:
Haugen: - En spiller som koster penger
Spillerprofil: Fernando Pereira Wallace

Fernando Pereira Wallace har tilbrakt de siste tre sesongene i moldovske FC Sheriff, hvor han blant annet har fått med seg hele syv kvalifiseringskamper til Champions League. Nå blir Wallace FFKs andre brasilianer igjennom tidene.

På spørsmål og styrker og svakheter ønsker ikke Jonsson å kommentere sistnevnte, det hører hjemme internt i FFK, men Joacim Jonsson legger ikke skjul på sin begeistring for spilleren:

– Han har en god oppspillsfot. Jeg vil gå så langt som å bruke ordet «fantastisk» om venstrefoten hans. Den foten kommer til å glede alle som går på Fredrikstad stadion i årene fremover. Videre er han selvsagt god med ballen, det ligger i genene hans, i tillegg til å være en aggressiv og sterk spiller.

En tydelig engasjert Jonsson forteller nok engang at venstrefoten er eksepsjonelt god.

Hva med hurtigheten?

– Mot Besiktas i en Champions League-kvalifiseringskamp, så var Wallace banens beste spiller. Han har ikke noe problem med tempoet, og innehar absolutt god fart.

Dere flagget tidlig et ønske om en rutinert spiller, men Wallace er bare 21 år?

– Rutinert eller ikke rutinert. Det viktigste når alle klubber henter en spiller er at spilleren er en god spiller. Wallace er en veldig spennende spiller, men i en alder av 21 år har han selvfølgelig fortsatt et forbedringspotensial, men noe må jo trenerne jobbe med også, humrer Jonsson.

Ligaen i Moldova

Hvordan er nivået på den moldovske ligaen?

– Den moldovske ligaen holder nok et middelmådig nivå, men jeg har sett Wallace i internasjonale kamper. Jeg kan nevne motstandere som Spartak Moskva, Rapid Bucuresti, Zenit St. Petersburg og Besiktas. Dette er lag som er bedre enn de beste her til lands.

– Jeg har sett ham i enda flere kamper og under trening. Blant annet var jeg nylig til stede under FC Sheriffs treningsleir på Kypros for å observere hvordan spilleren fungerer i en gruppe og i treningsarbeidet, noe som kan være minst like viktig som spillerens sportslige kvalifikasjoner.

– Når man henter en brasiliansk spiller vil det alltid være en periode med avklimatisering og integrering, men Wallace kommer fra en europeisk klubb. Han er vant til både klima, spillet og maten. I tillegg har FC Sheriff hatt en russisk trener som er svært opptatt av struktur og taktikk.

– Dere skal være klar over at FC Sheriff ikke er noen liten bakgårdsklubb. De har kanskje det flotteste stadionet i hele Europa. Den er splitter ny med elleve gressbaner og hver av spillerne har en egen leilighet i komplekset, for å nevne noen eksempler.

Redusere riskiko

– Det vil alltid være en risiko knyttet til et spillerkjøp, forteller Joacim Jonsson og ramser opp følgende tre eksempler:

Sebastian Eguren slo aldri igjennom i Rosenborg, men ble en stor hit i Hammarby før turen gikk videre til Spania.

Andreas Augustsson og Stefan Ishizaki fikk nesten ikke spilletid i Vålerenga, men begge storspiller likevel i Elfsborg.

– Dette er spillere som ikke fikk spille her til lands, men som har vært blant Allsvenskans alle beste spillere. Det finnes ingen garantier når det kommer til spillerkjøp, men vår jobb er å minimalisere risikoen. Det mener vi at vi har gjort nå.

Teamarbeid

Rundt årskifte tiltrådde Joacim Jonsson en stilling som assistenttrener og scout (talentspeider). Den tidligere stopperkjempen ønsker å understreke at det ikke er han alene som står bak signeringen:

– Selv om det bare er jeg som har sett Wallace «live», så er ikke dette noe solorace fra min side. Vi jobber sammen i team, og alle i det sportslige apparatet har sett Wallace på DVD. Jeg kommer bare med en innstilling som det sportslige apparatet tar stilling til. Under hele prosessen har Per Morten og jeg jobbet tett sammen. Hver enkelt har en tillitsrolle, og avgjørelsene tar vi sammen.

– Vi har hatt flere andre muligheter. Vi har støvsugd det danske og svenske markedet, men kom frem til at vi ikke ønsket å hente en backupspiller.

Hvordan oppdaget dere denne spilleren?

– Noen ganger må vi ha lov til å skryte av oss selv. Vi har jobbet hardt og gjort en god jobb, og er i ferd med å bygge opp et godt kontaktnett som vil gagne FFK både på kort og lengre sikt. Jeg ønsker ikke å fortelle om hvordan vi oppdaget Wallace, da det kan avsløre hvordan vi arbeider.

– Men ingen må tro at dette er siste minutts hastverk fra vår siste. Dette er en spiller vi har jobbet lenge med, og som jeg spøkte med innledningsvis, så har jeg sett ham mer enn kona i det siste.

Flere forsterkninger?

Kommer det flere spillere?

– Så mye som vi jobber med dette, vil jeg påstå at vi jobber kontinuerlig hele tiden med forsterkninger. Vi har et veldig bra lag nå, det har vi vist i treningskampene, og skal vi hente noen nye spillere må de gå rett inn i laget. Det er hele tiden et spørsmål om økonomi og kvalitet, avslutter Jonsson.

FFK-tv

Intervju med sportslig administrator Per Morten Haugen:

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340