Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Klarte ikke å finne en langsiktig hovedsponsor

Ett nytt år med Carnegie

Før 2006-sesongen uttalte klubben at man ønsket å signere en ettårig kontrakt med Carnegie, da verdien på hovedsponsoratet trolig ville stige med den nye stadion. Likevel velger klubben å signere en ny ettårskontrakt med investeringsbanken. - Det har litt med å gjøre at vi søker på sikt å finne en langsiktig hovedsponsor, og det har vi ikke lykkes med enda. Det har vært såpass mye annet å ta tak i at vi ikke har fått jobbet så mye med å skaffe en hovedsponsor, forteller kommersiell koordinator Sven Hagen til ffksupporter.net. Oppdatert: 17:28
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 05. January 2007 - 14:28
Stikk motsatt av hva som virker å være vanlig praksis i fotballnorge, så ønsker ikke Sven Hagen å utdype hvor mye Fredrikstad tjener på denne avtalen.

- Nei, jeg ønsker ikke å si noe annet enn at det er mye bedre enn i fjor og at avtalen inneholder sportslige bonuser som kan gjøre den ytterligere bedre, er informasjonen Hagen strekker seg til.

Carnegie er et spesielt selskap, hvor 50 % av overskuddet går tilbake til de ansatte. Bruker Carnegie 10.000 kroner, så er det 5.000 av de ansattes penger. I Carnegie kan det jobbe tilhengere av for eksempel Stabæk, Vålerenga og Lyn, og de ønsker nok ikke å bruke sine penger på Fredrikstad. Dermed blir det litt begrenset hvilke midler Carnegie har til rådighet, selv om selskapet har penger.

- Det er ikke noe dramatikk i dette. Vi jobber langsiktig med å finne en hovedsponsor. Det er ikke slik at vi har feilet, forteller Sven Hagen.

Til fredrikstadfk.no forteller Sven Hagen at han er godt fornøyd med avtalen og at klubben gleder seg til et videre samarbeid. Klubben beskriver også Carnegie på følgende vis:

"Carnegie er en av nordens ledende investeringssbanker, med hovedsete i Stockhom og kontorer i alle nordiske land samt Luxemburg, London og New York. Carnegie er et børsnotert selskap i Sverige og har en markedsverdi på ca. 11 milliarder kroner. I Norge er Carnegie ledende innen verdipapirmegling, fondsforvaltning og rådgivning knyttet til dette."

Stadionavnet, budsjett og nye drakter

Det har lenge vært spekulert i om Fredrikstad kommer til å selge stadionnavnet sitt. Velger man å tro Sven Hagen, så er det lite trolig.

- Vi har i utgangspunktet solgt alt som er på den nye stadion. Alle tribunenavn, alle reklameplasser, alle plasser for skilt og så videre, så vi har egentlig ikke noe å tilby. Det er rimelig sikkert at stadion blir hetende Fredrikstad stadion i 2007. Ingenting tilsier noe annet, forteller Hagen.

Sven Hagen forteller videre at man har kommet godt på vei med å hale i land årets budsjett.

- Før dette året startet hadde vi 30% mer enn fjorårets budsjett i boks. Det tilsier at to tredjedeler av årets sponsorbudsjett er inne. Vi satser på å få inn 35 millioner kroner i rene sponsorpakker. Til sammenligning var det tilsvarende budsjettet i fjor på 16 millioner korner, sier Sven Hagen.

Budsjettet i sin helhet har en ramme på i underkant av 100 millioner og vil bli vedtatt i løpet av mai.

Mange venter på de nye draktene fra Umbro. ffksupporter.net har tidligere presentert en manipulert utgave av de nye draktene, men den offisielle lanseringen vil foregå i midten av februar.

- Vi kommer til å lansere draktene rundt 15.februar. I løpet av uka før spillerne drar til La Manga. Trolig blir det et show i Torvbyen med cat walk og det hele, sier Hagen til ffksupporter.net.

- Det er viktig med litt show, avslutter han.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340