Husk meg
Brukernavn
Passord

f-b.no, ffksupporter.net og kildehenvisning

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10064

Lagt til: 30 nov 06, 23:50
Det ble diskutert ganske lenge i denne tråden om en artikkel publisert på f-b.no som lignet mye på vår artikkel her på ffksupporter.net. Jeg sendte en mail til Redaktør Erling Omvik og journalist Joakim Simensen tok også kontakt med meg i går kveld etter å ha lest tråden over. Mitt svar i blått ble videresendt til redaktør Erling Omvik, da jeg tidligere på kvelden hadde sendt ham en mail. Disse kan dere se i innlegg nr. 2.



Fra:
Joakim Simensen [mailto:joakim.simensen@f-b.no]
Sendt:
29. november 2006 21:56
Til:
oystein.holt@ffksupporter.net
Emne:
Ang ffk.supporter.net

 
Hei Holters!

Ser at det diskuteres heftig på sidene om FB faktisk har snakket med Morgan Andersen om Bjørkøy/Brenne + diverse andre saker.
Kan bekrefte at dette er noe vi HAR gjort. Hadde en lengre prat med Morgan om dette. I grunnen ikke så rart at han sier det samme til meg som han gjør til deg.


Men kan sikkert være enig med deg at vi sikkert kunne henvist mer, men i denne saken trenger vi ikke det, siden han sier det til oss.


Ville bare informere om det, ettersom det har blitt et tema på sidene.


Joakim Simensen




Hei og hopp!
 
Først; Beklager sent svar. Jeg glemte å starte opp min e-postleser etter en restart av maskinen.
 
Så; Jeg regnet med at dere hadde snakket med Morgan Andersen, så det var egentlig ikke noen ”big deal” i så måte. Det kan heller kalles dråpen som fikk begeret til å renne over, da vi til tider føler at vi bevisst blir oversett og forbigått av f-b, noe jeg ikke helt ser hensiktet med. Vi brenner for klubben og byen, men har ikke noen målsetning om å utkonkurrere millionbedriften Fredrikstad Blad. Så ambisiøse er vi rett og slett ikke. ;) Det er riktignok morsomt å av og til grave frem nyheter før lokalavisene klarer det, men der stopper også ambisjonene våre. Altså en fruktbar konkurranse for begge parter.
 
Likheten mellom din artikkel og min er slående. Jeg har en mistanke om at du leste min artikkel og deretter tok kontakt med Morgan Andersen. Selv rekkefølgen av temaer som blir tatt opp i din artikkel er identisk med min. Ergo hadde dette trolig aldri vært en sak i dagens Fredrikstad Blad om du ikke hadde lest vår artikkel. Da synes jeg kanskje en henvisning hadde vært det rette, selv om dere reproduserer samtalen med Morgan Andersen og således har deres på det tørre.
 
Dette er selvsagt spekulasjoner fra min side, så da spør jeg rett ut: Leste du min artikkel og dermed fikk ideen og bakgrunnsstoffet for din artikkel?
 
Jeg er selv student og gjennom et semester blir det mange innleveringer. Dersom jeg hadde levert inn en oppgave som dette, altså en oppgave som så tydelig har tatt utgangspunkt i en annen manns verk, men som likevel er lettere forbedret og omskrevet, ville jeg blitt tatt for fusk.
 
Med din tillatelse, så kan jeg godt legge ut denne e-posten på forumet, så ser alle at dere har kontaktet Morgan Andersen og dermed har deres på det tørre.
 
Kopi sendt: Erling Omvik, da jeg sendte ham en mail tidligere i dag med denne saken som tema.
 
 
Vennlig hilsen
 
Øystein Holt
Ansvarlig redaktør
ffksupporter.net
 
www.ffksupporter.net
Mail: oystein.holt@ffksupporter.net
Mobil: (0047) 95 40 50 60



Hei igjen


Jeg ringte Mr. Andersen 16.17 i går ettermiddag. Når din artikkel er publisert vet jeg ikke.
Etter min mening er det ikke rart at artikkelene blir noenlunde den samme, ettersom vi tydligvis er på jakt etter samme ting: nem,lig statusen omkring Brenne.
At Morgan plutselig sier rett ut at Bjørkøy IKKE er til salgs er jo positivt - både for oss og for FFK.
Men som du sikkert ser ut i fra artikkelen kommer jeg flere ganger med direkete spørsmål til Morgan, noe som vel bevisfører at jeg har snakket med han.


mvh Joakim Simensen
Fredriksstad Blad
Tlf: 90736289






Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10064

Lagt til: 30 nov 06, 23:53
Endret: 30 nov 06, 23:57
Vedlegg til mailen: fb.gif


Hei,

 

Ta en titt på linkene under:

 

http://f-b.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061129/FFK/61129011/1009/AKTUELT

Se vedlegg (f-b.gif) dersom saken har blitt endret siden jeg sendte mailen denne mailen.

 

Og http://www.ffksupporter.net/nyheter/nyhet.php?id=1082

 

Vi vet begge at det er vanlig praksis at media henter og låner nyhetssaker fra hverandre, men jeg vil påstå det også er vanlig praksis å henvise til kilder. Eksempler på dette kan være ”fredrikstadfk.no avslørte i dag”, ”fredrikstafk.no kom i dag med nyheten”, ”sier han til fredrikstadfk.no”, ”sier han til klubbens offisielle nettsted."

 

Det som står i nyhetssaken deres er tilnærmet ordrett det samme som står på ffksupporter.net, dog lettere omformulert. Jeg er student og hadde jeg levert inn en oppgave som dette, altså en oppgave som så tydelig har tatt utgangspunkt i en annen manns verk, men likevel lettere forbedret, så ville jeg blitt tatt for fusk.

 

Det er for drøyt, nesten litt frekt, at f-b aldri henviser til ffksupporter.net når det er så åpenbart at dere henter ideer, deler av spørsmålene og gjerne mer fra ffksupporter.net. Dette er ikke første gang og vi har også opplevd flere ganger å ha blitt utelatt å bli nevnt i deres ”Andre medier om kampen”-nyhetssaker – noe vi også finner merkelig.

 

Jeg synes dette er noe f-b burde ta til etterretning.

 

Vi bruker utrolig mye tid på ffksupporter.net og den gratisreklamen en henvisning i ny og ne gir oss synes jeg dere kan spandere på oss. Samtidig vil dere ha samvittigheten i behold.

 

 

 

Vennlig hilsen

Øystein Holt
Ansvarlig redaktør
ffksupporter.net

www.ffksupporter.net

Mail: oystein.holt@ffksupporter.net

Mobil: (0047) 95 40 50 60




Hei Øystein,

Fredriksstad Blad er innstilt på å ha et godt og ryddig forhold til supporter.net.

Vi skal ikke "stjele" saker fra andre og la det fremstå som om det er vårt materiale.
Her skal det ikke være forskjell på mindre nettsteder, VG, Demokraten, NRK Østfold eller TV2.

Jeg har også stor forståelse for at det er en blomst i knapphullet for dere når lokalaviser eller riksmedier siterer fra supporter.net.
I FB føler vi det samme når riksmedier plukker opp noen av våre saker. Vi blir også provosert når de som er større enn oss bringer våre nyheter videre uten å fortelle hvor man har det fra.

Noen ganger bringes også saker et steg videre, med nye kilder og nye vinkllinger etc. På et eller annet nivå blir saken såpass mye annerledes at det kanskje ikke lenger er naturlig å nevne kilden som først hadde saken.
Her er det imidlertid mange gråsoner på hva som er rett og galt.

Min beskjed som redaktør er at vi heller skal være for generøse med å henvise til kilden enn å være for knipne.

Uten at jeg kjenner denne saken i detalj kan det noen ganger være slik at begge medier intervjuer samme person.
Det er ikke helt unaturlig at intervjuobjektet sier det samme. Jeg regner med at Joakim og du kan snakke ut om dette.

Utfordringen på å sitere den opprinnelige kilden er kanskje ekstra stor på nettet der omløpshastigheten på nyheter er stor. Ikke alltid er det lett å vite hva alle andre skriver til enhver tid heller.
Men den som publiserer først har vunnet. Og nettleserne følger med såpass mye at man i det lange løp (også FB) vil tape anseelse dersom man later som om andres saker er ens egne.

Vær Varsom-plakaten - som er retningsgivende for norsk presse - slår også fast i paragraf 3.1:
"Pressens troverdighet styrkes ved at kildene for informasjon identifiseres, med mindre det kommer i konflikt med behovet for å verne kildene."

Lyjkke til videre med supporter.net,
ta gjerne kontakt igjen, hilsen

Erling Omvik



Heisann,

Jeg takker for et utdypende, fyldig svar og ser frem imot gode kildehenvisninger og et ryddig forhold i fremtiden. :-)

Ha en riktig god jul!

 

Vennlig hilsen

Øystein Holt
Ansvarlig redaktør
ffksupporter.net

www.ffksupporter.net
Mail: oystein.holt@ffksupporter.net
Mobil: (0047) 95 40 50 60

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 01 des 06, 11:52
Dem har null problemer med å gjengi hele artikler fra Demokraten i hvert fall, med kildehenvisning og det hele flere steder, så hvorfor ikke være litt ydmyk og gjøre det samme når de tar saker fra denne siden også...

Radoslaw

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 okt 03
Innlegg: 912

Lagt til: 01 des 06, 17:54
Endret: 01 des 06, 17:56

Bare Mecom, med David Montgomery i spissen, omsider får fart på sysakene, så vil enkelte kopimaskiner raskt måtte byttes ut. Særlig de som er defekte og direkte upålitelige.

 

Akkurat denne kopimaskinen har definitivt vært defekt mer enn én gang...   

 

Fint at du publiserte denne informasjonsutvekslingen i sin helhet, Holters.

Dette holder i alle fall for mitt vedkommende... 

---------------------------

FFK and Wisla Krakow forever...


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 03 des 06, 14:29
Endret: 03 des 06, 14:34

lurer egentlig på hva dagens unge journalister lærer på skolen.. er det i hele tatt  utdannede journalister som jobber rundt omkring? På meg virker det som det kun er 4 seriøse aviser i dette landet > Aftenposten, Dagsavisen, Klassekampen og Morgenbladet..

Virker ihvertfall ikke som de andre avisene har mye yrkesstolthet.. De stjeler som ravner fra andre uten å bruke kildehenvisninger og dytter inn totalt uinteressante ting på forsidene... (f.eks disse myspace sidene til våre landslagsspillere og disse bloggene som hvem som helst kan skrive).

Jeg blir trist og lei meg, når jeg tenker på alt som skjer rundt i verden, som jeg ikke får vite. Fordi våre aviser heller vil skrive om Wenche Myhres nye tatovering, enn viktige begivenheter som skjer andre steder i verden..

Er ikke rart man ikke klarer å engasjere seg i så mye i samfunnet, når mediene er så fucked up som de er.. Jeg frykter også at mediene i utlandet er ENDA verre enn i Norge. Og DET er v


 

Mod: Slettet ikke mindre enn ti nesten identiske innlegg, hvor det kom et og et nytt ord, og ennå er ikke hele innlegget ferdig

---------------------------

SYNG FOR FAEN!!!!
FRIHET FOR ULTRAS!!!
STOLT MEDLEM AV FFF!


Planken

Moderator

Ble medlem: 17 mar 04
Innlegg: 1632

Lagt til: 11 des 06, 23:10
Ser ut til at f-b har tatt oss på alvor her, og gir kredit til de som skal ha den:

Gullerud ikke aktuell

---------------------------

"Puh, så varmt det er..(pause)... nå tenker jeg dommeren er våt i dusken sin…"
- Terje Dalby kommenterer en fotballkamp med kvinnelandslaget i OL i Atlanta


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 11 des 06, 23:17
Endret: 11 des 06, 23:19

Opprinnelig postet av Planken
Ser ut til at f-b har tatt oss på alvor her, og gir kredit til de som skal ha den:

Gullerud ikke aktuell

 

Bedre sent enn aldri

 

Litt ekstra gøy at det var FB som hevdet at de erfarte at han var på vei, og at de nå må vise til denne siden for å avvise det de selv har erfart, he he. Hadde de skrevet at det var Hamar Arbeidblad som egentlig erfarte det så hadde det sett penere ut for dem.


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 28 des 06, 00:07
har du sett for ett under som har skjedd

---------------------------

Snart ryker hovedkortet i dataen for 3 gang. Tro meg på det :-)



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340