Husk meg
Brukernavn
Passord

Tord Holmgren

Bilde av Tord Holmgren
Posisjon Midtbane
Alder 66 år (09.11.1957)
Fødested Palohuorna, Sverige
Nasjonalitet SE Sverige
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 22 (22 serie)
Andre klubber Hakkas, Gällivare SK, IFK Göteborg (1977-87) (Alle Sverige)

Biografi


Svenske Tord Holmgren må være en av de mest meritterte spillerne som noen gang har spilt for FFK. Men det han utrettet i sin tid for rødbuksene ble fort glemt.

Tord Holmgren kommer fra lille Palohuorna i Nord-Sverige, og startet fotballkarrieren i lokale Hakkas før ferden gikk videre til Gällivare SK.

I 1977 ble både Tord og broren Tommy vervet til storklubben IFK Göteborg hvor de begge skulle gjøre stor suksess. ”Turbo-Tord” ble hos ”Änglarna” i ti sesonger og var med på å vinne fire seriemesterskap, fire cupgull og UEFA-cupen i 1982 og 1987. Han fikk også 26 landskamper for det svenske landslaget i sin tid i IFK.

Før 1988-sesongen ble Holmgren og tidligere lagkamerat i IFK Göteborg, Torbjörn Lundblad lokket til FFK i 1988 av trener Reine Almquist.

- Jeg hadde neppe kommet til FFK om det ikke hadde vært for at jeg kjente Reine Almquist, fortalte Holmgren til Fredriksstad Blad etter sin første FFK-trening 20. januar 1988.
- Jeg hadde opprinnelig tenkt til å legge opp, men mange hadde advart meg mot å slutte for tidlig. De mente jeg kom til å angre, men da ville det vært for sent å starte opp igjen. Reines telefon kom derfor på et tidspunkt jeg var veldig i tvil, og etter noen dagers tenkepause ble det altså FFK.

Svensken ble aldri den forsterkningen FFK hadde håpet på, og det var tydelig at karrieren var på hell. Holmgren var riktignok en blid og positiv kar, men han virket tung og fikk vist lite av gammel storhet.

FFK havnet til slutt på 6. plass i 2. divisjon, den dårligste serieinnsatsen så langt i klubbens historie, og etter 1988-sesongen la Tord Holmgren opp på toppnivå.

Han gikk først over til å bli materialforvalter i gamleklubben IFK, men satset etter hvert på en karriere som rørlegger.

Holmgren bor i dag i Vest-Sverige og spiller av og til for IFK Göteborgs Old Boys-lag.

Les mer om Tord Holmgren:
Wikipedia

Oppdatert: 22. september 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340