Husk meg
Brukernavn
Passord

Mats Rotting

Bilde av Mats Rotting
Posisjon Angrep
Alder 54 år (25.07.1969)
Fødested Norrköping, Sverige
Høyde 181 cm
Vekt 83 kg
Nasjonalitet SE Sverige
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 17 (16 serie, 1 cup)
Andre klubber IK Sleipner (1985-86), IF Elfsborg (1987-97). I tiden etter FFK: GAIS (1999-2000), Mariedals IK (2001) (alle Sverige)

Biografi


Svenske Mats Rotting opplevde stor suksess både før og etter sitt Norgesopphold, men i FFK-drakta oppnådde han lite.

Mats er barn av svensk mor og hollandsk far, og vokste opp i Norrköping i Östergötland. Han startet sin karriere i hjembyens IK Sleipner, men ble som 18-åring hentet til Boråsklubben IF Elfsborg.

Spissen ble i Elfsborg i ti sesonger og opplevde det meste av opp- og nedturer. Klubben rykket ned fra Allsvenskan i 1987, og etter flere nesten-sesonger, karret klubben seg tilbake i 1996. Året etter sto han for en prestasjon det fortsatt går gjetord om i Borås. 2. juni 1997 møtte Elfsborg Öster på Värendsvallen i Växjö. Rotting hadde scoret Elfsborgs første mål, men ni minutter før slutt ledet Öster 2-1. På fem minutter scoret spissen tre mål, og Elfsborg vant 4-2. I Borås snakker man fortsatt om å "ta en Rotting".

I oktober samme år var Mats Rotting på prøvespill i italienske Como sammen med lagkamerat Stefan Andreasson, men bare sistnevnte ble tilbudt kontrakt. I stedet ble neste stoppested 2. divisjonslaget Fredrikstad FK. Bosmandommen hadde nå trådd i kraft, og svensken kom gratis til FFK.

Forventningene var skyhøye til den svenske målkongen, men Rotting fikk et tøft møte med norsk fotball. Det ble 16 seriekamper og fem mål, men han huskes best for å ha skallet ned Runars Jørn Sætevik i en kamp i Sandefjord. Saken ble slått opp av TV2, og ble på mange måter det endelige beviset på Rottings mislykkede sesong. Utover i sesongen ble han plassert på benken.

Bedre ble det ikke av at Mats Rotting var en dyr mann å drifte.

"Rottings lønn er den eneste Fredriksstad Blad ikke har fått bekreftet, men man har grunnlag for å anslå summen til omtrent 200.000 kroner", skrev lokalpressen.

Ved sesongslutt reiste spissen tilbake til Sverige og signerte for Göteborgklubben GAIS. Tilbake i gamlelandet fant Rotting igjen veien til nettmaskene. På slutten av sesongen 1999 avgjorde han flere kamper på slutten, noe som gjorde at GAIS rykket opp til Allsvenskan. I seriefinalen mot Mjällby scoret Rotting alle tre målene da GAIS vant 3-0.

En lei kneskade midtveis i 2000-sesongen satte derimot en stopper for Rottings karriere. Han forsøkte seg i Mariedals IK i 2001, men kroppen sa nei. Som 31-åringen måtte han legge opp etter å blitt erklært idrettsinvalid. Til tross for at han kun var i GAIS i halvannet år, har Mats Rotting en slags kultstatus i klubben, og han blir stadig vekk invitert til klubbens tilstelninger.

Svensken gikk etter hvert over i sivile jobb, men forsøkte seg i 2005 som assistentrener for lille Skene IF fra Västergötland.

Les mer om Mats Rotting:
Spillerprofil GAIS

Oppdatert: 20. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340