Husk meg
Brukernavn
Passord

20 Levon Pachajyan

Bilde av Levon Pachajyan
Posisjon Midtbane
Alder 40 år (20.09.1983)
Fødested Yerevan, Armenia
Høyde 171 cm
Vekt 70 kg
Nasjonalitet AM Armenia
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 6 (5 serie, 1 cup)
Andre klubber Kotayk Abovian (2001-2002), Zvartnots Yerevan (2002-2003), Pyunik Yerevan, (2003-2007) (alle Armenia), GAIS, Sverige (2008-09). I tiden etter FFK: Sanat Naft F.C., Iran (2009-2011) , Shirak FC, Armenia (2012-2013), Assyriska, Sverige (2013-)

Biografi


FFKs første armener var en temposterk høyrekant som kom på lån fra svenske GAIS i februar 2009.

Levon Pachajyan er født i Yerevan i det tidligere Sovjetunionen, hovedstaden i det nå selvstendige Armenia. Etter å ha dominert den armenske ligaen i en årrekke, skaffet Pachajyan seg et navn i svenske GAIS i 2008.

I hjemlandet hadde den hurtige kantspilleren vært med på å vinne ligaen hvert år fra 2003 til 2007 med hovedstadslaget Pyunik Yerevan. I 2007 ble Pachajyan kåret til "Årets spiller i Armenia".

Levon Pachajyan i aksjon for det armenske landslaget mot
Cristiano Ronaldo og Portugal i 2007. Kampen endte 1-1.
Foto: Photoplanet

Lynvingen ønsket å vise seg fram for europeiske klubber, og i januar 2008 signerte han for den tradisjonsrike Göteborgsklubben GAIS. Pachajyan spilte 27 av 30 seriekamper for GAIS i 2008, men det første året i Sverige ble ingen stor suksess. Han gjorde riktignok sine saker bra på banen, men fikk rykte på seg for å være en diva og ha en lite profesjonell innstilling. I januar 2009 ble spilleren og klubben enige om at han kunne ha godt av å bli leid ut til en annen klubb.

- Jeg har spilt en sesong for Gais, og gjort mine saker bra. Det er ingen ting galt med klubben, men vi havnet på 11. plass, og jeg tror ikke vi kan være med å kjempe om topp tre plasseringer før om tre-fire år. Det er jeg ikke interessert i å vente på, sa armeneren til Aftenposten 9. januar 2009.

Kort tid etter var armeneren nær en overgang til greske PAOK Thessaloniki, men i siste liten forlangte GAIS mer penger enn først forspeilet. Det ble også spekulert i et salg til Tromsø, men en prislapp på omtrent 3,5 millioner satte en stopper for videre forhandlinger.

I stedet ble det FFK som ble armenerens nye arbeidsgiver. Han imponerte under treningsoppholdet på La Manga i februar 2009, og kort tid etter signerte han for aristokraten.

Leieavtalen med FFK strakk seg til og med 1. august 2009, og FFK hadde opsjon på en videre låneavtale for resten av året.

Pachajyan ble derimot ikke den forsterkningen klubben hadde håpet på. Han fikk bare fem kamper i løpet av vårsesongen, og ble for det meste henvist til rekruttlaget.

Det ble tidlig klart at FFK ikke kom til å forlenge låneavtalen med GAIS, og sommeren 2009 reiste armeneren tilbake til Sverige uten at så mange i plankebyen så ut til å bry seg nevneverdig.

I slutten av juni 2009 hadde tidligere sportsdirektør i FFK, Tor Kristian Karlsen et innlegg på sin blogg under tittelen "Fem importer Tippeligaen hadde klart seg uten". Levon Pachajyan fikk følgende dom:

- Interessant nok signerte armeneren på lån fra GAIS kort etter at klubbens hovedtrener, Anders Grönhagen, beskyldte undertegnede for å ville gjøre FFK til en "farmerklubb" bestående av Øst-Europeere og Sør-Amerikanere. I følge mine geografikunnskaper kommer man ikke noe særlig lenger østover i Europa enn Kaukasusfjellene og Armenia. Men nok om det. Høyrevingen har man sett lite til etter at østfoldingene blant annet sikret seg den spennende Amin Askar fra Moss (et av årets beste kjøp!) og det er lite som tyder på at GAIS-spilleren, som ble forsøkt prakket på flere Tippeliga-klubber før FFK bet på agentagnet, blir å se mer i Tippeligaen. Meningsløst.

Tilbake i Sverige hadde Pachajyan heller ingen fremtid. I september 2009 forlot han et økonomisk prøvet GAIS og reiste hjem til Armenia.

- Han ville flytta hem till Armenien, sa GAIS' klubbdirektør Sebastian Arby til FotbollDirekt.se.
- Han tappade kvalité hos oss förra hösten och lyckades väl inte heller riktigt i Fredrikstad.

Armeneren ble senere å finne i iransk fotball.

Les mer om Levon Pachajyan:
Spillerprofil FFK
Spillerprofil GAIS
Wikipedia (engelsk)

Oppdatert: 6. september 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340