Husk meg
Brukernavn
Passord

Lars Ternström

Bilde av Lars Ternström
Posisjon Midtbane
Alder 51 år (14.02.1973)
Høyde 176 cm
Vekt 75 kg
Nasjonalitet SE Sverige
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 13 (10 serie, 3 cup)
Andre klubber GAIS (1992-99). I tiden etter FFK: Ljungskile SK (2001-02) (begge Sverige)

Biografi


Måten svenske Lars Ternström ble behandlet på under sitt opphold i plankebyen, er et av den moderne FFK-historiens mørkeste kapitler.

"Brasse-Lasse" er en ekte GAISare og spilte for Göteborgsklubben mer eller mindre sammenhengende fra 1992 til 1999. I 1995 spilte han sitt livs kamp da Arsenal kom på besøk, og unggutten nøytraliserte fullstendig Londonlagets stjernespiller David Platt som gratulerte Ternström med innsatsen etter kampen. "Lasse" tok et sabbatsår i 1996 og reiste til USA for å jobbe som au pair, men vendte tilbake til GAIS året etter.

Før 2000-sesongen ble den anvendelige spilleren hentet til FFK av trener Håkan Sandberg. Ternström ble foretrukket til fordel for en 19 år gammel islending som hadde vært på prøvespill i løpet av vinteren. Hans navn var Veigar Páll Gunnarsson.

Sesongoppkjøringen til Lars Ternström ble ødelagt av betennelse i lysken, og dermed var elendigheten i gang.

Ternström hadde blitt lovet en egen bolig av klubbledelsen, men måtte ta til takke med en campinghytte i Øyenkilen som han måtte betale 3.500 kroner i måneden for, og som han til alt overmål måtte dele med en annen FFK-import, britiske Scott Middelmass. I september var det så kaldt i hytta at Ternström måtte flytte inn hos Christer Arnesen i byen. Før avreise til Norge hadde svensken solgt sin egen bil siden klubben også hadde lovet at han skulle få låne en bil som han kunne disponere fritt. Denne bilen fikk han derimot kun benytte én gang, og han ble dermed avhengig av å sitte på med Alexander Forsberg til trening.

Midtbaneeleganten gjorde sine saker bra de få gangene han fikk tillit. Hjemme kom Kongsvinger 2 i den 5. serierunden scoret han et lekkert mål på en lobb fra over 30 meter, men flere skader gjorde at det kun ble ti kamper for svensken i løpet av sesongen.

Tilværelsen ble sikkert ikke bedre av at klubbledelsen prøvde å kvitte seg med ham underveis i sesongen.

- Du må komme deg i trening, du er dyr i drift
, skal Henning Forsberg ha sagt til en skadet Ternström.

- Mange netter gråt jeg meg rett og slett i søvn. Tiden i FFK var helt forferdelig. Folk som ikke kjenner meg vil ha vanskelig for å forstå hvor vondt jeg har hatt det, fortalte Ternström senere om sitt opphold i Plankebyen.

FFK-leder Finn Mikaelsen karakteriserte på sin side Ternström som en sutregutt.

- Det overrasker meg absolutt ikke at han går ut i avisen og kritiserer FFK
, sa han til VG.

Oppmann Terje Humlekjær hadde derimot lite til overs for behandlingen av Ternström og trakk seg i protest.

- Endel mennesker må vekk fra sentrale posisjoner før det blir aktuelt å ta et nytt verv, var den klare beskjeden fra en oppgitt Humlekjær.

Flere tillitsmenn og spillere bekreftet overfor Fredriksstad Blad at Ternström fikk en uverdig behandling i klubben. Det ble påstått at FFKs personalpolitikk måtte ha sviktet totalt, og det ble også stilt store spørsmålstegn ved at Ternström ikke ble funnet god nok for A-laget i løpet høstsesongen.

Etter sesongslutt returnerte Lars Ternström til Sverige hvor han spilte to sesonger for Ljungskile BK. Senere har han vært trener og spillerutvikler for flere lag, blant annet i fem år som assistentrener for GAIS. I 2007 tok han over som trener for 3. divisjonsklubben Sävedalens IF.

Les mer om Lars Ternström:

Spillerprofil GAIS

Oppdatert: 20. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340