Husk meg
Brukernavn
Passord

Lahai Fallay

Bilde av Lahai Fallay
Posisjon Forsvar
Alder 41 år (28.01.1983)
Fødested Freetown, Sierra Leone
Høyde 191 cm
Vekt 85 kg
Nasjonalitet SL Sierra Leone
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 5 (4 serie, 1 cup)
Andre klubber Freetown Vikings, Sierra Leone, Sandnes, Viking. I tiden etter FFK: Asker, Frigg Oslo, Sandnes Ulf (2007)

Biografi


Det har vært noen afrikanere innom FFK etter hvert, men Lahai Fallay er den foreløpig eneste fra Sierra Leone.

I 2000 lå Sierra Leone på bunnen av FNs levekårsstatistikk. Samme år ble 17 år gamle Lahai og lagkameratene fra Freetown Vikings invitert til å være med i Norway Cup.

Møtet med Ekebergsletta ble det første møtet med det rike vesten, og 16 av ungguttene bestemte seg for ikke å vende tilbake til sitt krigsherjede hjemland. Lahai og to andre fant et Norges-kart og ble enige om at de måtte komme seg langt bort fra Oslo. Til slutt endte de tre opp på Dale asylmottak utenfor Sandnes.

- Hjemme er det skyting om natta, folk blir drept. Våre foreldre er enten døde eller borte, vi har ingen familie. Vi har ingen framtid. Forstå oss, Norge har tatt så godt imot oss. Et vakkert land, snille mennesker, sa Lahai Fallay til Dagbladet etter at rømlingene hadde meldt seg til politiet.

Etter hvert fikk seks av afrikanerne oppholdstillatelse i Norge, blant annet Fallay.

Lahai Fallay og en av de andre avhopperne, Mohammad Garyniker, fikk senere skoleplass på Haugetun Folkehøyskole. I slutten av oktober 2002 var de lovende ungguttene på prøvespill i FFK, og den høyreiste Fallay imponerte på sin midtstopperplass. 24. oktober spilte et B-preget FFK mot Bylaget, og 19-åringen ble testet fra start. Knut Torbjørn Eggen likte det han så.

- En stor og sterk midtstopper som vi sikkert vil få se mer av i FFK-drakta utover vinteren
, sa Eggen til Fredriksstad Blad. Hovedpersonen selv var mellomfornøyd med debuten.

- I og med at dette er min første kamp for laget er det ikke lett å få vist alt hva man kan, men jeg sitter igjen med en god følelse
, sa Fallay til samme avis.

14. november skrev Lahai Fallay under en to-årskontrakt med FFK. I følge FFKs sportslige administrative leder Harry Hansen var han først og fremst tiltenkt en rolle som læring i begynnelsen.

- Lahai er en utrolig spennende spiller. Vi tror at han kan bli veldig god, og vi tenker langsiktig i forhold til hans plass på laget.


Det var tydelig at FFK hadde fått en utholdende spiller. Noen uker før han skrev under ble oksygenopptaket han målt til 79 ml/kg - noe som ble regnet som unikt i fotballsammenheng.

Men å spille seg inn i et midtforsvar i konkurranse med Tore Pedersen og Roger Helland var ikke lett. I løpet av 2003-sesongen ble det bare tre kamper fra start. Etter opprykket til Tippeligaen ble konkurransen i troppen ytterligere spisset, i tillegg slet Fallay tidvis med en kneskade. Sommeren 2004 forlot han FFK til fordel for 2. divisjonsklubben Asker.

Senere har Lahai Fallay blant annet spilt for Frigg Oslo og Sandnes Ulf. En langtidsskade gjorde at han ikke fikk forlenget kontrakten med Sandnes-klubben.

Les mer om Lahai Fallay:
Portrettintervju Klassekampen 2. august 2004

Oppdatert: 1. mai 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340