Husk meg
Brukernavn
Passord

Aprilsnarr! 14. plass: Fredrikstad

Nå som overgangsvinduet er stengt og spillerstallene for sesongen 2005 er klare (hvert fall frem til sommeren), så kan også vi starte årets tabelltips. Vi starter i bunn, og hvem finner vi der? Jo, Fredrikstad... I fjor overlevde aristokratene med et nødskrik, men kan laget regne med å ha samme flaks i år? Neppe. Den vanskelige andresesongen kan fort bli mer enn en klisjé for FFKs del. Dessverre.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 01. April 2005 - 00:05
http://www.fotball.no/files/%7B24A505E5-C321-43D4-81F9-2F2A1676BC6A%7D.jpg
At Knut Torbjørn Eggen er byttet ut med Egil "Drillo" Olsen kan slå ut hvilken vei som helst. Drillo vil helt sikkert stramme opp i den defensive organiseringen, som spesielt i fjor vår var håpløs for rødbuksene. Men det defensive spillet i vinterens treningskamper har tydet på at Drillo åpenbart ikke har klart å formidle sine taktiske kunnskaper til lagets forsvarsspillere. Midtstopperparet Bora Zivkovic og Raio Piiroja var gode i fjor høst, men hadde også marginene på sin side. Begge har slitt med skader i oppkjøringen til årets sesong og knapt vært på banen samtidig. I backup finnes Tor Trondsen som er et eneste stort spørsmålstegn, samt Roger Helland som er "over-the-top" og forsøkt dumpet til Moss uten hell. På backene er nivået på det jevne. Czwartek gjør det som regel greit, men sjeldent strålende. Trond Erik Bertelsen er en spennende spiller, men først og fremst på sikt. Vil nok kjenne overgangen fra Haugesund til Tippeligaen.

På midtbanen har Drillo mange å velge mellom, men det er usikkert om midtbanen er godt nok balansert. Roger Risholt kan være fantastisk i perioder, men varierer veldig i kvalitet og har hatt en laber oppkjøring til årets sesong. Simen Brenne har noe på gang, men kan fortsatt være litt for lett til å kunne dominere stabilt på høyt Tippeliga-nivå. At Hans Erik Ramberg, som knapt har rørt en fotball på flere år, ser ut til å spille seg til fast plass bør i seg selv være en advarsel. I sum mangler midtbanen både kreativitet og muskler. Kantspillerne Dagfinn Enerly, Yherland McDonald, Håkan Söderstjerna og Martin Wiig (som egentlig er spiss, men trolig vil bli brukt på venstre midtbane) er dessuten alle for svake defensivt. Spesielt Enerly er derimot ekstremt viktig offensivt, og FFK får krysse fingrene for at han holder seg frisk.

FFK kommer sikkert til å variere mellom 4-4-2 og 4-5-1. Det blir uansett spennende å se hvem Drillo velger på topp. Det blir nok vanskelig å komme utenom en skadefri Markus Ringberg (og i motsetning til resten av FFKs spillere er han stort sett skadefri), og det blir interessant å se hvordan Drillo kommer til å benytte seg av Brian West og hans ekstreme ferdigheter. Men så blir det også interessant å se om musklaturen til West i det hele tatt gjør han i stand til å starte så mange fotballkamper hvor han kan yte 100%. Øyvind Hoås, Martin Wiig og Kristen Viikame er greie å ha i bakhånd, men neppe noen som kommer til å sette sitt preg på Tippeligaen i 2005.

Treningskampene har stort sett vært elendige, nøkkelspillerne har vært mer skadet enn friske i oppkjøringen og har derfor et dårlig treningsgrunnlag og kamptrening, det har gått rykter om murring innad i spillergruppa, klubben har åpenbart ikke klart å skaffe de forsterkningene man helst ønsket osv. På den andre siden kan man argumentere for at spillerstallen er bedre på denne tiden i år kontra i fjor, men det vil trolig de andre lagene også si.

Vi har vanskeligheter med å se hvilke lag som skal havne under FFK i år. Dessverre. Derfor er vi også i år nødt til å plassere FFK på nedrykksplass, og krysser fingrene for at vi tar feil nok en gang, og håper dette medvirker til at spillere og supportere blir enda mer motivert til å vise at vi tar feil - igjen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24