Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Stabæk

Kan Sørlie stoppe Nannskog og Gunnarsson?

Stabæk er laget som besøker Fredrikstad Stadion på den store festdagen 16. mai. Der møter de et FFK-lag som forhåpentligvis vil gjøre alt for å rette opp inntrykket etter fadesen i Molde. Med Steinar Sørlie tilbake i mål!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 15. May 2006 - 23:26
Tippeligaen, tirsdag 16. mai 2006 kl. 1800:

FFK - Stabæk, Fredrikstad Stadion


Værmelding: Regnbyger. Ca. 6 grader.
Dommer: Svein Oddvar Moen
Siste oppgjør: 0-2 (2004)
Odds hos playit.com: H 2.40 - U 3.30 - B 2.75

Om Stabæk

Stabæk har imponert veldig i sesongåpningen. Med godt pasningsspill, aggressivitet i høyt press har laget tatt 11 poeng på 7 kamper og plassert seg på en solid 4. plass. Det er fem poeng ned til FFK på kvalik.

De som har fått mest oppmerksomhet for sin innsats i Stabæk-drakta, er selvfølgelig storscorer Daniel Nannskog (som var FFK-aktuell i 2004). Med 5 mål topper han også toppscorerlisten i Tippeligaen - sammen med lagkamerat Veigar Pall Gunnarsson. Sistnevnte ligger også på 2. plass på den berømte VG-børsen. Det er med andre ord Tippeligaens udiskutabelt beste og mest effektive spisspar som løper ut på Fredrikstad Stadion 16. mai.

Man kan derfor lett få rynker i pannen av å tenke på at det er samme forsvar (og midtbane) som slapp inn fire mål i Molde som skal forsøke å stoppe disse to måltyvene onsdag kveld. Både Gunnarsson og Nannskog er best langs bakken, er veldig bevegelige og har fine kombinasjoner. Hvordan skal Piiroja og Tronseth løse det?

Men Stabæk-trener Jan Jönsson disponerer flere kvalitetsspillere. På midtbanen er for eksempel Henning Hauger av landets store talenter, men har slitt veldig med skader gjennom vinteren og innledningen av sesongen. De siste kampene har han imidlertid vært tilbake i startsoppstillingen og vil derfor være en mann å se opp for mot FFK. Ellers gjøres det trolig plass til en defensivt sterk Tommy Stenersen på midten, sammen med svenske Joakim Persson som er Stabæks midtbanegeneral. Men i likhet med flere av de presumptivt beste midtbanespillerne i Stabæk, så har Persson også nylig vært ute med skader. Og en spiller som Jesper Jansson har for eksempel enda ikke vært på banen i årets Tippeliga på grunn av skader. Den særdeles kortvokste brasilianske teknikeren Alanzinho er imidlertid frisk, men det er usikkert om han får tillit fra start mot FFK. Uansett en veldig spennende spiller som vet hvordan han dribler av en motspiller og finner medspillere med presise pasninger. Norske vårbaner uten undervarme passer ham kanskje ikke best, og det kan være én av grunnene til at Jönsson nok forviser ham til benken. Isteden velges trauste Tom Stenvoll (han man ikke kan være nær inne i 16-meteren).

Det er fremover på banen Stabæk virker mest fryktinngytende, men med en habil keeper i Jon Knudsen, to rutinerte midtstoppere og mye talent på backene så er de også ganske solide defensivt. Laget har sluppet inn kun 6 mål, det er mindre enn 1 mål i snitt pr. kamp. FFK har sluppet in 11 og har for øvrig svakest målforskjell i hele Tippeligaen.

Om FFK

Mot Stabæk blir det ekstra spennende å se om Steinar Sørlie tilbake i mål kan være med å rette på inntrykket. Rami Shaaban har som kjent fått forbud av FIFA til å spille kampen grunnet VM-uttaket, og mest sannsynlig får dermed Sørlie sjansen til å vise seg frem.

Forsvaret blir det samme som sist, til tross for fire baklengs og slett innsats over hele linja (det sier mer om alternativene, eller mangelen på sådan). På midtbanen kommer Hans Erik Ramberg inn igjen for Michael Røn som absolutt ikke overbeviste i Molde. John Anders Bjørkøy og Simen Brenne leverte heller ikke godt spill, men får nok fornyet tillit i lys av tidligere prestasjoner.

På topp får Tóth en ny sjanse fremfor Øyvind Hoås, mens Tarik Elyounoussi og Brian West utfordres av Raymond Kvisvik på vei tilbake. Men enn så lenge velger Eggen å bruke de to hurtigtogene.

Avspark er onsdag 16. mai kl 18. Stedet er Stadion. Møt opp!

Dette bør bli fullsatt. Og det bør bli seier!

Sannsynlig FFK-lag:
Steinar Sørlie - Pål André Czwartek, Raio Piiroja, Are Tronseth, Trond Erik Bertelsen - John Anders Bjørkøy, Hans Erik Ramberg, Simen Brenne - Brian West, Mihaly Toth, Tarik Elyounoussi

Sannsynlig Stabæk-lag:
Jon Knudsen - Morten Morisbak Skjønsberg, Mike Kjølø, Inge Andre Olsen, Bjørnar Holmvik - Tom Stenvoll, Joakim Persson, Tommy Stenersen, Henning Hauger - Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24