Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Når vi graver gull i Afrika - del 2

FFK vil ikke få Lalawele Atakoras arbeidstillatelse fornyet. Det finnes likevel muligheter for å sikre seg fremtiden til dette sorte gulllet, men er noen villige til å ta sjansen? Har FFK råd? Eller rettere sagt: Har FFK råd til å la være?

Tekst av Jan Rafn, Foto: sportconsulting.cz
Lagt ut: 13. December 2009 - 21:03

Det er snart jul og skuffelsen over nedrykket har fortsatt gode vilkår for vekst. Fortsatt står byen sånn litt på hodet. Den som engang sa at tiden leger alle sår har forhåpentligvis rett. Jeg gleder meg oppriktig til den dagen da klubben, byen og supporterne igjen kan ha fokus på det som tross alt er viktig, nemlig klubben Fredrikstad Fotballklubb.

Til tross for kun 24 minutters spill i Tippeligaen, har Lalawele Atakora utviklet et stort hjerte for byen og klubben. Dessverre medfører de fattige 24 minutter at han i sesongen 2010 ikke starter med FFK-logoen på venstre side av drakta. Her er forbundet og UDI nådeløse. FFK hentet inn Lala på grunnlag av at han var bedre enn de spillerne vi hadde, og lovet på denne måten NFF at dette var en spiller som skulle benyttes.

Når man deretter ikke bruker spilleren, så er reglene krystallklare. Lala får ikke fornyet arbeidstillatelse i FFK. Hadde Lala blitt brukt mer i de siste 4-5 kampene, så hadde situasjonen vært annerledes. Men som med alle andre mindre heldige disposisjoner gjort i 2009, så kan vi ikke gjøre noe med det nå i etterkant.

For Lala ønsker sterkt å fortsette sin fotballkarriere i Fredrikstad. Dette fordi han begynner å finne seg til rette i byen. Nettverket rundt Lala fungerer veldig godt, og som kjent påvirker dette også prestasjonene på banen.

Det ble dessverre ikke noen VM-kvalifiseringskamp mot Gabon for Lala. Etter uttaket ble det bestemt at han skulle dra litt senere til Togo. Dette fordi FFK ønsket å ha ham disponibel i kvalifiseringskampene. Det ble ikke noe spilletid for Lala, og da han skulle ordne ny billett, var beskjeden fra et fattig fotballforbund nedslående. De hadde ikke penger til å betale en ny billett for ham. Ønsket han å dra så måtte han dekke flyreisen selv. Spørsmålet om FFK ville dekke reisen dukket vel heller aldri opp på kontoret på Værste. Jeg tror ikke engang Lala tenkte denne tanken, men i forhold til en beskjeden økonomi, så valgte han å si nei til å selv betale for reisen til Togo. Dermed ser det ut som om gjensynet med familien i Togo også utsettes på ubestemt tid.

I januar starter Afrika-mesterskapet i Angola. Dette varer fra 10-30.januar. Oppholdstillatelsen til Lala løper ut den 31/12-09. For å bli innkalt til mesterskapet må Lala ha kontrakt med en klubb, men hans kontrakt med FFK utløper også den 31/12. NFF og UDI har mange rare regler. Selv om Lala ble hentet som juniorspiller, er det fortsatt strenge krav til spilletid. En kuriositet verdi er at Lala kan kjøpes av FFK og leies ut til en klubb i Norge, Sverige, eller helt andre deler av verden for den saks skyld, og deretter kan han hentes tilbake for å igjen ikle seg drakta han elsker i neste overgangsvindu. Regler må man forholde seg til og også benytte seg av. Lala tok beskjeden fra FFK om at arbeidstillatelsen i FFK ikke ville bli fornyet veldig hardt. Det var en sønderknust tenåring som hjemme i stua mi viste at han er nettopp det, en gutt langt hjemmefra med følelser. Det ble noen tårer den kvelden på flere enn Lala, for å si det sånn.

FFK sitter på forhandlingsretten til Lala og har en enestående mulighet til å sikre seg denne spilleren. Ønsker FFK å kjøpe spilleren vil prisen være under 1 mill kr. Dette kan være tidenes investering for FFK. Dette er en spiller med større potensial enn Dominic. Det Lala har vist på juniorlaget i år er mange reiser bedre enn det Dominic viste på juniorlaget i 2008. Lala deltok på en juniortrening forrige uke og gjorde så vondt han ville. En nytelse å se fra sidelinjen, og et mareritt for de "stakkars" juniorspillerne som møter ham ute på den grønne matta. Lala har ekstreme ferdigheter jeg ikke har sett hos jevnaldrende spillere i Norge. Det vil være et stort feilgrep å ikke benytte kjøpsopsjonen. Når man ser på hva som har skjedd med Dominic, kan vi bare drømme om hva vi kan vente oss i fremtiden av Lala.

Jeg håper FFK eller personer rundt FFK kan bidra til at denne spilleren kjøpes og eies av FFK, og ikke av FSI (Fredrikstad Spillerinvest). Dette er en spiller som kan betale seg mange ganger igjen. Men først og fremst så er dette en spiller som kan gi oss, med hjerte for klubben, mange gledestunder fremover på Fredrikstad stadion.

Hvor ferden går videre for Lala avgjøres i løpet av kort tid. I en fotballspillers karriere er det ofte tilfeldigheter som bestemmer. Gode spillere kan være så gode de vil, dersom de ikke gis muligheter til å vise sine ferdigheter. Dominic uten U-20 VM hadde kanskje fortsatt vært en FFK 2-spiller som ikke helt lykkes med den norske spillestilen. Makhtar Thioune hadde fortsatt spilt i Sarpsborg 08 om ingen hadde våget å satse på hans ferdigheter. Hvor Lala er om 2-3 år er vanskelig å spå. Får han en arena og et lag med en trener som ser hans kvaliteter, så vil Lala skinne. La oss håpe at klubben han skinner i heter Fredrikstad Fotballklubb, og at FFK i nær fremtid finner en løsning rundt hans videre karriere.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f