Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FØR KAMP: FFK-Aalesund

Forsvarskrise mot fjorårets rundingsbøye

I fjor ble det hele 5-0 da Aalesund gjestet Fredrikstad Stadion. Blir det ny kalasseier med Anders Grönhagen tilbake på benken, eller er forsvarskrisen for stor til at man kan håpe på tre poeng?

 

Tekst av Marius Kjølstad, Foto: Morten Hauge
Lagt ut: 24. April 2009 - 21:25

Fredrikstad FK:

Forrige kamp endte i tre meget heldige poeng borte mot Viking. Til tross for kanskje årets dårligste kamp klarte FFK-spillerne å slå siddisene og ta med tre poeng hjem til fortet på Kråkerøy.

Ofte kjennetegner det gode lag at de har en god porsjon flaks og mye "stolpe-inn", men om FFK skal ha et håp om tre nye poeng på Fredrikstad Stadion må kvaliteten på spillet økes betraktelig. Spesielt pasningsspillet og bevegelsen var til tider horribel mot Viking. Men til søndag er det ny kamp og nye muligheter!

I forsvaret er det krise for rødbuksene. Kun tre rene forsvarsspillere er tilgjengelige. Fra forrige kamp blir det èn endring, Joachim Thomassen tar plassen til en skadet Wallace Fernando Pereira.

Fremover tror vi at Anders Grönhagen, som endelig er tilbake, gjør et par rokeringer. Den svenske suksesstreneren har uttalt til media at FFK skal satse offensivt på hjemmebane mot Aalesund og da er formasjonsendring et nødvendig grep.

På midtbanen tror vi Kasey Wehrman og Ardian Gashi får fornyet tillit. Selvom førstnevnte underpresterte kraftig forrige mandag tipper vi han kommer til å starte på søndag. På kantene er det nok duket for to lokale, litt eldre spillere i form av Hans Erik Ramberg og Raymond Kvisvik på henholdsvis høyre- og venstrekant.

På topp tror vi Èverton Santos da Costa får Andreas Tegström å samarbeide med. Svensken har virket pigg de kampene han har kommet inn i, og han kommer nok til å få tillit fra start for første gang i Tippeligaen 2009.

FFKs forventede startellever(4-4-2):

Lasse Staw

 Amin Askar Raio Piiroja Vidar Martinsen Joachim Thomassen

 Hans Erik Ramberg(K) Ardian Gashi Kasey Wehrman Raymond Kvisvik

 Èverton Santos da Costa Andreas Tegström

 

Aalesund FK:

Aalesund har startet serien 2009 på en bedre måte enn hva mange hadde trodd. Selvom laget som av mange er nedrykkstippet kun står bokført med èn seier, har det blitt tre uavgjort og kun ett tap. Med marginene litt mer på sin side kunne de kanskje hatt enda fler poeng.

Den siste uken har tangotrøyene hatt en del negativt mediefokus på seg. Kjetil Rekdal, mannen som ikke liker å bli pissa på, hadde en svært krass og noe uheldig karakterisering av spiller Trond Fredriksen på tv etter kampen.

Debatten har gått livlig, som vanlig anført av TV2 og spesielt Matchball Mandag, og et tilnærmet samlet Fotball-Norge har ment at Rekdals uttalelse var for streng og hard overfor egen spiller i media.

Forhåpentligvis har det negative fokuset blitt for massivt og tatt vekk mye fokus fra oppgaven de skal gjøre på søndag, men det forundrer oss ikke om luringen Kjetil Rekdal klarer å snu dette til noe positivt i spillergruppen.

Kjetil Rekdal har varslet endringer i lagoppstillingen på søndag. Likevel forundrer det oss om det blir de helt store endringene fra den tidligere landslagsspillerens side.

I mål kommer Anders Lindegaard til å starte. Dansken er foretrukket fremfor keepertalentet Andreas Lie.

I forsvaret tror vi Enar Jääger, Daniel Arnefjord, Jonathan Tollås og Demar Philips kommer til å starte. Legg merke til unge Tollås som av mange spås en lysende fotballkariere fremover.

På midten tror vi Glenn Roberts, Fredrik Carlsen, Amund Skiri, Johan Arneng og Jonathan Parr får tillit av "I". Carlsen har vært småskadet, men det rapporteres om at han er klar. Johan Arneng hadde en meget bra kamp mot Start forrige serierunde, og om han fortsetter sitt storspill er han en mann vi må stoppe.

På topp er det duket for Tor Hogne Aarøy. Kjeeeeedeliiiiiiig. Det er alt vi har å si om den spilleren og fotballen som spilles når han er på banen.

En ting vi hvertfall føler oss sikre på er at Trond Fredriksen ikke kommer til å starte. :-)

Aafks forventede startellever(4-5-1):

Anders Lindegaard

Enar Jääger Daniel Arnefjord Jonathan Tollås Demar Philips

Glenn Roberts Fredrik Carlsen Johan Arneng Amund Skiri Jonathan Parr

Tor Hogne Aarøy

Tidligere oppgjør i Fredrikstad:

2008-05-16 Fredrikstad - Aalesund 5 - 0

2007-08-05 Fredrikstad - Aalesund 2 - 1

2005-09-25 Fredrikstad - Aalesund 1 - 4

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

53% for hjemmeseier, 24% for uavgjort, 22% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

52% for hjemmeseier, 27% for uavgjort, 22% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter. net tror...

Optimisten: 3-0

FFK fortsetter å være kompakte bakover, men begynner endelig å score mål også. Endelig løsner det offensive spillet, og begge spissene scorer hvert sitt mål. Når i tillegg Celso Borges kommer innpå og scorer et mål er dagen perfekt. Kjetil Rekdal får et merkelig déjà vu fra 2006...

Realisten: 1-0

Det kladder fortsatt for FFK offensivt, men defensivt er vi fortsatt bunnsolide. En kjedelig affære, men tre viktige poeng.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f