Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FORHÅNDSRAPPORT

Sølvguttene mot gullguttene

Tirsdag blir det kamp mellom fjorårets to beste lag. Stabæk har vanligvis vært gode på Nye Fredrikstad Stadion, men har hatt en trøblete seriestart med null seire i Tippeligaen 2009. FFK på sin side er ubeseirede så langt. Samtidig har rødbuksene spillere tilbake fra skade og en ny, spennende costaricaner klar. Lukter vi tre poeng?

Tekst av Marius Kjølstad
Lagt ut: 11. April 2009 - 18:00

Fredrikstad FK:

FFK har startet 2009-sesongen bedre enn mange hadde forventet tatt i betraktning av resultatene i sesongoppkjøringa. Til tross for periodevis tafatt spill er det sålangt ingen som har klart å beseire guttane sålangt i år.

Som sagt er det noe uforløst over spesielt det offensive spillet til FFK, og altfor ofte blir Evertòn jobbende alene på topp. Vi tror at det kan være gunstig for FFKs del om vår brasilianske spiss får en makker på topp som kan hjelpe ham. Evertòn er ingen notorisk målscorer, men en spiller som kan gjøre det helt eksepsjonelle og skape sjanser for medspillere.

FFK har egentlig spilt en blanding mellom 4-5-1 og 4-4-1-1 med Ramberg som en slags hengende spiss bak Evertòn. På et lag med såpass mange gode midtbanespillere og så få gode spisser som FFK er, kan dette være en meget gunstig formasjon å spille. Men det forutsetter at den fremste spissen er god i å true bakrommet. Det er ikke Evertòn. Det gjør at FFK til tider blir veldig lette å lese og motstanderlagene kan stå langt høyere mot oss.

Det kan se ut som om laget blir tilnærmet likt det som startet forrige kamp.

Selv om Lasse Staw hadde en stygg miss mot Sandefjord er det ingen grunn til at han ikke skal stå kampen mot Stabæk. Vi tror derimot bare at det er kjemien mellom Staw og Komplett.no Arena som ikke stemmer helt. :-)

På høyreback har Agim Shabani klart seg meget bra så langt i år og vi tror han kommer til å fortsette. Det var en stund usikkert om Vidar Martinsen blir klar, men alt tyder nå på at han starter også neste kamp, til tross for at Patrick Gerrbrand er klar igjen. Med seg i midtforsvaret får han Raio Piiroja. På venstreback kommer Wallace Fernando Pereira til å starte, til tross for en noe skuffende seriestart.

Sentralt på midten i sin "Gerrard-rolle" kommer Ramberg til å fortsette. Bak seg sentralt får han som forrige gang Kasey Wehrman og Ardian Gashi. Selvom begge disse to hadde en dårlig dag mot Sandefjord tror vi altså de vil bli å se blandt de elleve som starter kampen.

På venstrekant tror vi sarpingen Joachim Thomassen får fornyet tillit. Selvom mange har kritisert ham for en dårlig sesongstart mener vi at han har gjort en god, men usynlig jobb. Høyresiden til Stabæk med Christian Keller blir svært viktig å ta ut av kampen. Der tror vi Joachim Thomassen kommer til sin rett. På motsatt kant er det nok duket for en hjemmeddebut, Amin Askar kommer til å starte.

På topp står det mellom Evertòn Santos da Costa og Andreas Tegström. Sistnevnte fikk seg en solid trøkk i nesa forrige kamp og trener med maske. Det er usikkert om han er klar. Vi tror at Evertòn kommer til å starte, men er uenige i bruken av ham som ensom spiss.

FFKs forventede startellever(4-4-1-1):

                                   Lasse Staw

Agim Shabani    Raio Piiroja   Vidar Martinsen    Wallace Fernando Pereira

Amin Askar  Kasey Wehrman   Celso Borges   Joachim Thomassen

                              Hans Erik Ramberg

                             Evertòn Santos da Costa  

Stabæk:

Seriegull, drøm om fullsatt Telenor Arena, brasiliansk show og en hyper Ingebrigt Steen-Jensen er byttet ut med tre uavgjorte, en glissen innehall med plastikkgress og en litt skuffende japaner. Steen-Jensen er nok derimot nokså uforandret, men muligens ikke fullt så blid som i fjor.

Med tre poeng på like mange kamper må bæringene snart begynne å vinne kamper om de skal klare å forsvare seriegullet fra i fjor. Savnet av Pall Gunnarsson og Alanzinho er stort, men Stabæk må også begynne å ta tak i den defensive strukturen og unngå flere tullemål om de skal klare å sanke inn noen trepoengere.

I mål kommer selvfølgelig landslagskeeper Jon Knudsen til å stå. Til tross for en litt dårlig start på sesongen er han et soleklart førstevalg før Iven Austbø.

I forsvaret kommer Christian Keller og Jon Inge Høiland til å starte på henholdsvis høyre- og venstreback. Keller var en av de få som fikk godkjent mot Odd. I midtforsvaret har det skurret litt, men likevel tyder alt på at Morten Morisbak Skjønsberg og Fredrik Risp får fornyet tillit.

Høyrekant blir Daigo Kobayashi, som etter en fantastisk kamp i Superfinalen mot Vålerenga har dabbet veldig av. På motsatt kant trekker Palmi Rafn Palmason det lengste strået. De to kantene og spissen Espen Hoff pleier uansett å bytte på plassene under kamp. Sentralt på midten tror vi Jan Jönsson velger Henning Hauger og Pontus Farnerud.

På topp kommer selvfølgelig målkongen Daniel Nannskog til å starte. Svensken scoret hattrick mot Odd og er i bra form. Eller for å si det som Nannskog selv: «Jeg var så jævlig kåt på å score». Ooooookay, Nannskog. Med seg får han tidligere FFK-aktuelle Espen Hoff.

Stabæks forventede startellever(4-4-2):

                                         Jon Knudsen

Christian Keller    Morten Skjønsberg   Fredrik Risp    Jon Inge Høiland

Daigo Kobayashi  Henning Hauger   Pontus Farnerud   Palmi Rafn Palmason

                      Daniel Nannskog         Espen Hoff

 

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion:

2008-06-01 Fredrikstad-Stabæk 0-3

2007-05-13 Fredrikstad-Stabæk 1-2

2006-05-16 Fredrikstad-Stabæk 2-1

 

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

41% for hjemmeseier, 22% for uavgjort, 28% for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling:

35% for hjemmeseier, 28% for uavgjort, 26% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting. 

ffksupporter.net tror...

Optimisten: 3-0

Endelig er det slutt på Stabæks uavgjortrekke- nå taper de også! Celso Borges viser seg å være fantastisk og scorer et mål på langskudd. Gerrbrand spiller som om han ikke skulle ha vært skadet, og Evertòn scorer to mål.

Realisten: 2-1

FFKs angrepsspill løsner litt, men det er fortsatt litt igjen før toppformen sitter. Kasey putter nok en straffe og Wallace scorer på frispark, mens Nannskog selvfølgelig putter på et mål.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340