Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp : FFK - Stabæk

Sommern er hææærlig i Fredrikstad og Søndag er det toppkamp i Tippeligaen – som inkluderer FFK! Hvem hadde gjettet på det før sesongstart? Vi tar imot et Stabæk som har åpnet forrykende på sesongen –  "Festning" Fredrikstad Stadion vil vise om vi er modne til å hevde oss i toppen.
Tekst av David Aleksandersen, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 31. May 2008 - 22:35

Fredrikstad FK

Søndag tar vi imot de blåkledte fra blårussebyen fremfor noen, Bærum. Når børsen i USA blir snørrete – da blir Bæringene forkjøla. FFK stiller med sitt beste mannskap når vi tar imot Stabæk og det er lov å forvente en festaften av en fotallkamp.

For å ta det positive først; vi ligger på andreplass på tabellen og har fått en sesongstart de færreste hadde håpet på, så rent poengmessig har det vært bra. Men etter den gode åpningskampen mot Brann har FFKs finspill har vært av den sporadiske sorten. Vi sendte hjem Aalesund med 5-0 i sekken med periodevis bra spill, og vi hadde en veldig god halvtime mot Strømsgodset før elendigheta begynte. Stort sett har FFK gjort jobben og fått poeng selv på litt slappe dager.

Fredrikstad på sitt beste spiller minst like god fotball som Stabæk og det er ingen grunn til å tro at noen av lagene går på banen med ønske om å sanke ett poeng og levere en slapp og umotivert uavgjortkamp.

Tarik har debutert på A-landslaget og er nok minst like sugen på å vise seg frem mot et fullsatt Fredrikstad Stadion i strålende sol.

FFKs forventende startellever (4-4-2)

Lasse Staw

Jan Tore Ophaug – Patrik Gerrbrand – Raio Piiroja – Wallace Fernando Pereira

Serge Konan Kouadio – Kasey Wehrman (K) – Ardian Gashi – Abgar Aram Diego Barsom

Tarik Elyounoussi – Gardar Johannsson 

Stabæk IF

Stabæk leder serien uten å ha tapt hittil i sesongen. De har avgitt poeng mot Molde og Bodø Glimt – begge på bortebane (!) – og spiller i perioder den mest beste og mest strukturerte angrepsfotballen i Norge. Men selv om resultatene har vært bra for Stabæk har de ikke vært like dominerende i kampene som resultatene og tabelltoppen skulle tilsi. De slet unødig lenge med å drepe kampen mot Aalesund og har som skrevet avgitt poeng mot blodfattige Molde og Bodø Glimt på bortebane.

Stabæk er et lag uten de helt store budsjettene og er lag som er vanskelig å mislike. Selv om Ingebrigt Steen Jensen kan være en håndfull for de fleste av oss, er Stabæk i seg selv faretruende allrighte: De har jobbet langsiktig, hentet inn gode forsterkninger som har fått lov til å spille seg gode i klubben og de har – ikke minst – kanskje den mest likandes treneren i Norge. Etter Grönis, selvsagt.

Annan er ute på grunn av landslagsspill, men erstatteren er solide Henning Hauger, som desverre er en veldig god spiller. Stabæk har en lang rekke profiler, som Alanzinho, Nannskog, Pall Gunnarsson, Høiland og Tchoyi. De har også kanskje norges beste keeper...

Litt flåsete sagt, men Stabæk kan igjen være i ferd med å selge seg fra en gullposisjon i Norge. Tchoyi er allerede solgt og det er mye som tyder på at Anthony Annan følger etter i sommer. Han legger iallefall ikke skjul på ambisjonene om å spille i England.

Stabæks forventede startellever (4-4-2):

Jon Knudsen 

Jon Inge Høiland – Morten M. Skjønsberg – Pontus Segerström – Bjørnar Holmvik

Christian Keller – Somen A. Tchoyi – Henning Hauger – Alanzinho 

Daniel Nannskog – Veigar Pall Gunnarsson

Tidligere oppgjør på Fredrikstad Stadion

2007-05-13 Fredrikstad - Stabæk 1 - 2  
2006-05-16 Fredrikstad - Stabæk 2 - 1  
2004-05-23 Fredrikstad - Stabæk 0 – 2

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

39 % for hjemmeseier, 24% for uavgjort, 38% for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling

38% for hjemmeseier, 28% for uavgjort og 35% for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…

Optimisten: 3-0

Vi gjør som ifjor. Spiller ræva av et Stabæk som tror de kan leke seg til en seier på Fredrikstad Stadion. Unntaket fra ifjor er at vi fortsetter å spille fotball i andreomgang... Nå skal vi holde matchen ut!

Realisten: 2-1

To mål til FFK og ett til Stabæk i en veldig underholdende kamp, der dommer Moen er på bærtur både titt og ofte. FFK scorer først, men Stabæk utligner og det blir en jevn og spennende match helt til FFKs spillere viser Stabæk hvor målet står. Igjen.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340