Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før kamp: FFK - Hamarkameratene

Grønnhvit skit kommer hit

Markus Ringberg vender hjem, og med ham følger årets kjipeste motstander. Vi har tatt en titt på søndagens tre poeng.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 02. May 2008 - 23:08
Andre nyheter:
1. cuprunde: – Det største som har skjedd i Mysen på 100 år

Markus Ringberg er et navn ingen i Fredrikstad glemmer, men på søndag dukker han opp i grønnhvit judasdrakt. Det råder ingen tvil om hvilke avslutningsegenskaper den svenske leiesoldaten besitter, men fart og taklingsstyrke har aldri vært blant Ringbergs store styrker. På Hamar benyttes han likevel på sentral midtbane, og sånt lukter det nedrykk av.

Jan Michaelsen, som er en strålende spiller, men med like store tempoproblemer, soner karantene for et av mange røde (og gule) kort i årets sesong. Det betyr at HamKam må tenke kreativt sentralt i banen. Kanskje blir Oliver Karikezi trukket ned fra spissplass. Hvis ikke, trer nok Marius Gullerud inn fra sin kantrolle.

På topp er Abiodun, som har skapt hodebry for FFK tidligere, aktuell dersom han er match fit. Med seg får han EM-aktuelle Roman Kienast.”EM” forteller i dette tilfellet mer om Østerrike fremfor å være et kvalitetsstempel for Kienasts ferdigheter. Vi blåser selvsagt i at HamKam ikke har en god spiller, men det som er skremmende er at Østerrike ikke har noen bedre, og likevel blir kvalifisert til EM som vertskapsland.

HamKam kommer ikke til Fredrikstad stadion for å underholde, det er helt sikkert. HamKam spiller klassisk gampefotball, og har lite overraskende sin fremste styrke på dødball. Raio Piiroja vil få sitt å stri med, dersom han i det hele tatt starter. HamKams taktikk blir altså å ligge lavt for å satse på en dødball eller ti, og kanskje dukker det opp en kontring eller tre – vi får se!

Et slik dyptliggende motstander gjør at det kan være duket for en kreativ, venstrebent greåkergutt. Trolig tilsier det bedre arbeidsvilkår for Raymond Kvisik enn i de to foregående matchene, og siden FFK må spille ut HamKam for å vinne, kan Kvisviks forløsende pasninger være en del av suksessoppskriften. Fredrikstad har etter hvert fått satt forsvarsspillet, men fremover på banen har man ikke helt fått til den ønskelige flyten. Mot HamKam blir det mye spill mot etablert forsvar, og da må FFK ha stor bevegelse på topp, og spille på få berørelser.

FFK har slitt med en del skavanker og sykdommer den siste uka. Wehrman og Kvisvik måtte stå over torsdagstreningen grunnet sykdom, mens en skadet Czwartek trente alternativt. Samtidig er Gashi ute med høy feber og Piiroja har problemer med låret. Ramberg har vært god så langt i år, og en gledelig nyhet er at han trolig blir friskmeldt før søndag. Alt dette ifølge Fredriksstad Blad.

Med andre ord er Raio Piiroja, Ardian Gashi, Kasey Wehrman, Hans Erik Ramberg, Pål André Czwartek og Raymond Kvisvik alle usikre foran kampen mot HamKam. Det i seg selv er selvsagt ingen ideell situasjon, men FFK har en bred tropp som kan håndtere at en til tre faste spillere er ute. Skulle tallet derimot nærme seg seks, har man brått et alvorlig problem.

Ardian Gashi spiller neppe dersom han har høy feber i dag (fredag), og da er det kanskje duket for Abgar Barsom sentralt, som er den spilleren som ligner mest på Gashi i stallen. Forhåpentligvis blir Ramberg, Kvisvik og Wehrman friskmeldt, og da utgjør de midtbanen sammen med nevnte Barsom. På topp får neppe Andreas Tegström fornyet tillit, og mot duellsterke HamKamstoppere, lukter det Gardar Johannsson langt vei.

Vi tror at de rødhvite gjør sin del av den unisone jobben for å sende HamKam nedover i divisjonene der de hører hjemme. Et nivå rett ned, så kan Bengt Sæternes nok engang glede seg over noen fartsbøter mindre grunnet alle fotoboksene mellom Oslo og Hamar. Alle oss andre kan glede oss over å slippe den ubehagelige opplevelsen det er å besøke Hamar, det eneste (møkka-)stedet undertegnede har blitt spyttet etter og truet med bank like etter kampslutt.

Vel møtt til kamp!

FFKs forventede startellever (4-4-2)


Lasse Staw

Jan Tore Ophaug – Raio Piiroja – Patrik Gerrbrand – Fernando Pereira Wallace

Hans Erik Ramberg – Kasey Wehrman (K) – Abgar Barsom – Raymond Kvisvik

Tarik Elyounoussi – Gardar Johannsson

HamKams forventede startellever (4-4-2)


Ivar Rønningen

Vegar Bjerke – Arnar Førsund – Frode Bjørnevik – Joachim Sørum

Adem Güven – Markus Ringberg – Olivier Karekezi – John Anders Rise

Oluwasegun Abiodun – Roman Kienast

Tidligere oppgjør på Fredrikstad stadion


2006-08-07    Fredrikstad    -    HamKam    2    -    2    
2005-08-13    Fredrikstad    -    HamKam    1    -    1     
2004-09-12    Fredrikstad    -    HamKam    2    -    1     
2003-09-28    Fredrikstad    -    HamKam    4    -    1    (1. divisjon)

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling


48 % for hjemmeseier, 39 % for uavgjort, 13 % for borteseier.

Basert på tidligere møter mellom lagene.


Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling


59 % for hjemmeseier, 27 % for uavgjort og 16 % for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakeres oddssetting.


ffksupporter.net tror…


Optimisten:
3-0

Staw holder nullen igjen, og FFK rundspiller HamKam. Her kan det blir både tre, fire og fem mål.

Realisten: 1-0

Etter 0-0 mot Lyn, kan vi ikke si at FFK alltid scorer mål, og den offensive rytmen i FFKs angrepsspill har vært noe fraværende så langt i år. Mot et defensivt HamKam lag, som trolig er fornøyde med ett poeng, kan det bli vanskelig å komme til mange sjanse. Et mål skal FFK likevel klare.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340