Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport

Før kamp: Brann - FFK

Endelig er ventetiden over. Vi har tatt en titt på årets første motstander.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 29. March 2008 - 22:05
På motsatt banehalvdel står de regjerende seriemesterne klare til å ta imot våre rødhvite menn med åpne armer. Brann stadion har tradisjonelt vært et problemområde for FFK, men i fjor brøt Raio Piiroja trenden med to flotte headinger som sørget for poengdeling. Vi må helt tilbake til 1972 for å finne en knepen FFK-seier mellom de syv fjell. Men kanskje er 2008 året rødbuksene makter å gjenta bragden? Supporteren i oss håper selvsagt det er tilfellet, men selv gjennom vårt rødhvite slør må vi innrømme at årets første motstander sår tvil om trepoengshåpet.

Sportsklubben Brann

Brann fremstår som sterkere enn noensinne. Mens medias kjæledegge Martin Andresen på sin side har tatt med Bengt Sæternes til Vålerenga for å komplettere bridgelaget sitt, har Brann handlet lurt for å forsterke en allerede fryktinngytende stall. Inn for nevnte Sæternes har John Carew-lignende Njogu Demba-Nyrén kommet. Allerede i fjor ble Hasan El-Fakiri hentet inn som Andresen-erstatter. På toppen av det hele har den noe ustabile, men til tider glimrende og meget målfarlige Gylfi Einarsson blitt hentet inn. Azar Karadas har også fått en hel treningsvinter med laget, mens australske Michael Thwaite tar over for fjorårets benkesutrer Ramiro Corrales.

Demba-Nyrén står over årets oppgjør grunnet en medbrakt karantene for gule kort i den danske superligaen. I stedet starter trolig den likevel bevegelige Robbie Winters i spann med Thorstein Helstad. Det betyr at FFK møter bevegelige spisser og det har vi slitt mot tidligere. Et lyspunkt verdt å nevne er at Thorstein Helstad ikke har scoret et eneste mål i vinterens treningskamper. La oss håpe han trenger noen seriekamper før han klarer å spisse formen.

Azar Karadas mangler kamptrening for å overta plassen som Sigurdssons makker i midtforsvaret. Hasan El-Fakiri sliter visstnok med en skade, men de siste signalene tyder på at den elegante midtbanespilleren trolig starter. Skulle han likevel måtte stå over, må Mons Ivar Mjelde velge mellom en Gylfi Einarsson ute av form, eller det lokale talentet Nicolai Misje, som de siste årene har slitt med kyssesyken og kronisk utmattelsessyndrom, men rapporteres å være tilbake i slag.

Branns forventede startellever (4-4-2)


Håkon Opdal

Bjørn Dahl - Olafur Örn Bjarnason - Kristjan Örn Sigurdsson – Erlend Hanstveit

Jan Gunnar Solli - Eirik Bakke (K) - Hasan El-Fakiri - Petter Vaagan Moen

Robbie Winters - Thorstein Helstad

Fredrikstad FK

Oppdatert (30. mars): Kvisvik er med til Bergen likevel ifølge brann.no.

Raymond Kvisvik har slitt med sykdom i uka vi nå har lagt bak oss og greåkervingen er ikke med til Bergen. I stedet overrekkes trolig muligheten til den talentfulle potetspilleren Joachim Thomassen eller den langt mer rutinerte Hans Erik Ramberg. Begge er best sentralt i banen, men uten en tilgjengelig høyrekant i stallen, må én av dem gjøre en innsats for lagets beste.

Det er kanskje et svakhetstegn at Ramberg trolig starter på høyre midtbane. Det understreker hvorfor FFK var interesserte i å skaffe seg den svenske høyrekanten Bobbie Friberg Da Cruz, som dessverre feilet legesjekken. Med en syk Kvisvik, som uansett kan sies å være notorisk svak på bortebane, og en Thomassen som trolig er litt for ung og uerfaren til å få sin debut i en åpningskamp borte på Brann Stadion, er faktisk rutinerte Ramberg vårt beste alternativ. Den kråkerøyoppvokste lysluggen hadde et positivt innhopp mot Moss, skal etter rapportene ha trent godt i vinter og er garantert sugen på å vise seg frem. Dessverre har han sjeldent imponert når han tidligere har forsøkt seg på kanten.

Det er også tydelig at Jan Tore Ophaug er hentet inn for å spille kamper. Trønderen hadde en noe ustø opptreden mot Moss i generalprøven, men hadde da bare hatt en lett treningsøkt sammen med lagkameratene. Forhåpentligvis har Grönhagen brukt uka godt til å innkjøre Ophaug i forsvarsfireren.


FFKs forventende startellever (4-4-2)

FB erfarer at følgende elleve starter morgendagens oppgjør:

Lasse Staw

Jan Tore Ophaug - Raio Piiroja - Patrik Gerrbrand - Fernando Pereira Wallace

Hans Erik Ramberg - Kasey Wehrman - Ardian Gashi - Abgar Barsom

Tarik Elyounoussi, Gardar Johannsson.

Vi i ffksupporter.net tror likevel at det kan være meget sannsynlig at unge Joachim Thomassen får sjansen på høyre kant.

Tidligere oppgjør på Brann stadion

2007-05-16    Brann    -    Fredrikstad    2    -    2     
2006-07-30    Brann    -    Fredrikstad    3    -    1     
2005-08-29    Brann    -    Fredrikstad    4    -    0     
2004-06-13    Brann    -    Fredrikstad    4    -    2   

NIFS.nos sannsynlighetsfordeling:

59 % for hjemmeseier, 27 % for uavgjort, 14 % for borteseier

Basert på tidligere møter mellom lagene.

Betbrain.coms sannsynlighetsfordeling

57 % for hjemmeseier, 25 % for uavgjort og 18 % for borteseier.

Basert på et gjennomsnitt av bookmakernes oddssetting.

ffksupporter.net tror…


Optimisten: 1-1

FFK scorer da alltid minst ett mål?

Realisten: 2-0

Helstad og Winters har skapt hodebry for oss tidligere... Brann vant samtlige hjemmekamper i fjor foruten to uavgjortoppgjør, det ene mot Fredrikstad.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f