Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tabelltipset 2008

2. plass: Brann

Å forsvare en tittel krever noe helt ekstra. Brann har alle muligheter til å klare det, men vi tror bergenserne må nøye seg med sølvmedalje i år.

Tekst av Trond Johansen, Foto: Espen Gangfløt
Lagt ut: 28. March 2008 - 15:57

Mons Ivar Mjelde er den treneren som har sittet lengst i Tippeligaen, og i fjor fikk Brann full uttelling for kontinuiteten på ledersiden. Brann spilte best fotball og vant serien, fullt fortjent.

Nå har imidlertid festen lagt seg i Bergen, og laget står overfor en enda større utfordring: er de sultne nok til å gjenta fjorårsbragden?

Martin Andresens exit har, naturlig nok, fått mye oppmerksomhet. Andresen var en dirigent på banen, og en autoritet utenfor. De fleste pekte før fjorårets sesong på Andresen som lagets viktigste spiller. Og det er lett å forstå, for omtrent alt av Branns offensive spill skulle gå gjennom Andresen sentralt på midtbanen.

Brann må med andre ord legge om litt på spilleplanen i år, men de har samtidig vist tidligere at de kan spille god fotball uten Andresen på banen. Det skaper også rom for andre kvalitetsspillere i Brann som kan få en mer fremtredende rolle og styre kampene på en annen måte. Eirik Bakke, som har overtatt kapteinsbindet, blir en naturlig arvtager. En skadefri Eirik Bakke i toppform er dessuten en bedre fotballspiller enn Martin Andresen!

Mons Ivar Mjelde disponerer en stall med høy kvalitet i alle lagdeler. Håkon Opdal har riktignok hatt sine tabber både på klubb- og ikke minst landslag, men var likevel blant fjorårets absolutt beste målvakter i Tippeligaen. Forsvaret er solid, selv om Erlend Hanstveit og Bjørn Dahl på backene fortsatt er litt ustabile. De vil i år få konkurranse av den spennende nysigneringen Michael Thwaite. Örn Sigurdsson er hurtig og duellsterk i midten. Sammen med landsmann Bjarnason danner han et kompakt og godt midtforsvar. Azar Karadas har kommet inn som sterk utfordrer.

På midtbanen vil Eirik Bakke få mye ansvar sentralt, og den tidligere Leeds-profilen kan fort bli Martin Andresens erstatter på landslaget i løpet av året også. Ved siden av Bakke vil antakelig Hassan El Fakiri utgjøre den sentrale duoen i 4-4-2, mens Gylfi Einarsson og Tijan Jaiteh lurer i bakhånd og vitner om en kvalitetsspekket spillerstall som vil tåle skader og suspensjoner. Einarsson var en hit for Lillestrøm sist han spilte i Tippeligaen, og det skal bli spennende å se hvor han står i dag etter et mildt sagt brokete opphold på de britiske øyer.

Jan Gunnar Solli og Petter Vaagan Moen er åpenbare valg på hver sin kant. Og når Erik Huseklepp kommer tilbake fra skade, vil han også i år kunne bli en viktig joker som Mjelde kan kaste inn for å endre kampbildet. Så spørs det bare hvordan Huseklepp vil takle en eventuell benketilværelse denne sesongen.

På topp er Thorstein Helstad den naturlige målscorer, mens bevegelige og fotballkloke Robbie Winters fremdeles bor i Bergen. Se ikke bort i fra at de to vil bli en hit sammen i år også. Winters kan fort ta en plass på laget på bekostning av den mer individuelle og enda mer kontroversielle Njogu Demba-Nyrén. Men med en prislapp på nesten 10 millioner kroner, blir det samtidig vanskelig å plassere den tidligere Esbjerg-spissen på benken. Med mange av de samme kvalitetene som Thorstein Helstad, blir det imidlertid interessant å se hvordan de fungerer sammen.

Brann vil helt sikkert kjempe om gull inntil det siste, men magefølelsen forteller oss at det kan bli vanskelig å kopiere bragden fra i fjor. Brann blir nummer to.


Tabelltipset 2008:

1.
2. Brann
3. Viking
4. Rosenborg
5. Lillestrøm
6. Fredrikstad
7. Vålerenga
8. Tromsø
9. FC Lyn Oslo
10. Aalesund
11. Ham-Kam
12. Bodø/Glimt
------------------------------
13. Molde
------------------------------
14. Strømsgodset

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f