Passord
temp

FFK - Stabæk 1-2 (1-0)

Ti menn mot elleve mus

Det begynte oppskriftmessig med 1-0 ledelse, men i pausen ble manndommen værende igjen i garderoben. I stedet entret elleve «babes» banen – det fryktede hjemmelaget ble forvandlet til «jentelaget». Dermed fikk menn fra Bærum (!) gjøre som de ville.
Tekst av Øystein Holt, Foto: Jørgen Grytøyr
Lagt ut: 13. May 2007 - 21:13
Relaterte saker:
- Bildegalleri
- Spillerbørs

Kampen begynner tålig bra, men uten de helt store sjansene. Først etter 23 minutter skjer det som er verdt å nevne: Raymond Kvisvik legger inn fra venstre, og Stabæk sliter med å klarere ballen. Fra hjørnet av femmeteren dundrer John Anders Bjørkøy ballen i mål. Dermed står FFK-kapteinen med fire mål på seks kamper, hvorav ett er på straffe.

Spillemessig er Fredrikstad hakket bedre enn Stabæk i 1. omgang, men likevel er det bortelaget som skaper de største sjansene. Tom Stenvoll treffer stolpen, og Rami Shaaban varter opp med en benparade av det gode slaget.

På overtid i første omgang når TV2s Bengt Eriksens budskap endelig frem: Inge André Olsen viser knotter og feier Tarik over ende. Med gult kort i bagasjen fra tidligere, blir det marsjordre på Stabæks forsvarsdirigent. Bra!

Med ti mann og 1-0 ledelse trodde alle at stort bedre arbeidsbetingelser var det ikke mulig å få.

Så feil kan man ta.

I andre omgang går Fredrikstad på banen for å forsvare en 1-0 ledelse. Press på ballfører er totalt fraværende, og hjemmelaget (!) virker mest interessert i å dra ned tempoet. Stabæk fører hele omgangen, og kommentarer som ”dette minner om FFK på bortebane” svirrer blant FFK-supporterne.

Og så rett kan man ha.

Alanzinho, som så mange ganger tidligere i kampen, setter fart fra midtbanen. FFK forsvaret rygger, og Vidar Martinsen blir rundlurt. Med utsiden av venstrebeinet kipper den ballsikre brasilianeren ballen i lengste hjørnet. Først nå går et lite lys opp for Fredrikstad, og presset bedres noe, men dessverre…

Det gikk som det måtte gå.

Stabæk fortsatte å presse, og det avgjørende målet kom selvfølgelig på et meget tagbart langskudd fra Veigar Pall Gunnarsson.  Fra minste tyve meter legger han ballen nede i høyre hjørnet for Rami Shaaban.

Vi synes det er tilnærmet skremmende at FFK – med én mann mer – legger seg bakpå for å sikre en 1-0 ledelse. FFK legger null press på Stabæk, og forsøker stadig å trekke ned tempoet fremfor å gå for det avgjørende målet.

”Alle” så hvor dette måtte bære, og da er det nesten skremmende at ingen tar tak på banen, eller at benken gjør noen nødvendige grep. Kantene stod altfor lavt, og John Anders Bjørkøy trakk stadig inn sentralt i banen, slik at Vidar Martinsen (høyreback for dagen) ikke fikk nok hjelp med Alanzinho. Backene var heller ikke nok med offensivt, slik det bør være mulig med en mann mer. Konklusjonen er såre enkel:

Snakk om å «gi bort» tre poeng i nedrykksstriden.