Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tippeligatipset 2007: Odd Grenland

Det viktigste er å delta

14. plass: Etter opprykket i 1998 har laget fra Skien en fjerdeplass som beste plassering, fra 2003. Etter dette har det gått jevnt nedover og i fjor var de nærmere nedrykk enn noen gang før, da de måtte ut i to kvalifiseringskamper mot Bryne. Vi tror at ferden fortsetter og at Odd Grenland blir Tippeligaens svakeste lag denne sesongen.
Tekst av Stein Andre Sæther og Øystein Holt
Lagt ut: 08. April 2007 - 16:00

Relaterte saker:
- ffksupporter.net tipper tabellen

Keepere



Det er liten tvil om at Rune A. Jarstein kommer til å stå i mål for Grenland-laget. I fjor sørget han for å sende stuttjukken Erik Holtan til Moss, og har dermed kun Espen Isaksen å kjempe med om å være lagets sisteskanse. Dermed har Odd Grenland et usikkert kort på reservebenken, men et ess på banen. Jarstein er definitivt blant de beste keepere her til lands.

Forsvar



Per Nilsson var et hett salgsobjekt i hele fjor, men selv titalls millioner var ikke nok for Odd Grenland til å selge han. Det sier vel alt om hvilken betydning spilleren har for laget. Med seg i midtforsvaret får han mest sannsynlig unge Steffen Hagen, som fikk mye tillit i fjor, og har blitt utnevnt til årets kaptein. En stort stoppertalent det knyttes veldig stor forventinger til. Espen Ruud blir å finne på høyreback, mens den største rutinen blir å finne i Torjus Hansén på venstreback. Bak disse lurer Nat Brochers som fikk anselig mange kamper i fjor. Det samme gjorde Tuomo Könönen. Lite med spilletid tror vi derimot at nykommeren Sven Fredrik Stray får.

Midtbanen



Sentrallinjen med Jarstein og Nilsson forlenges med mer kvalitet i Tommy Svindal Larsen på midtbanen. En general som drar med seg resten av laget på gode dager, men som kanskje har en motsatt virkning når han ikke er dagen, og er med opptatt med å klage på dommeren. Har også ytret ønske om å spille for en klubb med større ambisjoner.

Med seg sentralt får han Magnus Lekven, som blir spådd en lysende fremtid. På høyrekanten blir nok Jacob Sørensen foretrukket, og på motsatt side ser vi ikke bort i fra at tidligere FFKer Olaf Widen Watson får sjansen, hvor også Fernando de Ornelas kan brukes. Bak disse lurer Jan Tore Amundsen og Trond Viggo Toresen, mens vi tror Petter Buer Hansen vil få problemer med å skaffe seg Tippeliga-erfaring i år.

Angrep



Odd Grenland scoret få mål i fjor, og angrepet ser ut til å være det svakeste punktet også i år. De har prøvd å dempe savnet etter Olivier Occean, som var merkbart i fjor, med kjøpet av Zbynek Pospech. Slår ikke han til, så kommer laget til å slite mer enn fjorårets serie. Chris Joyce var Occeans erstatter i fjor, han slo ikke til, og det er usikkert om han får så mye tillit i år. Da har vi mer tro på at den skyteglade Fernando de Ornelas blir å finne på topp, samt at Tarjei Dale, som lekte med Bryne i kvalifiseringen, blir et alternativ i enkelte kamper.

ffksupporter.net tror



Odd Grenlands scoret i fjor nest færrest mål i Tippeligaen, og da endte det med kvalifisering. I 2005 scoret de færrest mål, og klarte så vidt å holde kvalifiseringsplassen unna med tre poeng. I år skal de ha funnet løsningen i tsjekkiske Zbynek Pospech. Spissen skal være den dyreste overgangen noensinne, men likevel har han ikke ett rykte på seg for å være noen stor målscorer. Vi finner det tilnærmet ubegripelig at Odd Grenland svir av millioner på en spiss som aldri har scoret mer enn fem mål i en og samme sesong. Særlig siden laget fra før av totalt mangler dyktige målscorere.

Sentrallinja til Odd Grenland må sies å holde høy standard. Fra Rune Jarstein i mål, via Per Nilsson og Tommy Svindal Larsen, til anti-målscoreren på topp. Men Per Nilsson har lenge vært lysten på spill i en større liga, og nå har Tommy Svindal Larsen meldt seg på i hylekoret. Sistnevnte har omtrent lovet at han kommer til å dra i sommer, selv om han er under kontrakt ut sesongen. Vi tror dette er en svært uheldig situasjon som vil slå negativt ut for Odd Grenland. Førsteelleveren i seg selv er nemlig ganske god, men når flere viktige spillere i sentrallinjen har et ønske om å komme seg videre, samt mangelen på en storscorer og dårlig bredde fra før, gjør det at vi tipper Odd Grenland rett ned i 1. divisjon.


Odd Grenlands forventende startellever:



Jarstein

Ruud - Nilsson – Hagen – Hansén

Sørensen – Lekven – Svindal Larsen – Watson

Pospech – de Ornelas

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f