Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Ønsker å forsterke midtbanen

Mamagliga, eller kjöttbullar?

Overgangsvinduet nærmer seg med stormskritt. Hva skjer? Blir det kroatisk, østerriksk, rumensk eller svensk? Fasiten får vi snart.
Tekst av Øystein Holt, Foto: brann.no / elfsborg.se
Lagt ut: 25. March 2007 - 23:12
Det er nemlig ikke lenge til overgangsvinduet stenger. Ei knapp uke gjenstår. Likevel holder FFK kortene tett inntil brystet.  Klubben ser hovedsakelig etter midtbane- og angrepsspillere. Bakover på banen føler man seg godt besatt.

Ingen rumener, ingen Andresen
I diverse fora florerer rykter om aktuelle spillere. Martin Andresen har lenge vært nevnt, og nylig ble en rumener med kamper i Champions League det heteste ryktet. Terje Jensen, leder av det sportslige utvalget, avfeier det hele.

– Det har ikke jeg hørt noe om, så da er det ikke særlig sannsynlig.

Også Morgan Andersen avfeier det hele.

– Det er alltid rykter som svirrer rundt i den byen her. Det har vært rykter i hele vinter om Martin Andresen til tross for at han aldri har vært på blokka til noen som har med sport i klubben å gjøre. Jeg har enda ikke opplevd at ryktene stemmer.

Kanskje svensk magi?
I stedet vender vi blikket mot våre naboer i øst. Ung, talentfull og svensk er stikkord i spørsmålet som blir stilt. Etter litt om og men kommer navnet frem, det er Joakim Sjöhage vi sikter til.

– Jeg kjenner til navnet, at han er en ung, svensk spiss, men noe mer enn det vil jeg ikke kommentere, sier en nølende Terje Jensen.

Nysgjerrigheten vil ingen ende ta. Rumeneren ble avfeid umiddelbart, men svenske Sjöhage fikk frem floskelen ”ingen kommentar”. Kanskje er spisstalentet mer aktuell enn den såkalte rumeneren?

– Vi jobber kontinuerlig med å forsterke laget. Det er en god, ung spiller, men vi har ikke penger å handle for og da blir det vanskelig, er det noe kryptiske svare Jensen gir.

I Sverige spekulerer man i om Sjöhage kommer til å forlate Elfsborg. Rundt juletider var Hammarby på banen, og den svenske avisen Expressen spekulerte i en overgangssum på ti millioner.

– Det koster penger, det er det som er problemet vårt.

Avhengig av investorhjelp
FFK har et budsjett som går akkurat i balanse, og er derfor avhengige av penger utenfra slik situasjonen er per i dag.

– Vi er hele tiden ute etter å forsterke laget, men er avhengig av ekstern hjelp for å finansiere det, sier Jensen

To prøvespillere
Ut uka skal østerrikske Patrick Mayer og kroatiske Fane Ćaćić bruke tiden for å imponere Anders Grönhagen. I dag gjennomførte de sin første FFK-trening.

– Du kan se at spillerne har spilt fotball, men noe mer enn det er vanskelig å si. Det var en humpete dårlig bane på Hvaler kombinert med lite spill på stor bane, så det er altfor tidlig å trekke noen konklusjoner, sier Jensen.

Morgan Andersen forteller at spillerne i utgangspunktet ikke er dyre. Det har ikke FFK råd til.

Tenker langsiktig
Terje Jensen understreker at FFK tenker langsiktig og ønsker å kjøpe spillere der man trenger spillere, slik at man ikke bare fyller ut stallen med stallfyll. Man har ikke vært flinke nok tidligere.

– Det er viktig for oss at det trekket vi gjør nå skal være et vellykket trekk. Derfor er vi litt tilbaketrukne og prøver å gjøre det rette valget gjennom å lete ordentlig før vi eventuelt går til innkjøp av nye forsterkninger.

Ingen slanking
FFK har varslet at stallen skal bestå av 18 utespillere og tre keepere. Morgan Andersen sier at det ikke ligger an til salg eller fristilling av spillere før eventuelt til sommeren, det har klubben for liten tid til.

– Per i dag har vi ikke fått noen konkrete henvendelser på våre spillere, og de vi ser på, er de som er her på prøve nå, avslutter Andersen.

PS! FFK trener mandag kl. 13:00 på gamle Fredrikstad stadion.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f