Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

ffksupporter.net presenterer:

Intervju med Grönhagen

Etter konferansen tok jeg meg en nærmere prat med Grönhagen, som for øvrig virket veldig hyggelig og positiv som person.
Tekst av Søren Gangfløt, Foto: Heidi Y. Knudsen
Lagt ut: 28. January 2007 - 22:20
Relaterte saker:
- Anders Grönhagen ny hovedtrener
- Skal vi aldri slå Moss?

Ifølge fotballkanalen.se uttalte du at du ikke føler du er rett man til å føre Djurgården videre, da de har ambisjoner om å spille i Europa. Du uttalte at du ikke følte at du hadde nok internasjonal erfaring til den jobben. Hvorfor føler du at du har det med Fredrikstad?

Hvis jeg skal være ærlig så føler jeg at det ble en viss ”håsning” (red. anm. denne sleit vi med å oversette) rundt ansettelsen, det var mye med det at jeg ville få disse seks kampene som var igjen av sesongen, vi hadde jo blant annet sjanse til å komme med i Royal league. Derfor ble det sagt for å få lugn i stugan på en måta, derfor sa jeg det uttrykket.

Så du føler at du har nok erfaring til å føre Fredrikstad ut i Europa?

Ja, altså jeg tror og håper det. Det får andre vurdere, men jeg tror jeg har den erfaringen, jeg har blant annet vært ute og spilt mot europeiske lag i den her sommercupen.

Hva slags fotballfilosofi står du for?

Jeg har prøvd alle typer av spill i disse 17-18 år jeg har vært trener. I Fredrikstad har man sluppet inn litt for mye mål, så man er nødt til å ta tak i det om man skal ta steget lenger opp på tabellen. Jeg kjenner at vi skal spille med fire midtbanespillere, men om de skal ligge flat eller i diamant etc. vet jeg ikke i dag uten at jeg har fått tittet på laget. Men sånn som jeg kjenner det nå så vil vi spille et 4-4-2 spill.

Du vil forsøke å innføre en mer defensiv trygghet i laget, tror du det vil gå litt på bekostning av det offensive?


Nei, jeg håper ikke det. Vi skal prøve å få en balanse i laget, sånn at man føler seg trygge, for jeg tror det er vanskelig å bli et vinnende lag om man slepper inn rundt 2,8 mål per kamp. Så jeg vil satse på å få en bra balanse som forhåpentlig fører til at vi vinner våre kamper, for det er det alt går ut på.

Du har vært arbeidsledig i omtrent halvannet år nå, var det noe spesielt med Fredrikstad som gjorde at du vil tilbake i manesjen?

Jeg har jo pendlet i omtrent åtte år, hvor jeg har bodd i Stockholm og pendlet rundt til ulike foreninger i landet, og jeg kjente at jeg trengte en pause, så jeg tok et sabbat år. Det tar på ens krefter å reise så mye over lengre tid, men nå kjenner jeg meg fulltanket.

Nå skal du føre FFK et steg videre?

Ja, jeg mener man skal forvente at laget blir bedre og bedre for hvert år, og forhåpentligvis fører det oss høyere opp på tabellen neste år.

Kjenner du til noen av spillerne fra før av?

Shaaban har jeg jo sett, men jeg har jo ikke hatt han selv som trener, og Gerrbrand har jeg jo sett i Hammarby, men jeg har ikke hatt noen av dem selv.

Du sa i stad at dere har snakket litt om nye spillere, kan du si noe mer om det?


Nei, det kan jeg ikke. Vi skal titte på troppen og snakke litt med de trenerne som finnes her som vet mye mer om laget enn meg, og så skal jeg se på kampen i kveld, så for vi gjøre vurderingene etter det.

Du har ikke rykte på deg for å være spesielt tøff holdning ovenfor spillerne, men at du kanskje er litt for snill, hvordan føler du det?

Nei, det kommer jo an på hvordan man opplever hverandre, men jeg ønsker jo å gi ut en profesjonell innstilling som vil smitte over i spillerne. Vi i trenerteamet skal være et profesjonelt team som gjør en stor jobb og jeg personlig setter ganske store krav til spillerne. Om jeg står og skjeller på dem eller om jeg prater med dem mer pedagogisk er jo opptil hvordan man kjenner seg som menneske.

Hvordan er du i kampsituasjoner, er du en engasjert trener på sidelinjen?


Jeg er nok ganske het ja. Vet ikke om jeg kjefter så mye, men jeg sitter hvert fall ikke rolig på benken.

Du har snakket med de andre trenerne i klubben, Aune og Haugen, hvordan føler du at de utfyller hverandre som trenere?

Vi snakket en times tid sammen til lunsj i dag, og det som kom ut av det samtalen var ikke så mye fotballmessig, men jeg vil at vi skal ha ulike ansvarsområder i forhold til for eksempel teknikktrening og momentøvinger. Jeg skal ha ansvar for den taktiske treningen etc., da tror jeg man harmoniserer. Vi har et støtteapparat med rehabiliteringstrenere og sånt, og da tror jeg vi viser ovenfor spillerne at vi er profesjonelle som ledere.

Du foretrekker at man går fort i angrep når man har vunnet ballen?

Absolutt, har du vært en gammel forward så skal det gå kjapt.

ffksupporter.net takker Grönhagen for at han stilte opp til intervju.

PS! ffksupporter.net retter også en stor takk til Søren Gangfløt, som stod for dagens tekst, og hans elskverdige samboer og fotograf for dagen; Heidi Y. Knudsen. Takk for innsatsen!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f