Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Ønsker å fokusere her hjemme.

Tarik - nok et nei til Portsmouth

Det er kjent fra tidligere at både Chelsea og Portsmouth har ønsket å få Tarik over til England på treningsopphold. Senest ønsket Portsmouth å la Tarik trene med A-laget den 26. november. Nå har de gjentatt tilbudet den 2. januar, men Tarik har nok engang valgt å takke nei. Grunn: - Jeg ønsker å fokusere her hjemme.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 19. December 2006 - 23:14
Relaterte saker:
- Kallasseier åpnet julecupen for FFK
- Spillerprofil på ffksupporter.net

- Den første gangen jeg takket nei, så hadde jeg allerede takket nei til landslaget på grunn av skole. Denne gangen så følte jeg at jeg trengte ferie. Det har blitt mye fotball det siste året, fortalte Tarik Elyounoussi til ffksupporter.net etter julecupkampen.

- Det hadde helt sikkert vært en artig erfaring å få føle på kroppen hvordan de trener der nede, men jeg ønsker å fokusere på tingene her hjemme. Det er viktig får meg å holde meg i form, så jeg trener mye med juniorlaget og jeg vil fokusere på tingene her hjemme, fortsatte han videre.

Knut Torbjørn Eggen takket nylig for seg som trener, men Tarik Elyounoussi ser ikke på det som noen krise. Faktisk så kjente han ikke Eggen så godt.

- Jeg kjente ikke Eggen så godt, da jeg bare har hatt ham som trener et år, men jeg er takknemmelig for at han gav meg mye tillit. Det er ikke alle 18-åringer i Norge som har spilt så mye som meg i år. Eggen tok også opp flere andre juniorspillere til A-stallen, så han var positiv til å satse på egne talenter. Det var positivt, så jeg håper at den nye treneren vil gjøre det samme, kommenterte Elyounoussi om den saken.

Det siste året har vært et eventyr for Tarik og utviklingen har gått rekordraskt. Høsten 2004 spilte han fortsatt guttefotball i Trosvik - en lokal klubb som hører hjemme i 5. divisjon. Et halvt år senere hadde han signert seniorkontrakt med Fredrikstad. Og, etter ytterligere halvannet år, løp han ut på Ullevaal som en av Fredrikstads sentrale spillere i cupfinalen. Man kan trygt si at Tarik har hatt hell i sporten, men likevel ser han ut til å lykkes med kjærligheten også.

- Vi har vært sammen i fire måneder akkurat i dag faktisk, svarer Elyounoussi da ffksupporter.net spør om hvordan det går med kjærligheten. Nå går det mot kombinert jubileum og julefeiring med kjæresten. - Jeg var i London i helga og kjøpte en fin gave til henne, forteller Tarik med et smil om munn.

Tarik legger ikke skjul på at han har ambisjoner som fotballspiller, men det ligger et stykke inn i fremtiden. Nå er det Fredrikstad som gjelder.

- Jeg skal garantert spille på den nye stadion. Det gleder jeg meg mye til. Jeg har selvfølgelig lyst til å spille i utlandet, men jeg føler at jeg er litt for ung til det nå. Jeg må erfare litt mer her hjemme først, sier Elyounoussi.

Den sportslige satsningen har gått på bekostning av andre ting. Skolegang er viktig for Tarik, men han har valgt å gå et fjerde år på videregående for å kunne trene for fullt med A-laget.

- Jeg har tatt vekk to fag for at det skulle være mulig å følge alle treningene til A-laget, så nå må jeg gå et fjerde år. Jeg vil fullføre skolen, så nå kommer jeg til å gå det fjerde året sammen med Lasse Staw. Han har gjort det samme som meg.

Hvilke fag har du valgt bort?

- Religion og IKS (Idrett, Kultur og Samfunn), svarer Tarik.

Torgeir Knutsen, som er Elyounoussis agent, utalte til ffksupporter.net at de årene som kommer nå fra Tarik er 18 til 20-21 er ekstremt viktige. Selv tenker ikke Tarik så mye på den saken.

- Jeg tenker ikke så mye på slikt og har egentlig ikke satt meg noen spesielle mål. Det går ikke an å tenke at jeg skal ha gjort slik og slik innen en viss alder.

- Akkurat nå vil jeg bare konsentrere meg om å spille fotball og ha det gøy, avslutter Tarik før han løper inn i garderoben.

Les mer om Tarik Elyounoussi på hans spillerprofil her på ffksupporter.net.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340