Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Brian West fortsatt ikke-EU-spiller

FFK kan benytte tre ikke-EU-spillere

ffksupporter.net har tatt telefonen til NFF for å få bekreftet hvilke ikke-EU regler som gjelder fra 2007. Med de nye reglene blir Brian West fortsatt sett på som ikke-EU-spiller, da han kom til klubben i januar 2004. For å bli sett på som EU-spiller må spilleren ha bodd fem år i Norge og vært i en klubb de siste tre årene. Deretter må han søke og fremlegge dokumentasjon som bekrefter dette for å gå utenom kvoten.
Oppdatert 10/12 - 14:30
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 08. December 2006 - 12:12
- Man kan føre opp 3 non-EU spillere på kamprapporten, forteller NFFs informasjonssjef Roger Solheim til ffksupporter.net og bekrefter at det vil si at man kan ha tre non-EU-spillere i en tropp på 18 mann til enhver kamp.

- I tillegg vil en spiller som har vært i Norge i fem år eller spilt for en klubb i tre år gå utenom denne kvoten, bekrefter Roger Solheim ovenfor ffksupporter.net.

- Spilleren må ha hatt bopel i Norge i fem år og arbeidstillatelse sammenhengende de siste tre årene. Dersom FFK henter en afrikaner eller en costaricaner som er i klubben i to år, men som går til en svensk klubb i ett år etter det, så starter man å telle årene på nytt dersom han returnerer til FFK, forteller Tor Grønnerud, som jobber med lov og reglement i NFF, til ffksupporter.net.

- Dette henger sammen med UDIs krav om permanent arbeids- og oppholdstillatelse, fortsetter han.

- Har man vært fem år i Norge, og tre år i én klubb, kan man søke forbundsstyret om ikke å bli regnet med i kvoten av spillere utenfor EØS-området, sier Tor Grønnerud til FXT.no.

Fra 1. januar 2008 blir det innført et krav om at minst åtte av spillerne i en tropp på 25 må ha vært utviklet i Norge i alderen 15-21 år.

- Minimum fire av disse åtte må være utviklet i egen klubb i perioden 15-21 år, det vil si frem til de fyller 22 år, forteller Roger Solheim til ffksupporter.net.

Med utviklet så mener man tre års fartstid i en klubb. Spillere som har vært i en klubb fra dem er 0 til 16 år teller ikke på noen kvoter.

- Hvor mange 15-16-åringer er aktuelle for en Tippeligaklubb? kontrer Tor Grønnerud.

Det finnes tross alt talenter som Wayne Rooney? Han var i en A-lagstropp i den alderen?


- Det er sant, men så unge spillere teller ikke på noen kvote. Man må ha vært tre år i klubben, forteller Tor Grønnerud.

FFK har et klubbsamarbeid som kalles Byprosjektet. Vil disse spillerne telle som utviklet i FFK, eller starter treårsklokka å tikke fra den dagen de blir junior- eller A-lagsspillere i FFK?

- Det gjelder fra den dagen de blir registret som FFK-spiller, avslutter Tor Grønnerud.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3