Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

FFK-spillere ut 2009

Ivorianerne har signert!

Konan Serge Kouadio og Ismael Beko Fofana blir dermed de rødhvites nyeste ervervelser før sesongen 2007. Stortalentene fra Elfenbenkysten har imponert stort på trening og klubben var vel egentlig aldri i tvil. Et skår i gleden er at Yherland McDonald valgte å se seg om etter grønnere gress et annet sted i verden, men Fredrikstad har flere prøvespillere på lur. Hva med dem? ffksupporter.net har tatt telefonen til Knut Torbjørn Eggen.
Tekst av Øystein Holt, Foto: www.asec.ci
Lagt ut: 19. November 2006 - 20:22
- Det stemmer at de har signert for klubben ut 2009, bekrefter Knut Torbjørn Eggen ovenfor ffksupporter.net

Hvor tenker du å benytte disse spillerne?

- Dette er offensive spillere. Først og fremst vil de bli benyttet som vingspillere, men de kan begge spille sentralt. Ismael er en hurtig gjennombruddsspiss, mens Konan kan bedre beskrives som en playmaker, forteller Knut Torbjørn Eggen til ffksupporter.net

Morgan Andersen uttrykker ovenfor fredrikstadfk.no at han er svært tilfreds:

- Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått til dette, og har ikke brukt lang tid på å bestemme oss. Begge ville spille for Fredrikstad Fotballklubb, og det er både det sportlige apparatet og administrasjonen godt fornøyd med, sier administrerende direktør Morgan Andersen.

McDonald ferdig i klubben

Det har vært store spekulasjoner om Yherland McDonald avskjed fra klubben. f-b.no ymtet frempå at McDonald ikke møtte opp til avreise og dermed ikke spilte søndagens kamp. Årsaken skal ha vært misnøye med klubben. Eggen avkrefter dette.

- Yherland var ved et veiskille og ønsket å tenke på sin egen fremtid. Han har gjort det brukbart i løpet av de tre årene i Fredrikstad, men jeg kunne ikke love ham noe annerledes til året. Vi har hatt en god samtale hele veien og ble enige om at han hadde større sjanse for spilletid i en klubb med færre utfordrere, forteller Eggen til ffksupporter.net.

- Vi hadde samtalen på fredag og McDonald var innstilt på å spille de resterende kampene for FFK uavhengig av hans fremtid i klubben. Slik jeg forstod det var Yherland småsyk og derfor møtte han ikke opp, fortsetter FFK-treneren til ffksupporter.net.

McDonald har allerede dratt tilbake til Costa Rica, men er ikke avvisende til videre spill i Skandinavia.

- Yherland er åpen til videre spill i Skandinavia. Han har likt seg godt i Norge. Han har tilbud fra en klubb i Major League Soccer i USA, så vi får se hva som skjer mellom nå og nyttår, forteller McDonalds agent, Jan Helge Schiefloes til f-b.no

Prøvespillerne Lindpere og Gallo

Den siste tiden har estiske Joel Lindpere og svenske Pierre Gallo prøvespilt for klubben. Gallo er en gammel kjenning fra tiden som playmaker i Bryne, men har den senere tiden tjenestegjort i IFK Norrköping. Noen fremtid i FFK har han imidlertid ikke:

- Pierre Gallo får ikke noe kontraktsforslag av oss, forteller Knut Torbjørn Eggen til ffksupporter.net.

Derimot ser fremtiden lysere ut for Joel Lindpere.

- Lindpere vurderes fortsatt av klubben, forteller Eggen til ffksupporter.net.

Fra internetts store informasjonskilde har vi klart å grave frem at Lindpere er en hurtig, venstrebent kantspiller og således burde være mest aktuell for venstrevingen. Eggen forteller at Lindpere er mer anvendelig enn som så:

- Lindpere kan også spille sentralt og på venstreback, så han kan være aktuell for oss, avslutter Eggen til ffksupporter.net.

Treningsgruppe 1 og 2

Eggen fortalte også at Fredrikstad sannsynligvis kommer til å redusere antall spillere i treningsgruppe ”1”, som han kalte det selv. Etter at rekruttlaget rykket opp til 2. divisjon ønsker klubber å sette inn større trenerressurser og gi laget bedre rammefaktorer, slik at det blir en bra heving der også.

- Det kommer til å bli vanskeligere fremover å bli tatt opp i den ”eksklusive spillegruppa”. Ved å redusere antall spillere ønsker vi å heve nivået på treningene, forteller Eggen til ffksupporter.net.

- Vi følger godt med på juniorlaget, men det må være en balanse mellom ungdommelig mot og rutine hos A-laget. Spillerne må også være gode nok eller ha potensialet til å bli det innen rimelig kort tid.

- Vi har flere spillere som er ferdig i junioralderen, men som vi fortsatt har tro på selv om de enda ikke er helt på det nivået som kreves hos A-laget. En 20-åring kan fortsatt utvikles til å bli en god A-lagsspiller.

- På dette viset vil vi ha to treningsgrupper, hvor det vil bli muligheter med en såkalt hospiteringsordning, slik at man kan trene og vise seg frem..

- Treningsgruppe ”2” vil stort sett bestå av juniorspillere, men vi må også øke antallet i treningsgruppa, slik at vi kan ha tre fullverdige treninger for treningsgruppe 1, 2 og juniorlaget.

Da gjenstår det å se om klubben har råd til en slik løsning.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340