Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tarik Elyounoussi

- Blant de aller beste i sin aldersklasse

Det var fredrikstadfk.no som i dag slapp nyheten om at Tarik Elyounoussi (18) er ønsket til Chelsea for en ukes trening i regi av klubbens fotballakademi. - Tarik er absolutt en av de største talentene i norsk fotball, forteller advokat i Hauge-systemet, Torgeir Knutsen, til ffksupporter.net.
Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 02. November 2006 - 19:49
Interessen fra Chelsea ble godt tatt imot av både klubb og spilleren selv:

- Vi er ikke negative til denne type henvendelser. Får han eller andre spillere en sjanse siden, så synes vi det er flott at klubbens unge representanter kan oppleve noe slik. Det er gøy både for spilleren og klubben, sier administrerende direktør Morgan Andersen til klubbens hjemmeside.

Hovedpersonen tar henvendelsen som en bekreftelse på at han gjør noe riktig, og håper han får muligheten til å reise nedover senere i år.

- Det var jo morsomt det. Et slikt tilbud viser jo at det jeg driver med er bra og at jeg er på god vei. De ønsket at jeg skulle komme ned 6-11. november, men da krasjet det med cupfinalen, så det er jo litt surt. Vi svarte at hvis det var mulig, så kunne jeg dra litt senere på vinteren etter at cupfinalen var spilt, og at vi var positive til henvendelsen, forteller Tarik Elyounoussi til ffksupporter.net.

- Chelsea er en stor klubb og det hadde vært spennende og en god erfaring. Selv har jeg fokus på den neste kampen mot Rosenborg og selvfølgelig cupfinalen, fortsetter Tarik Elyounoussi.

Har du vært redd for å miste Tarik, så trenger du nok ikke å bekymre deg med det første. Både agent og spiller bekrefter at unggutten forblir FFK-spiller:
 
- Tarik har skrevet en treårskontrakt og blir i Fredrikstad. Vi har ikke diskutert noe annet. Drar han på treningsopphold til Chelsea, så er det for å smake litt på hvordan det er i slike storklubber. Det er jo en grei erfaring å ta med seg videre, forteller Torgeir Knutsen til ffksupporter.net.

ffksupporter.net vet at Tarik signerte en fireårskontrakt før han fylte atten år. Dette viste seg å være ulovlig, da spillere som ikke har fylt atten kun kan signere kontrakter opp mot tre år av gangen. Etter å ha begynt å spille fra start og blitt fast inventar i starteleveren hadde Tarik opparbeidet seg et sterkt forhandlingskort på hånden. En forbedret kontrakt ble dermed tilbudt.

- Nå skal jeg være veldig diplomatisk. Tarik tjener det han fortjener i forhold til hans prestasjoner og hans posisjon i laget. Han hever en lønn som alle er fornøyd med. Det er viktig at han har det greit økonomisk, så han heller kan tenke på fotballen, forteller Torgeir Knutsen til ffksupporter.net

Speidersjefen i Bundesligaklubben Hannover 96, Tor-Kristian Karlsen, verdsatte i sommer spillerstallen til FFK. Tarik ble sett på som den mest verdifulle spilleren:

- Et av Norges heteste og mest lovende talenter. Men av forskjellige årsaker er det umulig å fastsette en prislapp på spilleren. For det første, det er poengløst for ham per i dag å forlate FFK om ikke en særdeles attraktiv europeisk klubb kommer på banen. For det andre, hvorfor skulle FFK selge ham på dette tidspunktet? Denne spilleren bør reise ut når han er klar for det, og når den rette klubben dukker opp. Men per i dag vil en realistisk pris være ca. 5-7 millioner kroner. Om 3 år kan den være fire-fem doblet, fortalte Karlsen til f-b.no den gang.

- Det var jo en spennende analyse å ta på seg, kommer det lattermildt og smått sarkastisk fra Torgeir Knutsen.

- Det er klart at det er et spørsmål om tid. Fotballen har blitt veldig global og det sitter agenter på tribunene i Norge på omtrent hver eneste kamp. På et tidspunkt vil Tarik kanskje bli solgt og da vil det være mange ting som spiller inn. Han er blant de aller beste i sin årsklasse, og det er klart at han har en ”stor” verdi, fortsetter Torgeir Knutsen til ffksupporter.net.

- Men det viktigste nå blir at han får utviklet seg som fotballspiller. De årene som kommer nå fra han er 18 til 20-21 er ekstremt viktige. Tarik har etablert seg i laget og det er strålende for en så ung spiller. Det er nemlig veldig sjeldent, avslutter Torgeir Knutsen.

Tarik selv tenker ikke så mye over summen som blir nevnt, men innrømmer at han har lest artikkelen:

- Jeg tenker ikke så mye på det. Det er positivt at han mener jeg har en bra verdi, men det gjør ikke at jeg tenker at jeg er kul for det. Jeg trives veldig godt i Fredrikstad og holder fokus på å utvikle meg som spiller. Det er det som er viktig for meg nå, forteller Elyounoussi til ffksupporter.net

- Jeg vet at klubber har vært interessert, men jeg har en avtale med agenten min om at jeg ikke vil vite noe – i alle fall ikke før sesongen er over. Hvis jeg får vite det, så kan det føre til at jeg mister fokus og det ville vært dumt. Det er nemlig viktig for meg å ha fokus på FFK, fortsetter han.

- Jeg tror ikke det hadde vært noe problem å dra ut om jeg ville det, men jeg vil ikke ut. Dette er tross alt mitt første år i Tippeligaen og jeg har fortsatt mye å lære her, understreker Tarik Elyounoussi.

I sterk konkurranse med FC Lyns Edu og Rosenborgs Alexander Tettey, kan Elyounoussi gå av med prisen som ”årets unge spiller”. Verdt å merke seg er at begge konkurrentene er 20 år – altså to år eldre enn unge Elyounoussi. Faktisk kan Tarik bli plukket ut som årets unge spiller i to år til.

Som en liten avsluttende kuriositet kan vi ta med at favorittklubben i England ikke er Chelsea, i alle fall ikke foreløpig:

- Det er Manchester United, avslutter Tarik Elyounoussi til ffksupporter.net

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340