Husk meg
Brukernavn
Passord

Nytt angrep på uskyldige supportere fra politiet

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 03 okt 07, 13:40
Endret: 03 okt 07, 13:41
Denne gangen i Bastionen. Skrevet av tidligere leder i Lyn Bastionen.

http://www.bastionen.no/FastSpalte.asp?id=1256 

To politimenn kom marsjerende…


I Bastionen er vi forskånet for folk som bruker fotballen som påskudd for å lage bråk og kvalme. Bør ikke vi ikke kunne forvente det samme av arrangøren av våre hjemmekamper?

 

Vi står rundt 1000 stykker på tribunen hver søndag. Alle er vi følelsesmessig engasjerte, mange er vi som tar oss noen gladpils før kampen. Og ingen av oss møter opp for å lage bråk i ordets negative forstand. Derfor blir det heller aldri bråk, slossing, kasting av øl i hodet på motspiller etc. der Bastionen er. Jo da, vi kan bli så engasjerte at vi gestikulerer heftig og roper ord som ikke egner seg blant småbarnsfamilier, men der har vi også vist at grensen går i 15 år nå. Dessuten har vi en egen tribune, slik at problemet med grov språkbruk er løst på forhånd.

Søndag så vi dessverre et tilfelle av personer som brukte en Lyn-kamp til å lage kvalme. Trøsten får være at de ikke er medlemmer av Bastionen, og hadde gule jakker på seg.

Sånn sett burde det da være mulig å luke ut disse uønskede elementene, for å bruke den sjargongen. Vedkommende dukker vel i så fall opp som vakter på Voldsløkka eller Nadderud neste sesong, og finner nye påskudd til å provosere frem litt action der. De har sikkert ingenting med fotball å gjøre engang.

Styret i Bastionen har allerede initiert til et møte med arrangøren, der de vil understreke viktigheten av at vakter og politi som benyttes ivaretar sikkerheten, ikke lar det går sport i å tukle med den. Det viktigste her er at vaktmannskapet og politiet tar lærdom av feilene de gjorde, og ikke opptrer like tankeløst og amatørmessig hvis én av deres egne finner det for godt å lage action i fremtiden.

Styret vil også få rede på hvorfor vakter og politi ikke søkte en diplomatisk løsning ved bruk av ord, før de hardhendt tok seg til rette i en diger menneskemengde. Her har de enormt mye å lære av oss de får betalt for å passe på(!).

Og hva skjedde egentlig før det ble amper stemning og en person slept ut av politiet? Dommeren dømmer feil i Lyns disfavør, hvilket gjør Lyn-fansen sinte. Noen supportere blir sågar sinna nok til å løpe ned til siste seterad for å skrike skjellsord. Slik det har vært takhøyde nok til å gjøre på fotballkamp i årtier. Det kokte litt, uten at noen skade skjedde. Og hadde vi ikke plutselig befunnet oss i bakvendtland, hadde historien naturligvis sluttet her. For det var ikke noe verre enn det.

Men verre ble det. For det kommer øyeblikkelig flere vakter og politi strømmende til. Etter litt samtaling med vaktene, skjer det noe absurd. Hva de(n) klovnen(e) i gul vest forledet politiet og de andre vaktene til å tro vites ikke, men politiet oppfatter tydeligvis et eller annet som særdeles dramatisk. Så farlig at de øyeblikkelig er nødt til å gå til aksjon (eller action?). To betjenter med vakter på slep rykker derfor inn i en stor menneskemengde for å foreta en pågripelse.

Med hard hånd rydder lovens lange arm seg vei mellom folk som så gjerne vil kose seg med den første Lyn-seieren på altfor lenge. Av hensyn til sikkerheten? Aldri i verden, for de skaper selv den mest ”dramatiske” og aggressive episoden noen sinne blant supportere på en Lyn-kamp. De var altså overivrige etter å irettesette folk for løping i trappen og upassende munnbruk, men oppførte seg som om de skulle vært opprørspoliti i kamp med hooligans på et italiensk derby.

Spørsmålet ”Er dette godt politiarbeid?” har som kjent vært en gjenganger i media den siste tiden.

Politiets framferd søndag er faktisk den mest voldelige og brutale oppførselen vi har vært vitne til på en Lyn-tribune noen sinne. Det må bare gjentas; etter 15 års supportervirksomhet er det to politimenn som står bak den episoden med mest brutal og voldelige oppførsel overfor andre mennesker, som vi noen gang har hatt blant oss. Vi gratulerer oss selv, for dette sier sitt om hvor trygt det er å gå på Lyn-kamp. Pass deg bare for hva du sier i nærheten av de folkene, som sitter på sin høye hest, med sin gule vest.

Det er allment kjent, og sunn fornuft, at politiet ikke griper inn i for eksempel demonstrasjoner, hvis det ikke er absolutt nødvendig. Så lenge det ikke skjer skade på folk, fé eller begås lovbrudd, skal ikke politiet provosere unødvendig. Her gjør også politiet en glimrende jobb, samfunnet for øvrig tatt i betraktning.

Det gjør det ekstra trist at de politifolkene, som passet på sikkerheten når tusen supportere var samlet på søndag, oppførte seg som cowboyer på speed.

Jeg vil igjen oppfordre til å lære av forholdene på for eksempel Aker Stadion (Molde). Der har vakter og politi tatt et genialt enkelt triks i bruk. De smiler, er hyggelige, og behandler folk med respekt. Besøkende supportere svarer med nøyaktig samme mynt på godt der, slik de også svarer på vondt når de møter provoserende, arrogante drittsekker enkelte andre steder.

Vi gir av oss selv for klubben og fotballen på flere måter, og vi er betalende kunder. Vi er voksne mennesker i et fritt land. Likevel mener tydeligvis noen at vi skal behandles dels som unger i en barnehage, dels som farlige kriminelle i et fengsel. De tror nemlig det er forebyggende i forhold til for eksempel svenske og italienske ”tilstander” på tribunene. Fortsett med dette noen år til, så ender vi kanskje faktisk opp som det dere behandler oss som, en blanding av drittunger og pøbler.

Jeg frykter de taler for døve ører, men ønsker styret lykke til i arbeidet med å overbevise vaktkorpset om at det ikke skal stå likhetstegn mellom fotballsupporter og fiende. Belønningen for en supportergjeng som oppfører seg innenfor rimelighetens grenser på det 15. året, skal ikke være vakter og politi som kjeder seg så fælt på jobb, at de gir seg selv noe å gjøre. Tankene går da til den svenske komedien ”Kåpps”, og politimennene som tilslutt ble pizza-bakere. Den eneste kriminaliteten i bygda hadde de nemlig stått bak selv, for å berettige egen eksistens. Også der med betydelig innslag av kjærkommen action i en kjedelig hverdag.
 
Magnus Wattne
Bastionen-medlem, som er frustrert over hvordan frykt og hysteri rundt fotballrelatert vold, feilaktig rammer supporterkulturens mest engasjerte ildsjeler rundt om i landet

---------------------------

Ultras mentalita - Brigade RødHvit
HATER NFF .


Brukernavn

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 jul 04
Innlegg: 1162

Lagt til: 03 okt 07, 13:59

Jeg vil igjen oppfordre til å lære av forholdene på for eksempel Aker Stadion (Molde). Der har vakter og politi tatt et genialt enkelt triks i bruk. De smiler, er hyggelige, og behandler folk med respekt. Besøkende supportere svarer med nøyaktig samme mynt på godt der, slik de også svarer på vondt når de møter provoserende, arrogante drittsekker enkelte andre steder.

 

Akkurat som på Fredrikstad Stadion også, rart ikke vi ble nevnt.

---------------------------

Fred, frihet og alt gratis !


ffk-4ever

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 06
Innlegg: 1048

Lagt til: 03 okt 07, 14:08
Nå er det vel alltid to sider av en sak, dette kjenner vi fra før . Eller?

Liraren

A-lagspiller

Ble medlem: 20 mai 05
Innlegg: 769

Lagt til: 03 okt 07, 14:32
utdyp ffk4ever!

---------------------------

Skulle ønske jeg hadde en emo i hagen, da hadde den kuttet seg selv:)


ffk-4ever

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 06
Innlegg: 1048

Lagt til: 03 okt 07, 14:36
Det er da ikke noe å utdype, her hører vi kun den ene part legge frem saken. Ikke hørt hva politiet f.eks sier? Er det så vanskelig da.

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 03 okt 07, 16:19
Når tidligere talsmann i Bastionen skriver dette, da ser hvertfall jeg på det som troverdig.

---------------------------

Ultras mentalita - Brigade RødHvit
HATER NFF .


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10063

Lagt til: 03 okt 07, 16:35
Opprinnelig postet av ffk-4ever
Nå er det vel alltid to sider av en sak, dette kjenner vi fra før . Eller?

Tenkte på det samme selv...

Kanskje vaktene på stadion har fått klager av andre tilskuere på den personen som ble arrestert, osv, osv...

Synes du egentlig bør roe ned tittelbruken din, Martin_... Du er altfor ensporet og ensformig i dine fremstillinger, og da blir du heller ikke tatt på alvor. Man må faktisk ta noe selvkritikk og innse at ikke absolutt alt en Ultras sier og gjør er vedtatte lover og normer, som skal betros og etterfølges av alle. Du setter deg aldri inn i motpartens sko - kun dine Ultrasvenner, og dermed oppnår du heller ikke den innsikten som er nødvendig. Det lønner seg faktisk å analysere en hendelse fra begge sider.

F.eks. Plankehaugens styret har tatt kritikken til etterfølge, og kommet med en grundigere redegjørelse. Jeg har enda ikke hørt en eneste "ultras" eller BRH-medlem som har innrømmet at det å fyre av bluss på, utenfor, og i nærheten av Nadderud var ren idioti. Det lønner seg å ha minimalt med selvinnsikt. Hvis ikke så oppnår dere ikke det dere ønsker, og kommer til å miste alle respekt blant medsupportere, og legitimitet i lokalsamfunnet for øvrig. For ren idioti var det. Dere visste at det ikke var lov. Og dere har selv akseptert en nulltoleranse overfor blussing i samråd med Plankehaugen og FFK. Således kan faktisk den lange straffen forsvares, da det ikke lenger en en spontan aksjon. Man hadde en proaktiv møte, men likevel så brøt noen tilliten.

---------------------------

Har du lest forumets retningslinjer?


Markus

Juniorspiller
Ble medlem: 15 mar 04
Innlegg: 106

Lagt til: 03 okt 07, 17:06
Skjønner egt ikke poenget med innlegget....? Har det vært noe å klage på hos oss da? Opplever polititet på stadion som nettopp smilende og høflige....

Rune

Juniorspiller
Ble medlem: 30 okt 05
Innlegg: 190

Lagt til: 03 okt 07, 18:09
ment som informasjon om politistaten vi lever i, om man har det synet på Norge. For andre kan man anse det som propaganda.

---------------------------

hmm....


Markus

Juniorspiller
Ble medlem: 15 mar 04
Innlegg: 106

Lagt til: 03 okt 07, 18:44
med andre ord, noe som kun kan oppfattes som sprøyt..........

JipJap

A-lagspiller
Ble medlem: 14 apr 03
Innlegg: 749

Lagt til: 04 okt 07, 13:36
Opprinnelig postet av Holters

Synes du egentlig bør roe ned tittelbruken din, Martin_... Du er altfor ensporet og ensformig i dine fremstillinger, og da blir du heller ikke tatt på alvor. Man må faktisk ta noe selvkritikk og innse at ikke absolutt alt en Ultras sier og gjør er vedtatte lover og normer, som skal betros og etterfølges av alle. Du setter deg aldri inn i motpartens sko - kun dine Ultrasvenner, og dermed oppnår du heller ikke den innsikten som er nødvendig. Det lønner seg faktisk å analysere en hendelse fra begge sider.

F.eks. Plankehaugens styret har tatt kritikken til etterfølge, og kommet med en grundigere redegjørelse. Jeg har enda ikke hørt en eneste "ultras" eller BRH-medlem som har innrømmet at det å fyre av bluss på, utenfor, og i nærheten av Nadderud var ren idioti. Det lønner seg å ha minimalt med selvinnsikt. Hvis ikke så oppnår dere ikke det dere ønsker, og kommer til å miste alle respekt blant medsupportere, og legitimitet i lokalsamfunnet for øvrig. For ren idioti var det. Dere visste at det ikke var lov. Og dere har selv akseptert en nulltoleranse overfor blussing i samråd med Plankehaugen og FFK. Således kan faktisk den lange straffen forsvares, da det ikke lenger en en spontan aksjon. Man hadde en proaktiv møte, men likevel så brøt noen tilliten.


dette har da lite med saken å gjøre, og hører vel hjemme i PM? Om du lurer på mer om mitt standpunkt her, så ta det på PM

Så til det denne tråden egentlig handler om, ikke Martin_ og utestengelsen.

Såklart man bare får en side av saken fra den "rammede" part. Overskriften er noe vel tabloid i mine øyne, men ikke værre enn det media gjør i motsatt fall.

Han fyren setter også fingeren på endel ting som jeg synes gir god mening. Spessielt det med at politiet bør vente med å gripe inn før det er helt nødvendig, og da _bare_ med tanke på sikkerheten til de øvrige supportere på samme feltet. En løsning kan f.eks. være å pågripe folk etter kampen, mens de er på vei ut.

Frode

A-lagspiller

Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 697

Lagt til: 04 okt 07, 13:47

I Fredrikstad gjør politi og vakter en utmerket jobb. Det er kun ett lite men, selv om jeg ikke er sikker på hvor de politi folkene som voktet Bajen fansen i hjemmemøtet kom fra. De sto på rekke og rad med godt synlige køkker, og som det store sjokket, ble det litt tendenser til bråk i pausen. Hvorfor kan de ikke sette en mann på siden med radio. Så kan infanteriet sitte å drikke kaffe rundt hjørnet. Når det da først skjer noe vil de få mye mer effekt av 30 politifolk som kommer stormende til også...

Men igjen, i Fredrikstad har vi ingenting å klage på når det gjelder politi og vakthold :-)

---------------------------

Frode
- Semper fi Fredrikstad
- Norgesmester 2006
- Seriemester 2009


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 04 okt 07, 15:38
Opprinnelig postet av Holters

Synes du egentlig bør roe ned tittelbruken din, Martin_... Du er altfor ensporet og ensformig i dine fremstillinger, og da blir du heller ikke tatt på alvor. Man må faktisk ta noe selvkritikk og innse at ikke absolutt alt en Ultras sier og gjør er vedtatte lover og normer, som skal betros og etterfølges av alle. Du setter deg aldri inn i motpartens sko - kun dine Ultrasvenner, og dermed oppnår du heller ikke den innsikten som er nødvendig. Det lønner seg faktisk å analysere en hendelse fra begge sider.


Nå synes jeg faktisk du blander kortene en smule for en sjelden gangs skyld, Holters.

Joda, tittelen kan knapt sies å være balansert, men når begynte vi å sette krav til redaksjonelt innhold, og bruk av balanserte titler som du her skisserer? Er det ikke også sånn at vi som sitter og leser bruker kildekritikk på alt vi leser?

Sjølve innholdet er jo klippet ut fra et annet sted, er en subjektiv berettelse fra en hendelse, og er således vel bare et innspill i problemstillingen rundt behandling av supportere på norske fotballarenaer? Og hvor snakker Martin om Ultras i dette innlegget? Hvorfor drar du inn Ultras i denne saken i det hele tatt?

Hadde jeg vært moderator hadde jeg henvist deg til PM, siden ditt innlegg egentlig ikke har noe med tråden å gjøre, og er av en helt generell karakter, tilfeldigvis med adresse til Martin, tilfeldigvis i akkurat denne tråden.... ;-)

Så hvem modererer moderatorene, høhøhø?

JipJap

A-lagspiller
Ble medlem: 14 apr 03
Innlegg: 749

Lagt til: 04 okt 07, 20:04
Opprinnelig postet av Asgeir

Så hvem modererer moderatorene, høhøhø?


det blir oss Asgeir.

egentlig burde du tatt den på PM med holters også (og jeg på PM til deg)

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 05 okt 07, 13:18
Opprinnelig postet av Brukernavn

Jeg vil igjen oppfordre til å lære av forholdene på for eksempel Aker Stadion (Molde). Der har vakter og politi tatt et genialt enkelt triks i bruk. De smiler, er hyggelige, og behandler folk med respekt. Besøkende supportere svarer med nøyaktig samme mynt på godt der, slik de også svarer på vondt når de møter provoserende, arrogante drittsekker enkelte andre steder.

Vanligvis når noen sier noe slikt så beskyldes de for snillisme, naivitet, Kardemomme-filosofi o.l. Du klarer å få det til å høres like enkelt som lurt ut. Noe jeg er helt enig i at det er. Men det er desverre ganske mange som ikke lar seg overbevise om det. Noen synes det beste er å bruke harde midler i det godes hensikt - uten å forstå at de på den måten bare provoserer fram voldeligheter.  

Det vil nok aldri skje at man klarer å bli kvitt all vold knyttet til fotball og fotballsupportere. Folk trenger å få ut frustrasjonene sine og noen bruker fotballen som bakteppe for sin egen utagering. Andre tyr til religion etc. Jeg tror man er på riktig spor hvis man klarer å skille bråkmakere fra de unnskyldningene disse selv bruker for å lage bråk.

---------------------------

"Det e helt vanvittigt det så skjer på Fredrikstad Stadion!"

- Frode Olsen kommenterer skuddet til Anders Prytz



Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340